САМО В ПИК TV! Ивелин Николов с ТОП ПРОГНОЗА в разгара на изборния ден: ППДБ ще са четвърти, "Величие" на Николай Марков ще влезе в парламента (ВИДЕО)

Акценти

САМО В ПИК TV! Ивелин Николов с ТОП ПРОГНОЗА в разгара на изборния ден: ППДБ ще са четвърти, "Величие" на Николай Марков ще влезе в парламента (ВИДЕО)

223698
на 09.06.2024
САМО В ПИК TV! Ивелин Николов с ТОП ПРОГНОЗА в разгара на изборния ден: ППДБ ще са четвърти, Величие на Николай Марков ще влезе в парламента (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

С всеки изминал час се вдигат градусите на изборния ден. Все по-горещо става на финалната права за вота за български и европейски парламент. Каква конфигурация се очертава и кои ще бъдат "тримата големи" - темите коментира в студиото на ПИК TV журналистът и анализатор Ивелин Николов.

препоръчано

"Ще отида да гласувам", заяви Николов и отбеляза, че "си предпочита хартията". "Не стана ясно отстраниха ли ги тези проблеми със смачканите разписи, с липсата на мастило на попълнени разписки", поясни той.

И прогнозира: "Сега е битката на твърдите електорати. ГЕРБ ще са първите, втори - ДПС, трети Възраждане, четвърти ППДБ, БСП, ИТН. От изборите ще са "пострадали" само ППДБ, но то е логично".

Според Ивелин Николов ГЕРБ си има сигурни близо 500 000 гласа, които са постоянни през годините: "Но нещата се промениха - все по-малко хора ходят да гласуват. Опозицията, въпреки всички скандали, които бълваше сглобката, не можа да се възползва. На опозицията й сложиха топката на празна врата и тя подмина топката и си излезе от стадиона. В предизборната кампания слушахме семейните разправии между ППДБ, ГЕРБ и ДПС. И това трябва да замисли опозицията. При това толкова слабо управление не може ти като опозиция да не растеш. Значи нещо е сбъркано, нещо не е както трябва да е".

На въпроса на колегата Цветан Фиков дали хората са уморени от "месианството" и вече са престанали да вярват в демокрацията, Ивелин Николов заяви: "Популистите отблъскват голяма част от избирателите. Те си говорят основно на своите избиратели и не се интересуват от другите. Затова "Възраждане" падат, както прогнозирах - нулева дейност, ние сме най-добрите, всички са лоши, искаме цялата власт. Няма как да получиш цялата власт. И ти сам се превръщаш в нещо като секта. Киро и Асен се появиха като месии. Но какво обещаваха? - Арести за всички, няколко моста на Дунав, електроколички - и станаха първи. Ако се появи нещо по-умерено и някой политик, който да не изпада в крайности, може и да има пробив. Но се съмнявам".

Ивелин Николов коментира още: "Голяма част от по-радикалните формации в ППДБ ги напуснаха. Защото просто няма как и какво оправдание да измислиш, за да се събереш с най-големия си враг. Те се обвиняваха кой е по-голям мафиот. И когато се събереш с някого, когото си обвинявал в престъпления, ти какъв си?!".

"По-интересно е след изборите. Драмата ще е такава - мисля си, че Бойко Борисов не би влязъл в управление само с Делян Пеевски без Христо Иванов. Но не мисля, че Пеевски ще се съгласи да управлява с Христо Иванов и дали Христо Иванов ще се съгласи да управлява с Пеевски. Голям цирк!", отбеляза още Николов.

Според него, ако Борисов успее да вкара в един отбор Христо Иванов и Пеевски, може той  да е премиер: "Когато си извън властта и парламента, ДБ са по жълтите павета - правят си ала-бала с президента. Но като влязоха в управлението, един човек от техните не излезе да протестира. Ако ДБ не бъдат вкарани в новата сглобка, гаранция, че хиляда души ще излязат да протестират".

"Тези, които претендират да са големите политици и управленци, но се занимават с популизъм и простотия, си говорят само н твърдите електорати. Нещо, което недоумявам в поведението на народа ни - защо не протестирате като не ви харесва? Иначе те се чувстват безнаказани, правят брутални неща, хилят се, сглобяват се безпринципно. И това се случва, защото отсреща няма нищо, мълчание. Само реакции в социалните мрежи. И се чудя дали те не прецакаха обществото", отбеляза още Ивелин Николов.

Той допълни, че президентът Радев винаги е правил интриги, за да може в крайна сметка да се чувства доволен: "Може да излезе и гол до кръста - някаква имитация на Путин и да каже: "Днес избираме между война и мир". Аз не му разбирам на този човек поведението... Това е популизъм, който цели да плаши хората. Радев така и не се осмели да направи партия, да поведе. Изпокараха се с Пеевски заради някакъв кеш и след това замлъкна рязко. Според мен, ако направи собствена партия, ще последва примера на Георги Първанов".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК