САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат "Екогласност": Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

АВТОРСКИ НОВИНИ

САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат "Екогласност": Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

151473
на 17.09.2021
САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат Екогласност: Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Лидерът на Политически клуб "Екогласност", който е дългогодишен коалиционен партньор на БСП, Емил Георгиев прави зловещи разкрития за мишкуването на харвардското дуо на вече бившите служебни министри Кирил Петков - Асен Василев по чуждите партии в опит да ги овладеят за вече провъзгласения си политически проект, под егидата на Румен Радев и Иво Прокопиев.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Георгиев осветлява задкулисната дейност и на служебния екоминистър Асен Личев, който запази поста си и в новото служебно правителство на Румен Радев.

Слагат ли Петков и Василев на карта подкрепата на "Екогласност" и БСП за Румен Радев?

"Уникални цитати, които трябва да влязат в историята", коментира Георгиев твърденията на Петков, че той не е оторизирал никого, за да емисарства от негово име.

"Тръгнахме като сдружение, станахме партия, от 33 години сме. Смея да твърдя, че запалихме една искра на промяната. Историческите процеси бяха неминуеми. Много ми е интересно, от 1 година показваме, че държим на честта", припомни Емил Георгиев.

Той заяви и, че никога пред "Екогласност" не е стоял въпросът да смени лявото политическо пространство с дясното, както и да напусне коалицията с БСП.

"Имам съмнения, че те се бяха докоснали до наши представители, за да проучат какво става вътре в "Екогласност". Аз мисля, че съумях, запознах и делегатите, това ми дава основание, че някои още в зародиш се опитаха да ни превземат отвътре. Първата среща, по памет, беше преди две седмици. Техен представител дойде и заяви, че са проследили динамиката, спрели се на нас, защото сме еколози, защото сме чисти и неопетнени. Аз казах, че това се комплименти. Явно ще говорим за т.нар. президентски проект. Те потвърдиха. Споменаха имената на министрите на икономиката, финансите и образование“, обясни Георгиев.

Той потвърди и, че от харвардското дуо са искали да менажират проекта, а "Екогласност" да стане мандатоносител. Емил Георгиев изрази и опасение, че Петков има близко познанство с Иво Прокопиев. 

Емил Георгиев припомни и първата осъдителна присъда срещу "Екогласност" от съда в Димитровград. "Бях осъден на 20 000 лв. Имаше достойни съдии, спечелих делото", изтъкна Георгиев. Този разказ той направи, след като каза, че Иво Прокопиев не е успял да го постави на колене.

Емил Георгиев изказа благодарност на агенция ПИК, задето през 2019 г., за първи път, бяха показани снимки от започналия строеж за т.нар. хотел-подпорна стена на Алепу.

"Предлагаха да менажират "Екогласност", да поемат издръжката, да поемат цялата кампания. Ние ви предлагате едно или две места. Казах им, че разговор няма има, но отговор ще ви дадем след конференцията ни. Вече имам съмнение, че някои от нашите хора бяха обработвани. Излязоха и поискаха на конференцията да поискаме четири места и т.н. Аз отговорих, че не искаме да се занимаваме с проект с неясен политически профил, но тъй като говорим за президентски проект, попитах ги дали е заангажиран президентът, защото ако е, искам среща с него. Казаха, че не е, но негови съветници са ангажирани. Имах случайна среща с г-н Копринков, аз исках да се заангажира с действията на сегашния служебен министър на екологолията. Тогава той ме попита как вървят разговорите по проекта. Той е запознат. За Радев не са говорили в интерес на истината. Никога не е споменато за президента“, хвърли бомба Георгиев.

"И за миг не ми е минавало през мисълта, че ще се включим в този проект. След като сме в тази коалиция, ние сме там", продължи той.

"Преди 4-5 дни разговаряхме с Корнелия Нинова. Запознах хората. Да, знаеха, че шетат, но не знаеха, че са се насочили към нас. Оказа се, че и между нас има хора, които се опитват да създадат интриги между нас и коалицията. Бяха изненадани. Ударът беше върху БСП. Ние можехме да ги поставим пред свършен факт, можехме да ги предадем", допълни Емил Георгиев. 

Темата за напрежение между президента и Корнелия Нинова не е поставян на политическите съвети, в които самият Емил Георгиев участва. "Зад това шетане стои и т.нар. вътрешна опозиция, то е ясно. Убеден съм, че тя е там. Което не им прави чест“, вметна шефът на "Екогласност". 

"Няколко дни преди изборите хората трябва да знаят кой с кой е", посочи Емил Георгиев. 

"При втората среща, г-н Петков, той каза, че не могат да регистрират партия и са се спрели на нас. Даже той спомена, че имал симпатия към околната среда, баща му 1990 г. е бил член на "Екогласност"“, върна се Георгиев на разговорите и срещите му с Кирил Петков.

"Очи в оче сме се видели с г-н Петков. Аз веднага уведомих част от членовете на Изпълнителния съвет. За съжаление някои се опитаха да осребрят тези връзки, казаха да имаме в София избираеми места. Конференцията каза "Не" и взе решение, че подкрепяме президента Радев. Ако ни поканят, ще се включим. Официално го подкрепяме", допълни Емил Георгиев.

Емил Георгиев каза в нашето студио, че е попитал Николай Копринков, дали Асен Личев, като министър на екологията в служебния кабинет на Румен Радев, е близък с предшественичката си Нона Караджова. По думите на Георгиев, две фирми са се ползвали с внимание от министерството. Една от двете - “Балканика Енерджи“ е била спечелила поръчки за над 133 млн. лв. На другата фирма "Екобул", поръчките били за 168 млн.

"Синът на Ботьо Табаков - Денис, работи в прогама "Околна среда". Сегашният министър казва, че няма конфликт на интереси“, обясни още по темата той.

Сигнал е бил подаден от Емил Димитров въз основа на доклад на Гергана Грозданова. Сигналът е бил предаден до Иван Гешев, който пък го препраща до Лаура Кьовеши. Нещо повече - след идването на Асен Личев, той уволнява Гергана Грозданова и връща на работа уволнените преди това служителки от Оперативна програма "Околна среда".

"Знам, че г-н Копринков знае. Президентът не може да знае всичко", защити Румен Радев гостът в студиото на ПИК TV.

"В района на Свети Влас са прекроени границите по "Натура 2000". Целта е, доколкото имаме информация, при прекрояването, в този район, са извадени 100 декара гори. Там всеки квадратен метър се застроява", посочи още един скандал, забъркан от Асен Личев. Той пък уволнил всички служители, някои от които с дългогодишен стаж в министерството, без никакви доказателства. "Сега започват съмненията за санкции", изтъкна Емил Георгиев.

Емил Георгиев сподели в нашето студио, че е изкарал изключително тежко COVID-19. Той заяви, че вирус има и който не вярва в това, само за 12 часа да отиде в някое отделение, за да види как работят лекарите. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО)
ново
Днес: 122
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК