Вход
София
Времето в София 25 o C

САМО В ПИК TV! Легендата в журналистиката Тошо Тошев за игрите на Румен Радев и маските на "дебилизма"

САМО В ПИК TV! Легендата в журналистиката Тошо Тошев за игрите на Румен Радев и маските на "дебилизма"

на 13.11.2017
137463
23
САМО В ПИК TV! Легендата в журналистиката Тошо Тошев за игрите на Румен Радев и маските на "дебилизма"
Автор: ПИК
13.11.2017
23
137463

Живата легенда на българската журналистика Тошо Тошев сваля маските на "дебилизма" в политиката и медиите - за какво се използва вотът на недоверие и има ли той почва у нас; кой клати държавата на прага на европредседателството; гушнаха ли се отново БСП и ДПС и докъде ще ги доведе последната им прегръдка; какво плаши ГЕРБ и защо премиерът Бойко Борисов се хвърли в международната политика; ще оцелеят ли патриотите след участието си във властта; каква е играта на президента Румен Радев и кой ще видим на финала ѝ; как забогатяват журналистите и защо станаха по-необичани от политиците; ще има ли голям взрив в медийната вселена и какво ще остане след него?

"През живота ми с кого ли не съм се срещал, но от това, което съм виждал и чел от проф. Иво Христов, мисля, че той е изключително интелигентен и смел учен и мъж", заяви в началото на разговора Тошо Тошев. Той заяви, че "истината боли". "Но тук е въпросът, че политикът трябва да бъде по-внимателен", отбеляза Тошев.

"Ива, ти правиш интервю с мен, искаш ли аз да спомена нещо за европредседателството?... В едно интервю авторът е този, който задава въпросите... и който получава хонорара. Но ако Бойко Василев, който е един много опитен журналист, беше попитал нещо господин Радев, предполагам, той нямаше да каже: "Без коментар". Или да го прекъсне: "Чакай сега да си задам един въпрос за европредседателството", коментира Тошев интервюто на президента Радев, дадено пред "Панорама".

"Аз малко оправдавам генерала, защото те го атакуваха по най-болното място, където е най-добрият специалист - по грипените. Аз няма как да имам специализирано мнение за грипените, но по принцип мисля, че е добре да се купят нови самолети... Ако питаш мен - защо "Грипен", защо Ф-16, а не Ф-35 - последният писък на американската авиация. Ами защото за тая работа нямаме пари. Т.е. президентът, не знам доколко разбира от президентстване, учи се, но от самолети разбира. Той се държи достойно, не шикалкави и не мърляви като един негов бивш предшественик", коментира видният известният журналист. 

Той отбеляза, че в икономически план в недалечното минало бяхме изпреварили румънците: "Сега те са над 60% над нас. Това е стряскащо! Знам, че вървят по-добре, но че чак толкова..., това е стряскащо! Ако така върви Румъния, след 20 години тя ще изравни средноевропейските стандарти. А за България това и след 50 няма да стане... Това всичко е въпрос на държавно ръководство и умения, по дяволите".

По темата за вота на недоверие, иницииран от БСП, той коментира: "При ДПС, които искат също да участват в тоя фестивал, правителството няма да падне от това. Доколкото си спомням, по време на демократичните години, един вот и то не на доверие - при Филип Димитров мина. През 92-ра година... Вотът на недоверие е едно от най-мощните средства, които конституцията дава на която и да е опозиция. Знаеш ли, колко ще ми липсва в тези прения, Антон Тодоров. Този титан на мисълта, този исторически шампион на пленарното глаголстване. Такива думички вадеше, Боже мой!".

Запитан дали Корнелия Нинова е реализирала "смисъла на съществуването на БСП", Тошев отговори: "Безспорно е, че тя съживи БСП. И то не само заради удвояването на депутатското присъствие на БСП в народното събрание. Но има живот. Ако щеш, по тая причина има живот в парламента. Но той не е много качествен. Прилича на циганско гето парламентът. Но така или иначе БСП е жива. Вероятно не е толкова просто да стане и мъдра... Едва ли мислиш, че мъдростта на дядо Благоев се прелива в Корнелия Нинова. Но БСП в момента е жива, по някой път прекалено дребнава със себе си сама. Примерно - не мога да си представя защо беше загубена толкова много енергия да се разобличава едно нещо, на което няма какво да му се разобличава - срещата в кабинета на Георги Гергов. Тук се хвърли толкова национална енергия! И БСП се лиши от един добър оратор, стабилен мъж и безспорно умен човек". 

"Пак ще повторя - безспорно е едно - партията БСП, една година по-късно, изглежда много по-различно и много по-добре. И това личи много по настървеността, с която многоуважаемият господин Борисов и не по-малко уважаваният господин Цветанов се нахвърлят върху госпожа Нинова за предстоящия вот", допълни Тошев.

Според него "много пара се вдига за това европредседателство". "На какво ще се превърне център България - на няколкостотин брюкселски чиновници!", отбеляза той. 

Тошев коментира и възобновените скандали с приватизацията, в които е замесено името и на Корнелия Нинова. "Е, това е нещо дребно в сравнение с десетките хиляди продадени активи по това време, времето на Костов. Иначе имам какво да кажа. Аз мисля, че ако може някак си лошата приватизация да се канонизира като вечно престъпление, няма нищо лошо. Всички, откраднали или присвоили с небрежност, некадърност - под ударите на закона... Примерно - продава се "Кремиковци" за 1 лев, при условие, че е задлъжнял за няколкостотин милиона. Защо?!", попита той.

Тошо Тошев попита защо няма осъдени или поне изкарани на светло лоши приватизационни сделки. 

Темата за "доходите на журналистите" и "внезапното забогатяване на Ани Цолова или Виктор Николаев" той коментира така: "За много бедните хора, които взимат по 500 лв, си мислят, че ще живеят богато, ако взимат по 1000 лева заплата".

"Аз съм го казвал неведнъж - демокрацията дойде на власт, а не това или онова правителство... Но демокрацията дойде на власт и благодарение и на медиите. По онова време медиите бяха предимно вестниците. Те се продаваха в многомилионни тиражи... Нашата професия е професията, в която ми е било винаги най-приятно - това удоволствие да работя във вестник не съм го изпитал по никакъв друг начин... А съвременните медии получиха дар от Господа - интернет. Това до голяма степен уби вестникарството, особено за една бедна държава като България", заяви Тошо Тошев.

Той подчерта, че в съвременните медии няма публицистика: "Публицистика няма нито в Би Ти Ви, нито в Нова телевизия. Защо скриха в нула часа един талантлив журналист - Милен Цветков?! Ами Би Ти Ви - Цветанка Ризова - половин час. Няма да анализираме как изглежда тя - не визуално, а политически. Каква телевизия е това?! Аз съм против сутрешните публицистики. Не може сутринта да ти започва с Цветан Цветанов, Цецка Цачева или Корнелия Нинова".

Запитан как ще нарече демокрацията 28 години след 10 ноември, той отговори: "Избирам безспорно 28 години не преди, а след демокрацията. Основното е, че не ни е страх в момента". 

Вижте цялото интервю на Тошо Тошев пред Ива Николова по ПИК TV:

 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(23)
1
Ти да видиш, oще един гнусен чифут, който смята, че дебилите в България са много повече от 80%!!!! Иначе, би ли пускал такива плоткоумни манипулации?!? А резилът на шепата американски мекерета? Нещо за него да речеш?
2
Как се казва ТОВА, дето са записани всичките мечти, желания и изпълнени обещания на всички политици на прехода и ГЕРБ? - НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС !!!!!
3
Над 2 хиляди души са участвали в кастинга за политици, който телевизионният водещ Слави Трифонов обяви през септември. "А процесът не е завършил. Той продължава. Защото всеки, който има желание, качества и възможности, би могъл да се включи", пише в писмо но медиите водещият. Желание да станат политици са изявили българи, завършили престижни университети не само в страната, но и Йейл, Харвард и Кеймбридж, хора с успешен бизнес по света и българи от целия обществен, политически, професионален и културен живот, допълва Слави. Трифонов добавя, че се е свързал с българи, постигнали "безусловни успехи" навсякъде по света, които ще провеждат заедно с него събеседванията с кандидат-политиците. Събеседванията ще са по три теми - "Просперитетът на българина и просперитетът на българската нация", "Образованието – най-важната част за възхода на нацията" и "Съдебната система – основен проблем на държавата".
4
В момента българите живеят в пъти по-зле от времето на Живков. Ако тогава всеки задоволяваше жизнените си потребности, то сега тази привилегия имат единствено щатните, влачейки доходите си от държавната хранилка. ГЕРБ е партията майка, която скри шапката на БКП. Еднолично управление, сливане на партията с държавата, облагодетелстване на членовете на ГЕРБ, партията контролира съд, прокуратура, назначава послушници във всички сфери на властта. ТОВА, УВАЖАЕМИ, БЕШЕ ПРИСЪЩО НА БКП. В момента ГЕРБ е истинския заместник на БКП с още по мерзки черти. ТОВА СЕ НАРИЧА КОМУНИЗЪМ... КОМУНИЗМЪТ НА ГЕРБ И ЛИДЕРА МУ - ПРЕСТЪПНИКА boko (СПРАВКА - БЯЛОТО ПОЛЕ В БИОГРАФИЯТА НА boko ПРЕЗ ГОДИНИТЕ 1990-2000). ВСЪЩНОСТ БЯЛОТО ПОЛЕ Е САМО ЗА ДЕБИЛИТЕ, ИНФОРМАЦИЯ С КАКВО СЕ Е ЗАНИМАВАЛ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ИМА МНОГО В ИНТЕРНЕТ. А ДА НИ Е ЧЕСТИТ СЪВРЕМЕННИЯ КОМУНИЗЪМ НАЧЕЛО С ДР. bokoБЪЛГАРО/УБИЕЦА.
5
Празнодумство от средна класа.Замаза всичко голямата баанарка,акто си му е тертипа "великият" удобен на всички власти.За всички поне по малко добро,за да ми е на мен много добре.
6
О знае ги другаря Тошо Тошев тези игри от стара коза яре е само, че сега вече е от други страна нЕма го тато за да му се кланя.
7
МАЙ ИМА АМНЕЗИЯ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ДС ???
8
Всеки човек си има ниво и обсег. Будителката на нашия президент е жена му - с нейния мозък, с нейното ниво, с нейните големи претенции и малки възможности. Това е неговият свят, това са неговите критерии. А самочувствието му - то идва от факта, че в нашата държава се случва лъжец, който пише, че е независим, безнаказано да обере доверие на милиони зависими, и никой после нищо не може да му направи. Поне в следващата социалистическа петилетка, която комунистите обикновено вземат за три години. Така помня техните героизми на социалистическия труд - петилетката в три години. Така обаче си мисли той. Ама дали е истина? Поживем, увидем.
9
цял живот е бил гнусен,и горе не го искат.
10
На живата легенда май му трябва нов черен дроб.
11
Б Ъ Л Г А Р И Я ------ У Б И ----- ДЕТЕ ----- ???? ТОВА ЗАГЛАВИЕ НА ВЕСТНИК ТРУД Е НА Й ДОБРАТА АТЕСТАЦИЯ НА ТОШО ТОШЕВ , КАТО ГЛАВЕН РЕДАКТОР НА В-К ТРУД. ТОЙ НЯМА МЯСТО В БЪЛГАРСКАТА ИЗЯВА , ДА СЕ СКРИЕ.
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
Сланинова също като Момата, го налапа на Чалмата!!!
14
Един изваден от нафталина,изтръскан,хукнал да се подмазва на тези, на които им познава дори миризмата на пръднята. Гледай си здравето дедо Тошо.Само това има смисъл за теб. Другото е кучешки лай, от един някога бил нещо,но днес не е!
15
ТОЯ ЧЕРВУН БОКЛУК КАКВОТО ПИПНА ВСИЧКО СЪСИПА !
16
Агент "БОР" !
17
Този мастит МАНИПУЛАТОР е един алкохолизиран дс– комунист! Вярват му само бетонните глави! Държи се като самодоволен лиигльо в това интервю!!!
