САМО В ПИК TV! Журналистът Владимир Зарков със сензационни разкрития: Даниел Лорер няколко пъти е ходил в централата на ГЕРБ, за да види какво може да се направи без Киро и Асен! Двамата имат една-единствена задача пред себе си - да не влязат в затвора (ВИДЕО)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

САМО В ПИК TV! Журналистът Владимир Зарков със сензационни разкрития: Даниел Лорер няколко пъти е ходил в централата на ГЕРБ, за да види какво може да се направи без Киро и Асен! Двамата имат една-единствена задача пред себе си - да не влязат в затвора (ВИДЕО)

389901
на 01.11.2022
САМО В ПИК TV! Журналистът Владимир Зарков със сензационни разкрития: Даниел Лорер няколко пъти е ходил в централата на ГЕРБ, за да види какво може да се направи без Киро и Асен! Двамата имат една-единствена задача пред себе си - да не влязат в затвора (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Първото, което се вижда в този парламент, е, че има поне две партии, които не желаят да се състави правителство. За Кирил Петков и Асен Василев е въпрос на живот и смърт да няма правителство, оглавявано от ГЕРБ. Със сигурност, ако такова бъде създадено и те са в опозиция и то опозиция, която няма думата, за тях ще последват много тежки дни, както беше анонсирано миналата седмица. Първо Иван Гешев призна, че има разработка срещу тях, както и вашата агенция ПИК информира, разследване за газа и посредниците, които те вкараха там. Така коментира журналистът Владимир Зарков пред ПИК ТV ситуацията в парламента и зациклилите опити за преговори за редовно правителство.

препоръчано

Той припомни, че енергийният министър вчера също е признал, че се води разследване срещу Петков и Василев. Зарков отбеляза, че ако думите на министъра са верни и действително става дума за милиони, то Кирил и Асен ще се озоват там, откъдето им е стартирала предизборната кампания -Софийския затвор.

"За Асен може и Сливенския затвор - има избор. Демократична България също са на кантар и самите те като една хермафродитна организация от десни, леви, зелени, розови и др. не знаят накъде да поемат. Доколкото знам, Христо Иванов вече е склонен на някакви компромиси. В същото време Атанас Атанасов е на твърда позиция, че сега е моментът да натрие носа на Бойко Борисов - при тях положението е куче влачи, диря няма", смята Зарков.

Според него Демократична България са изправени пред огромна опасност Продължаваме промяната да им изсмучат тотално електората. По думите му в групите и страниците във фейсбук на тази формация се заформят конфликти между различните течения в коалицията и самите те са започнали да се нападат вътре, което е знак, че положението е изострено. 

"Очаквам следващите дни да се случат някои интересни неща около Кирил Петков и Асен Василев, стига да разреши американското посолство. Това, което чувам, че се е изпуснал един от тях, е, че за тях е най-добре да има извънредни перманентни избори. Това им гарантира в качеството им на кандидати за депутати имунитет, който няма кой да им отнеме. Тази серия от избори им отваря възможност да договорят с някой нещо и да се измъкнат невредими от всички тези афери, които са забъркали. Киро и Асен имат пред себе си една-единствена задача, да не влязат в затвора", смята Зарков.

Според него те са готови в името на това да направят, каквото им наредят, откъдето им наредят. Журналистът сподели, че според информация в последния си работен ден като премиер Петков е наредил да се използва горивото на "Уестингхаус" в АЕЦ "Козлодуй". Месец и половина преди това хора на компанията са били в посолството на САЩ и са извикали важни хора в държавата, за да им обяснят, че са крайно разочаровани от Петков и Василев понеже са ги излъгали.

"Той беше обещал това да се случи още когато дойде на власт. Два-три пъти след това завоалирано е отказал, докато самите американци не дойдоха тук. Не знам с кой акъл тръгваш да лъжеш всички страни по веригата с надеждата, че те някъде няма да се срещнат и да се разберат, че ги мамиш и от едната и от другата страна", възмути се Зарков. 

