САМО В ПИК TV: Делян Добрев с ПАРЕЩ КОМЕНТАР за тежката политическа криза: Кабинетът "Желязков" можеше да има летящ старт, но... (ВИДЕО)

Акценти

САМО В ПИК TV: Делян Добрев с ПАРЕЩ КОМЕНТАР за тежката политическа криза: Кабинетът "Желязков" можеше да има летящ старт, но... (ВИДЕО)

340593
на 06.07.2024
САМО В ПИК TV: Делян Добрев с ПАРЕЩ КОМЕНТАР за тежката политическа криза: Кабинетът Желязков можеше да има летящ старт, но... (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Острието на ГЕРБ Делян Добрев гостува в студиото на ПИК TV с горещ коментар за политическата криза в страната, след като правителството на малцинството с премиер Росен Желязков не бе подкрепено в Народното събрание.

препоръчано

На фона и на всичко, случващо се в останалите политически сили в парламента, които днес намаляха от 7 на 6, вчера депутатът заяви, че сме достигнали дъното и държавата е пред разпад.

Нощта преди гласуването е било сигурно, че кабинетът ще мине, но цялата ситуация взриви изявлението на Рамадан Аталай преди гласуването.

"Имахме готовност да сме министри и да решим проблемите в държавата. Бяхме възприели този кабинет да бъде с кратък мандат и да можем да свършим, каквото  смогнем", започна Добрев, който бе номиниран за министър на енергетиката.

"Преди да получи мандата от Радев, имахме преговорен екип, който се опита да преговаря с всички партии. Те отказаха преговорите. Част от партиите отказаха да се явят на срещата. Единственото отговорно действие на Борисов беше да внесе правителство на малцинството. Това беше най-силният състав, който ГЕРБ можем да излъчим. Борисов наистина искаше според мен този най-добър кабинет да бъде избран", каза в студиото Добрев. 

За Колтуклиева обаче този състав на кабинета не е достатъчно доказателство, че Борисов иска правителство. "Всички ние обаче имахме поне 10 години опит, включително сме били министри и всеки от нас е доказал какво може. Това правителство можеше да има летящ старт, за разлика от един експертен кабинет", обоснова се Добрев.

Чувства ли се облекчен Борисов за това, че правителството не мина, попита госта си Колтуклиева.

"Не мога да тълкувам чувствата на Борисов, вие може би следите поведенчески реакции повече и повече ги разбирате като журналист от мен", отговори Добрев.

"Аз се гордея с това, че съм имал последователна позиция за ПП от самото начало. Радвам се, че излязох прав, сега ги видя и обществото. Хвалбите, които Денков изрече от трибуната преди гласуването, ги повтаря цял месец. Но ако беше така хората щяха да пратят в парламента 130 депутати на ППДБ, а не 30", каза още острието на ГЕРБ. 

"Кои са най-големите щети от управлението на ППДБ? Това, че не сме в Еврозоната. Влязохме в чакалнята заедно с Хърватска. За нас няма и яснота кога ще влезем. Кадровата политика в момента се определя от служебния кабинет. Но пък е добре, че повече няма да има пачки с пудели, контрабандисти по бански на плажа с главния секретар на МВР. Тези схеми в момента, в който спрат да съществуват, трябва да се увеличат, коментира още Добрев.  - Ако Калин Стоянов беше с по-слаб характер и се беше поддал на натиска да назначи Недан Хаджиев за шеф на полицията в Хасково, този канал все още щеше да функционира. Наглостта им няма граници. Скандал от тези мащаби във всяка една държава би означавало политическа смърт за тези, които са замесени".

Добрев каза още, че преди дни "Файненшъл таймс" направи разследване за обвързаностите на "Джемкорп" с руски интереси. Припомняме, че правителството "Петков" подписа меморандум за българската енергетика.

"Изпратил съм доклада на временната комисия заедно с меморандума, подписан на английски, за да могат колегите ви да продължат своето разследване, за да разберат, че този фонд се е опитвал да се бърка не само във вътрешната политика на Великобритания, а и в страни на Европейския съюз", заяви Добрев. 

"Този меморандум е бил подписан по криминален начин в Гранитна зала, защото има ред в  държавата, по който се подписва такъв документ, изтъкна Делян Добрев. И сега, ПП, които доведоха "Джемкорп" в България са в коалиция с ДБ, които са уж евроатлантици. Мен ми е много жал за ДБ, защото всичките решение се вземат от "Промяната".

След което разговорът отново се върна към парламента. "Днес "Величие" се разцепи. Те няма да участват в комисиите, те самите не могат да се разберат в партията, как да имат единно мнение за развитието на страната. Те имат други, геополитически цели. "Възраждане" - по същия начин. Всички много се уморихме - не само хората, които ще трябва да гласуват за седми път. Хората знаят кои са измамниците и знаят, че ние можем да се справим. С ниската избирателна активност хората ни казват, че са уморени. Този състав на парламента вече се повтаря три години. Ако не се появи нов политически проект, избирателната активност пак ще е ниска, а резултатът - подобен. Ще е по-сложно. Ако има нов проект, говори се за такъв на президента Радев.... Струва ми се, че ако това се случи, ще се промени съставът на Народното събрание", каза Добрев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юли - Близнаците да очакват повишение на заплатата, успехът няма да изостави Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юли - Близнаците да очакват повишение на заплатата, успехът няма да изостави Скорпионите
ПИК TV x
Виктор Димчев със сензационен сценарий пред ПИК TV: Радев ще ни тласка от избори в избори до края на мандата си, когато ще ни се представи като спасителя (ВИДЕО) Виктор Димчев със сензационен сценарий пред ПИК TV: Радев ще ни тласка от избори в избори до края на мандата си, когато ще ни се представи като спасителя (ВИДЕО)
ново
Днес: 115
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК