Вход
София
Времето в София 19 o C

САМО В ПИК TV: Лидерът на софийската БСП Калоян Паргов разкрива стратегията на червените за евроизборите и местния вот. Какви компромати готви столетницата

САМО В ПИК TV: Лидерът на софийската БСП Калоян Паргов разкрива стратегията на червените за евроизборите и местния вот. Какви компромати готви столетницата

на 11.02.2019
74566
28
САМО В ПИК TV: Лидерът на софийската БСП Калоян Паргов разкрива стратегията на червените за евроизборите и местния вот. Какви компромати готви столетницата
Автор: ПИК
11.02.2019
28
74566

Лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов разкрива каква тактика и стратегия ще предприеме БСП на евроизборите през май и за местния вот през октомври.

Калоян Паргов отива в Сърбия за X конгрес на тамошните социалисти

Калоян Паргов отива в Сърбия за X конгрес на тамошните социалисти

Лидерът на БСП – София, Калоян Паргов ще бъде гост...

на 22.12.2018

Подготвя ли столетницата нови компромати?

Защо Паргов иска да увековечи Сергей Антонов, който бе набеден за покушението срещу папа Йоан Павел Втори?

Пред камерата на ПИК TV Паргов сподели, че Сергей Антонов заради своето поведение и стоицизма си по време и след знаковото дело, заслужава да бъде увековечен. На негово име ще бъде кръстена и улица в кв. "Красно село". Паметната плоча ще бъде разположена пред Терминал 1. Символиката е свързана и с факта, че Сергей Антонов е бивш служител на БГА "Балкан". "Със своя стоицизъм 4 години в затвора той спаси България от едно тъмно петно, което щеше да бъде стоварено върху нас", отбеляза Паргов.

Другата тема, която "взриви" общественото внимание, е разделението по темата "Венецуела". "В самия свят и Европа има разнобой. Сравнения могат да се правят. Но ако започнем голямата геополитика - това, което е Украйна за Русия, това е Венецуела за САЩ. Не говорим за Студена война. Този термин по-скоро е за масова употреба. Тук наблюдаваме битка между тези два колоса е въпросът е къде Европа стои на тази геополитическа карта", коментира социалистът. 

Той отбеляза, че според доктрината "Мънро", изработена в САЩ преди два века, Латинска Америка се смята за "придатък" на САЩ: "Факт е, че Венецуела е страната с най-големи запаси на петрол. Ако се върнем към сирийския конфликт, ще си спомним, че в основата му бе именно това - наличието на петрол. Т.е. кой каквото и да ти говори, става дума за пари и интереси".

Калоян Паргов: Бъдещето на човечеството е в модерния социализъм</p><p>

Калоян Паргов: Бъдещето на човечеството е в модерния социализъм

Бъдещето на човечеството е в модерния социализъм. Това...

на 26.12.2018

"Българската външна политика винаги е страдала от един синдром - имаше го и преди 45-та година, и по време на социализма, и сега. това е т.нар. сателитен синдром - да се прилепим към "силния". Казвам "сателитен синдром", тъй като това е състояние на поведение във външната политика. И в момента, след 90-та година отново го проявяваме. Въпросът е защо го проявяваме? Международната политика не е просто нещо, въобще - политиката не е прост занаят. В едно или друго поведение може да се преследват две или три стъпки напред, от които можеш да имаш полза. БСП изрази също своята позиция и тя е свързана с международно-правните норми. В страна, в която преди година са проведени президентски избори при наличието на международни наблюдатели, изниква една икономическа криза, която може да предизвика дори гражданска война", коментира Калоян Паргов.

Той коментира и годишнината от 4 февруари 1997 г.: "Николай Добрев тежко се разболя от това, тъй като не можа да приеме критиките и обвиненията в предателство. Може би трябва да минат още десетина години от този исторически момент, когато може би ще можем по-правдиво да гледаме на него и да разсъждаваме".

Позицията на президента за Венецуела той коментира така: "Нещата не са еднозначни в този свят. Зад маската на демократични процеси, свобода на словото често пъти има двойни стандарти. Това нещо вълнува обикновения човек. Тези двойни стандарти ги има и от Изток, и от Запад".

На въпрос как БСП гледа на темата "нов политически проект на Румен Радев", той отговори: "Аз лично считам, че самият президент никога не е изразявал, че има желание да конструира нов политически субект. Той каза, че би подкрепил нещо ново, дори инициирано от БСП... Но ние от БСП трябва да използваме всяка конструктивна критика, за да накараме управляващите да обърнат внимание на сектори, които неглижират". 

Според Паргов политиците имат нужда от единение: "Политическият процес, изострен до такава степен, няма да доведе до нищо добро за България".

Социалистът отбеляза, че "правенето на партия" не е лесна работа и заяви, че говоренето, че НДСВ отново ще влезе в политиката, не е меродавно. "Всеки втори прави партия. Но да направиш партия, да е устойчива, да има своята идейно-идеологическа посока... Аз не виждам друга партия освен БСП да има идейно-политическа основа. БСП не е лидерска партия - в нея възникват много остри дискусии и противопоставяния. В ГЕРБ не виждам такива дискусии. 

Първо пред ПИК Паргов разкри, че от 15 април до 20 май ще бъдат номинациите за местната власт. БСП ще събере всички желаещи да се кандидатират и ще им бъде обяснено, че по тяхното активно участие в европейската кампания ще се съди за подредбата на имената им в листите за местните избори. "Търсим иновативни подходи, за да насърчим нашите активисти и симпатизанти, защото евроизборите са един активен политически лакмус", отбеляза Паргов. 

Запитан защо стои изобщо въпросът дали да влиза или не влиза, дали да води евролистата Сергей Станишев, Паргов отговори: "Сега говорим за БСП. Приемете го като предизборен трик. Партия на 128 години в торбата си има доста "номера". Самият Борисов го е признал. Ние ще ви създаваме ситуации, в които няма как да не ни обръщате внимание. Този въпрос беше положителен от гледна точка да "събуди" партията. Защото БСП се събужда преди пленуми и конгреси или когато трябва да свалим някого от власт. подобен въпрос като този приковава вниманието на обществото". 

Паргов изтъкна заслугите на Станишев като президент на ПЕС и активната работа на европейските социалисти. "Не бих искал да предвиждам кой и как ще води евролистата, защото това е прерогатив на Националния съвет . Няма "задзавесие", както казваше бившият лидер на БСП Михаил Миков", заяви гостът.

Коментирайки скандала с Елена Йончева, Паргов заяви: "ГЕРБ настъпиха мотиката в ситуацията с Елена Йончева. Считате ли, че Елена Йончева е най-черната?! Тя не бяга от отговори - задайте й въпросите си. Аз не съм й адвокат, но считам, че тази ситуация по-скоро на ГЕРБ ще изиграе лоша шега, ако продължават в този стил да играят".

"ГЕРБ използват същия арсенал в битката си. Раздаване на един арсенал, което е всъщност част от политическата игра. 2019 г. е особена година - година на ново начало, на нови процеси. Казвам го и на колегите от ГЕРБ - да сложим едно ново начало, на едно ново мислене. Институциите са делегитимирани. Администрацията е делегитимирана, говори се за административно-корпоративен вот. Ами актуализацията на пенсиите, които са над 2 милиона?.. И затова европейските избори имат този залог - този залог за промяна", коментира Паргов. 

Той подчерта, че пред него не стои въпросът дали ще бъде включен в евролистата: "Аз съм го решил този въпрос. Вече два пъти съм отказвал. Оставам верен на София и на това място. Амбициите ми са тук. Към това ново поколение аз имам отговорност и имам ангажимент. Защото това младо поколение има бъдеще в политиката и в партията".

"Една цел трябва да ни води - как България да стане по-богата. Не само една група от хора. Това е тема с продължение", заяви Калоян Паргов.

Сподели:
свързани новини
Калоян Паргов: Ние сме единствената партия, която се е извинявала за щяло и нещяло Калоян Паргов: Ние сме единствената партия, която се е извинявала за щяло и нещяло
Темата за жертвите от комунистическия режим не са трудна...
на 01.02.2019
Напиши коментар »
(29)
1
Няма какво да се заблуждаваме! Целият спор е USA или СССР, капитализъм или комунизъм, Life or Жизнь! Всичко друго са глупости!
2
Не ни показвайте тази мутра комунист и БСП-едерас. Гнус
3
Ехаааа Паргов - щях да се изненадам ако не се готвехте да се явите на избори с компромати.Дали е печелифшо - да си припомним Костинброб.Борисов пак ще ви бие - тази година и когато си поиска.Тръгвате с компромати - надявам се да не забравите и документите за Техноимпекс - силна реклама за Нинова - заповедта за освобождаване като зам.министър заради съмнения за корупция.Да не пропуснете и документите на Йончева за офшорките и "разследващата журналистика"
4
КАТО СИ КАЖАТ НА КОНГРЕСА, ПРЕЗ 2019година ; ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ; РАЗБИРАМ КАКВО ПРЕДСАВЛЯВА ДРОГАТА. НА ТЕЗИ И д-р ХАУС НЕ МОЖЕ ДА ИМ ПОМОГНЕ.
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
ама герберастките пикливи мърши ще не накарат да го направя !
7
До трол 9. Лъжеш троле цял живот гласуваш за БКП/БСП и се храниш от хранилката на комунистите. И сега пишеш една и съща глупост под всяка статия за да ги докараш 50 и да си вземеш рубличките от Позасрано.
8
И 100 години няма да им стигнат, за да разберат, че с компромати избори няма да спечелят.
9
Боже,сега се сетиха за Сергей Антонов!Тия срам нямат!Оставиха човечеца да изгасне,сега ще се правят на християни!
10
Да както казва паргов, зад маската на демократичните процеси често има двойни стандарти, точно както зад маската на борба с корупцията която се води от нинова и йончева,, които не виждат гредата в своите очи но виждат сламката в очите на другите
11
Здравейте потребители на сайта ПИК. „Въстанието“ с „огромната подкрепа на хората от цялата страна“ срещу президента Радев не се състоя. Вчера гледахте платен протест срещу президента Радев. Моята партия се довери на г-н Heдялkoв и му възложи да организара и ръководи този протест. Дадохме му 40 000 лева за плакати, транспаранти, кожени свирки и байраци. За негови консултанти назначихме господата Томата Ренегата, Спас Гушести ,Тоню Рудолф, и Гошето Скрападжиев. Все познати на вас имена. Дни наред тези господа уверяваха Изпълнителната комисия на ГЕРБ , че могат да организират „мощен“ протест на който ще присъстват най малко 3 000 човека. В един момент прочетох в сайта , че се очакват между 30 000 и 500 000 души. Това ме накара да се обадя на вътрешният министър Мето с молба да вземе мерки. В 16.45 часа Мето ми се обади, каза че се намира пред президентството, че не вижда повече от 68 човека, в това число случайните минувачи ,организаторите и четирите велосипеда. Той ме информира , че нито една друга медия не е проявила интерес към това мероприятие, нито една телевизия не е присъствала там. С изключение на националната телевизия „ПИК-ТВ“ , разбира се. Минах набързо през останалите стотина сайта – пълна тишина. Преди да напиша този коментар седнах и направих сметка, бил съм учител по математика в габровските села. В София живеят 1 146 000 човека на постоянен адрес. От тях по данни на ГРАОН пълнолетните са около 956 000 човека. Тези 68 човека които искаха оставката на ген. Радев са 0.000071 % от населението на столицата. Ако отнесем този процент върху населението в цялата страна, където с право на глас са 5 954 000 души ще се получи, че срещу Радев са само 454 човека. Така президент не може да бъде свален от длъжност. При тези резултати генерал Радев е в правото си да иска прекратяване мандата на нашето правителство. Още тази вечер ще обсъдим на Изпълнителна комисия кога да спрем парите които харчим години наред за Heдялковци и за Беновска. Този абсолютен провал ще удвои рейтингът на ген. Радев. Знаете, че в последните две години неговият рейтинг и без това е бил винаги двойно по висок от този на председателят на ГЕРБ. Ясно е, че 454 човека не могат да се противопоставят на 2 063 032 които са гласували за Радев. Подлъгахме се от публикациите на горните господа в сайта ПИК, където те в последните две години всеки ден разбиваха, разпорваха, попиляваха,, съсипваха, приклещваха,, заковаваха, разковаваха, подпукваха и екслузивно заклещваха генерал Радев. В писанията си те са много ербап, но вчера се оцапаха. Оцапаха и цялата партия ГЕРБ. Сега очакваме Радев да се изтъпани на телевизора и да каже, че ни остава една седмица. При това положение е много възможно бившите членове на БКП, членуващи в момента в ГЕРБ да се върнат в редиците на БСП, а те са 90 % от членската маса на партията. Подозирам , че пръв измежду тях ще бъде председателят Борисов. Това вече ще бъде краят. До тук я докарахме. Докато пиша ми се обади лидерът Борисов и каза , че от днес спира парите за Агенция „ПИК-НЮЗ“, които в последните две години сме давали. Жалко за гражданите за европейско развитие на България. Жалко за видимите резултати и най вече за асфалта и стиропора от които се хранехме доволно. Кочината се разтури.
12
На ред ли ви плащат от Позитано или на написана глупост?Тарифата беше за облечена червена тениска-60 лв,за присъствие 30,а сега май са вдигнали надниците?
13
Аз се гордея с големите си уши и глава ,като на ГРИГОР ЗДРАВКОВ .
14
Доживяхме да има червен политик който да говори смислено и с аргументи. Толкова истина в едно изказване отдавна не бях чел. Браво на Паргов
15
Само ПИК разполага с тази новина. Днес президентът Радев не се е появил в президенството. Наш източник от НСО даде информация, че вчера, около 15.00 часа, т.е. час преди началото на масовият протест срещу него, той е напуснал страната. Ползвал е траспортен самолет „Спартан“, който лично управлявал. Излетял е от летище „Враждебна“, където Красимир Велчев държи счупеният си самолет в хангар без да плаща наем. Посоката е била на запад. Източникът предполага, че Радев е поискал убежище от Вучич. По данни на разузнаването това е твърде въэзможно. Защо президентът се самоимпийчтна предварително ? Той изобщо не е очаквал хиляден народ да застане срещу него. Виждайки първите талази от протестиращи още в 14.50 часа в района на шадравана до БНБ и особено ония с четирите велосипеда той е хукнал към летището. Допуска се преди това да е бил информиран от НСО, че няколко часа преди събитието Цвета Мадурова се е обявила за временен президент. Веднага след като е положила клетва пред Горублянския поп тя е направила изявление пред ПИК-ТВ, че единственият изход за Радев е да търси убежище в Женева – столицата на Сърбия. Тя е изразила съмнения, дали Орбан ще го приеме в Унгарската столица Лондон. В заключение Мадурова е казала , че тук работата е сериозна и не става дума за Пекински патки от Виетнам. Изразила е подкрепа на водителят на протеста г-н Heдялкo и останалите 4-5 политически психолози и горещи коментатори от групата му. На същите е възложена задача да организират митинг в подкрепа на временния президент Цвета Мадурова още тази вечер. Нагледните материали и кожените свирки и вувузели ще бъдат за сметка на Народното събрание.
16
Само скудоумни Позитански Тролове още не са разбрали, че България е Парламентарна Република, и на Фатмака правомощията са сведени до това да одобрява тоалета на "втората" дама! И това е Конституцията , написана от БСП, за да орежат правомощията на Президента Желев! Фатмакът не само не може..." да поиска,прекратяване мандата на Правителството", а напротив, Парламентът може да гласува импийчмънт на Радев, за антидържавна дейност!
17
отговор на коментар
Коментар за наивници ! Един от "фокусниците" на БСП ? Не вадят от торбата,а слагат чуждото в нея !
18
Симптоматично име, много Десита, колкото по-грозни, толкова по-лакоми! ПрокопиеФ и компания също финансират медийната мъгла и истерията, че са невиновни! Много ги боли, че трябва да доказват произхода на богатството си и така се заобикаля амнистията по давност!Как няма да му пада на очилатия артелчик, не си пие простанола, завижда дори на Плевнелиев за Десито! Две Десита, ама различни! В Дондуков 2 само дебели лелки, дори секретарката му Ива Христова не е за пред хора! Естествено е да му пада не само рейтинга, а и самолетчето му, ама се харесва на партийните секретарки! Голяма издънка е този юнак Гюро,червените олигарси през 2016 си купиха Радев, защото е нискоинтелигентен, без морални ценности и лаком! 2 млн гласуваха за него, а получиха говорител на Нинова!
19
категорично съм против поставянето на каквото и да е на летище софия ние колегите на сергеи го познаваме работили сме 20 години с него и така ще го запомним тихо говори на мравката път прави тои ще остане в съзнанието ни не му разбутваите костите на горкото момче
20
За какво ни е плоча на Сергей Антонов,бил е затвора но зад него е била цялата държава с адвокати.кореспонденти,нищо не е плащал,а и съвсем никакви улики,не е точно така!Не казвам ,че има личен принос,но е употребен без да е разбрал!Ако се проверят протоколите от заседанията в Италия,ще излязат и някои смущаващи неща!Например,защо точно той е задържан?
21
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
бсп ...ли ...не се ли возихме три пъти на тоз влак..аа..глупаци ли сме или ..мадуровци..в прекия смисъл на думата..
25
балетист който живее в Венецуела каза в момента по би ти ви че кадринка кадринкова лъже и за мадуро и за чавес че се е живеело добре..кадринкееее....позор си за журналистиката ...ето ти фалшива журналистика кадринка хаш таг - фалшива журналистика..
26
Кадесеринка Кадесеринкова? Долната комуноидна петоколонна джурналистка може само да плюва по нормалната част от населението на планетата Земя. Аман от такива цоцалистки-специалистки. . . .
27
Искаш ли да се намери жена за една нощ? Добре дошли на ==>> www.Sexydrom.Com
28
Таман реша да не гласувам за ГЕРБ и г-жа Нинова направи конгрес. След това думата взе и уважаемия от целия български народ г-н Калоян Паргов. Е, не мога да не гласувам за ГЕРБ.
29
Няма мъже в столетницата , няма ! Та, се налага , жените да се борят мъжки !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
преди 55 минути
Уилям и Кейт са в отпуск
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 11360
архив

Щастие - това е, когато имаш до себе си човек, по-интересен от интернет...

няма нови новини
Днес: 210
hot
най-четени новини в момента
сега
2850
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Георги Марков размаза БСП с култова реч: Бойко ви би сам със 70 на 30%, яви се гол като пушка, без партия, без субсидия...Машинно-немашинно, вие губите избори след избори (НА ЖИВО)
x
Ето 7 причини да изберете развода пред нещастния брак
x