18
ДАВНОСТТА НА ПРИВАТИЗАЦИЯТА ВЪЗБУДИ СТАРИТЕ УЧАСТНИЦИ В НЕЯ , КАКЪВТО Е И ТОШО ТОШЕВ , КОЙТО НЕ ТУКО ТАКА СЕ ПОЯВИ НА СЦЕНАТА.
19
Руските шпиони като този нещастник предстои да бъдат екзекутирани от Военния трибунал като национални предатели и времето за това събитие наближава.
20
Да, г-н Тошев, прав сте. Не може денят на българина да започва с кречеталенето на Нинова, Марешки, вторпървата "дама'" и прочее елит. Ама не може и цял живот когато си купиш вестник или когато пуснеш телевизията, да слушаш трийсет години мнението на единствени и недосегаеми всякакви Гали, Валерийики, Милен-мили, Хвърчащи цветанки и прочее журналистически скъпоценности. И ако някой читател прати важна новина, въпросните скъпоценности веднага да засмукват темата, да си я приписват и да я представят на читателите /слушателите/ като свое журналистическо откритие. Е, гати и незабравимият ви журналистически морал. Затова хората се отвращават от вас. Наистина вече е 21 -ви век, наистина Интернет ви е конкуренция, която вече не можете да победите. Доколкото си спомням, преди години имаше правило почтените вестници да публикуват мнение на външни автори в рамер на 60% от материалите. А не да крадат подадени теми. Дано се справите със съвестта си. Нали няма да убеждавате цял български народ как цяла една епоха любимците ви във вестник "Труд" , например Св. ВВ, бяха най-вярната истина във всекидневната българска действителност. Пантоф, пардон, майтап, бе, Уили .
21
ОТ 60-ТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК КОМУНИСТИТЕ БЯХА ПОСТРОИЛИ И ОБОРУДВАЛИ ЗАВОДИ В ПОЧТИ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ.....А УСПОРЕДНО С ТОВА БЯХМЕ НАЙ-БЕДНИ,НЕДОХРАНЕНИ И СЪС ЗАПЛАТИ ОТ 40 ДО 106 ЛВ.ПИТАМ БОРИСОВ ,КАКВО СТАВА С ТЕЗИ ЗАВОДИ,КОИТО БЯХА ПОСТРОЕНИ С НАШИ СРЕДСТВА,ДА СЕ ПРОВЕРИ И ПЕЧАЛБИТЕ ИМ ДА СЕ НАСОЧАТ КЪМ БЪЛГАРИЯ.НО ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ,ЗАЩОТО ТЕ СА СОБСТВЕНОСТ НА ДЕЦАТА НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ПОЛИБЮРО И ЦК НА БКП СЕГА БСП.А ТОВА Е МНОГО ЛЕСНО ДА СЕ ПРОВЕРИ
22
Понякога стават абсурдни неща , които трудно се обясняват . Това е остатък от минали години , а защо не и от вековете. Но какво се получава накрая на всичко това . Едно е ясно че Родината ни никога вече няма да тръгне по комунистически път. Бъдещето е на тези които са млади и виждат Европейският път. Културата , навиците, професионализма , човешките отношения са пример в тези държави. Добрият начин на живот , добрите обноски са в тези страни. Все пак няма как от една система да няма преход към друга. Този преход е ясен от кого стана и тези хора остават с имената си в историята с действията си. Историята не е с къса паметна и за един ден . Имаме близо милион а може би и повече българи в чужбина, които им е ясна ситуацията тук и често изпращат пари ва близките си тук. Така че повечето хора и тук и на вън са осведомени за какво става въпрос. надявам се на още по силна интеграция с Европа за достигане на техен стандарт. Въпреки всичко ние вървим напред и аз се гордея . Времето на демагогията наближава да изчезне , все пак няма наивници т, трябва да се знае.
23
Всеки българин трябва да знае следното:България е на първо място в света по брой осъдени лица...независимо по какви дела ,наказателни,административни и какви ли не други...моля коментирайте защо....а сега де?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Разговор между две деца на кинозвезда, чакаща трето дете. 
- А откъде мама е разбрала, че ще има дете? 
- Ти не можеш ли да четеш? За това пише във всички вестници!

Бъдещи младоженци обсъждат съвместния си живот.
- Обещай ми, скъпи, че ще се откажеш от пиенето.
- Да, скъпа.
- И от пушенето.
- Да, скъпа.
- И от скитането с приятели по кръчми и барове.
- Това ли е всичко?
- От какво още мислиш да се откажеш?
- От сватбата.

няма нови новини
Днес: 230
hot
най-четени новини в момента
сега
2449
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Корнелия Нинова яхна цената на хляба, иска 5% ДДС (ОБНОВЕНА)
x
Ето какво зло същество живее в теб според зодията ти
x