Според него в самата Промяна са се разцепили на две. Той сподели, че Даниел Лорер като по-хитър и по-умен от тях, два три месеца преди да падне правителството е имал три визити в централата на ГЕРБ. 

"Не на тайни срещи, не да ходи в Банкя или другаде, ами директно в централата, за да види какво може да се направи без тези двамата. Така че комплицирана е ситуацията за съставяне на правителство и според мен варианта е с третия мандат, колкото и да е необосновано от идейна точка. От днес ми прави впечатление, че хора от Демократична България и ПП започнаха да говорят и срещу такъв вариант", отбеляза Зарков, който е и политически анализатор.

Според журналиста народът е объркан, както са объркани ценностите и философиите на политическите партии. Това се използва отлично от такива като Корнелия Нинова и Кирил Петков, които стъпват на популизма, обещанията и мантрата за кюлчетата и пачките в шкафчета.

"Водят хората за носа. Ужасно е положението, в което сме. Избират правителство хора, които не си задават елементарни въпроси: Как този, който преяжда, ще те представя теб, който си гладен? Как ти говорят за кюлчета и шкафчета, а не си задаваш въпроса, ако това, което ти го показват с документи за кражбите, е вярно, означава, че те имат не шкафчета, те имат трикрилни гардероби с кюлчета", възмути се Владимир Зарков.

По думите му ако този популизъм не стихне и не се появи истинска лява партия, която да стъпи на левите идеи, а не на популизма, за да изпомпва ляв вот, няма да има истинско противопоставяне върху лявото и дясното.

"В момента има противопоставяне на богати популисти, яхнали лявото, които искат да унищожат ГЕРБ. Това е цялата им идея", добави той.

Според анализатора мантрата, че ГЕРБ е клиентелистка партия е приключила точно с отстраняването от власт на  огромна част от актива на ГЕРБ, които са останали лоялни, и това се вижда на вота. 

"Тоест ГЕРБ не е клиентелистка партия, както се говори, защото резултатите показват друго. Ако беше клиентелистка партия, щеше да се случи това, което се случи на клиентелистката партия НДСВ. Паднала от власт, след това изчегъртвана по по-деликатна форма от управлението на държавата, тя вече не съществува", даде пример Зарков.  

На въпрос дали Продължаваме промяната ще последват съдбата на партията на Слави Трифонов, Зарков отбеляза, че не е чувал за армия, която е откраднала предатели от друга армия, след това да е спечелила война. Когато ти си предател, когато си склонен да си променяш философията, за да бъдеш пред камерите и за да си овластен, според журналиста си готов да продадеш всеки във всеки един момент.

"Ще споделя нещо за Радостин Василев, като събирателен образ на всичко, което се случва в момента в Продължаваме промяната и тяхното мислене. Мисля, че беше 2018 г., малко преди назначаването на Иван Гешев за заместник-главен прокурор. Имахме среща с Василев в офиса му тогава в хотела в Лозенец. Той закъсня и по едно време дойде много въодушевен. Бил на среща с едни хора, които му казали, че за главен прокурор ще бъде издигнат нов човек, които ще превърне България в прокурорска република, както е в Италия. Няма политици, няма олигарси всички под ножа на закона. Каза "ще видиш този човек колко хора ще вкара от олигарсите в ареста, ще видиш, че тук ще стане нормално място за живеене". Беше супер въодушевен от това, което ще свърши Иван Гешев", разказа Владимир Зарков.

Според него Василев се е взел много насериозно, когато е станал министър на "водната топка и биатлона", и е решил, че може да коментира всичко, тогава е изнесъл 10-минутна реч срещу Иван Гешев и това как България се превърнала в прокурорска република.

"Онемях, това същия човек ли е? Този, който говореше в кабинета си колко е радостен, че ще станем прокурорска република. Затова казвам, че Радостин Василев е събирателен образ на всичко, случващо се в Продължаваме промяната. Те са готови да си променят мнението на 180 градуса само и само да имат полза от това", категоричен е Владимир Зарков.

Целия разговор вижте във видеото.   

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 69
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК