САМО В ПИК TV: Експертът по право Борислав Цеков с горещи разкрития за съдебната тесла за Корнелия Нинова и сблъсъка "Байдън - Тръмп" в САЩ (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Интервю

САМО В ПИК TV: Експертът по право Борислав Цеков с горещи разкрития за съдебната тесла за Корнелия Нинова и сблъсъка "Байдън - Тръмп" в САЩ (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

124325
на 24.11.2020
САМО В ПИК TV: Експертът по право Борислав Цеков с горещи разкрития за съдебната тесла за Корнелия Нинова и сблъсъка Байдън - Тръмп в САЩ (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Шефът на института за модерна политика и юридически експерт Борислав Цеков направи горещи разкрития за сблъсъка между Джо Байдън и Доналд Тръмп в САЩ и изхода от нескончаемата изборна битка през океана. Юристът разкри и какви събития ще се развият около Корнелия Нинова и БСП, след като съдът на два пъти отказа да регистрира новото ръководство на столетницата, избрано на 50-я конгрес на партията, заради уставни и процедурни нарушения.

препоръчано

Как коронакризата ще размести политическите пластове на следващите парламентарни избори?

"Изборите в САЩ са все още висящи. Към днешна дата изглежда действително, че Байдън е вероятният победител. До 14 декември Върховният съд в САЩ трябва да вземем решение по жалбите на Доналд Тръмп", коментира Цеков.

"Има твърдения, че се разполага с многобройни доказателства за манипулация на системата, която преброява гласовете. Става дума за стотици хиляди гласове, които са били за Тръмп, но са отишли за Байдън", обясни експертът.

"Големи са упреците в момента защо на тези доказателства не се дава по-голяма публичност. Няма адвокат в съда, който да даде доказателствата публично, преди да ги даде в съда. В момента в САЩ има една много голяма истеричност. Тези свидетели, които са разписали клетвени декларации, ако се представят пред медиите, знаете ли на какви репресии ще бъдат подложени тези свидетели", добави директорът на Института за модерна политика.

По думите му притеснително е, че остава все по-малко време за решение.

"До 14 декември би трябвало всичко да приключи. Тук става дума за няколко щата. Ако се допусне това дело за разглеждане, съдът може да заседава и симптоматично. В петък съдът изненадващо направи преразпределение на членовете, които отговарят за тези щати. Това, което направи впечатление, че за спорните щати Пенсилвания, Уисконсин и Джорджия, са назначени проконсервативни съдии. При всички положения тези съдии ще гледат под лупа тези доказателства", разкри Борислав Цеков.

"Хипотетично е възможно да се обърне резултатът, но все пак трябва да бъдем умерени скептици. По всички други критерии изглежда, че на 20 януари Байдън ще влезе в Белия дом", уточни юристът.

"Американската демокрация не е застрашена само от качествата на Джо Байдън, тя е застрашена от една крайно агресивна Демократическа партия с фашистки разбирания и изповядване на Гьобелсова цензура", каза експертът и добави, че Демократическата партия е заявила, че хората, гласували за Тръмп, трябва да минат курс на превъзпитание.

"Половин Америка е убедена, че изборите са фалшифицирани. Може би ще станем свидетели на момент, в който президентът Тръмп ще заиграе ролята на президент в сянка и ще е в активна опозиция", прогнозира той.

"Няма да им е лесно на глобалистите и на Джо Байдън. Ще имаме една много изострена политическа обстановка. С един активен Тръмп, който е много вероятно да опита да се кандидатира за президент през 2024 година, Джо Байдън ще ходи по горещи въглени", сподели директорът на Института за модерна политика.

"Глобалистите се опитват да си върнат контрола върху света", категоричен е експертът, който даде за пример корпорацията "Блекстоун" и Сорос.

"Една администрация на Джо Байдън ще упражни натиск върху българското правителство да приеме безусловно претенциите на Скопие", каза още Цеков и посочи, че избирането на Байдън не е добро за България.

"Още в началото на коронакризата аз дадох моята препоръка като конституционалист, че дори и в извънредно положение и в условия на пандемия парламентът не бива да се разпуска", разкри юристът. 

"Трябва да се мисли как парламентът да работи ефективно, включително и в условията на тази криза. Не може да разглеждаме понятието за лично присъствие само в условията на физическо такова", отсече експертът.

"Парламентът трябва да работи. Техническото решение е едно, конституционното изразяване на волята на депутатите е друго", добави шефът на Института за модерна политика и допълни, че народните представители трябва да намерят нужното техническо решение, за да вземат участие в заседанията и дискусиите дистанционно. По думите му парламентът час по-скоро трябва да се организира и да намери техническото решение, за да се работи в този момент на втора вълна на коронавируса у нас.

"Тези, които най-много не ходят на работа, са тръгнали да сезират Конституционния съд. Тук няма мисъл за националния интерес, няма мисъл за духа на парламентаризма. Това са махленски партийни страсти. Парламентарна политика се прави в залите и комисиите, но трябва да умееш да я правиш. Нашият парламент и опозицията е пълен с фигуранти. Парламентът е просто чиновническо работно място за някои хора, които стоят там, за да си получават заплатата", негодува Борислав Цеков.

"Първият опит за новото работно място на депутатите беше направен по време на 39-ото Народно събрание. Тогава този въпрос увисна. По-късно, по времето на Пирински, този въпрос се активизира и се реализира чак сега. Аз съм категорично против това. Може да се модернизира. Тези повече от 20 млн. лв. можеше да се дадат за модернизиране. А сега какъв знак даваме? Парламентът заседава в сграда, която е символ на тоталитарната власт", уточни той.

"Някои протестиращи гориха маски и правиха какво ли не. Заради такива неща сега влизаме в нова карантина", възмути се експертът.

"Очаквам, че другата седмица Конституционният съд ще се произнесе по темата за парламентарната комисия за новата конституция", разкри шефът на Института за модерна политика. По думите му когато се предлага конституционен проект, той трябва да мине през такова обсъждане.

Борислав Цеков коментира мераците на шоумена Слави Трифонов депутатите от 240 да станат 120. "Демокрацията е скъпо удоволствие. Драстичното намаляване на депутатите дава цялата власт на олигархията", обяви той и добави, че Конституцията не е лъжица за всяка уста.

"Мисля, че няма да се стигне в този парламент до мнозинство за свикване на Велико народно събрание. Не виждам нужното мнозинство, така че очевидно си вървим към редовни парламентарни избори", заяви експертът.

По темата за отказа на съда да регистрира новото ръководство на БСП Борислав Цеков сподели: "След като има два пъти отказ, наистина има сериозен проблем при предоставянето на необходимите документи. Ако не са представени необходимите документи, тогава трябва съответните действия да се направят наново. Корнелия Нинова беше представляващ партията и преди този конгрес. Тя може да балансира нещата криво-ляво. Но ще трябва да бъдат регистрирани в съда, ако искат да си узаконят нещата. Друг е въпросът, че аз сериозни юристи в БСП не познавам", призна Борислав Цеков.

"Мисля, че всички проучвания, които дават сериозни резултати на изборите на Слави Трифонов, ще бъдат сериозно опровергани. Те са една абсолютно затворена, мрачна и неясна структура, с неясни цели и неясно финансиране. Това очевидно беше пропаганда в тяхна полза. Слави Трифонов си има своята аура в чалгата, но в политиката е "Г-н Никой". Хората много скоро ще го разберат това. Къде бяха толкова години? Трифонов и шоуто му толкова години поливаха със сярна киселина всеки опит да се промени към добро нашата държава", възмути се той.

По думите му партията на Слави Трифонов няма нито интелектуален, нито политически капацитет и това ще се види на изборите. "Ако влязат в парламента, на третия-четвъртия месец те ще се разпаднат. Всеки от тези хора, които сега се държат в неведение, ще има депутатска карта. И Слави Трифонов ако си мисли, че може да ги командва от вкъщи, в един момент тези депутати със собствени карти ще му кажат: "Кой си ти?", поясни експертът.

Според него единственият шанс партията на Трифонов да влезе в парламента е, ако тя бъде подбутната от някоя от големите партии или от задкулисните кръгове.

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 300
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това