САМО В ПИК TV! Мария Габриел проговори защо не е в евролистата на ГЕРБ и дали е обидена заради проваленото й премиерстване (ВИДЕО)

Акценти

САМО В ПИК TV! Мария Габриел проговори защо не е в евролистата на ГЕРБ и дали е обидена заради проваленото й премиерстване (ВИДЕО)

507121
на 10.05.2024
САМО В ПИК TV! Мария Габриел проговори защо не е в евролистата на ГЕРБ и дали е обидена заради проваленото й премиерстване (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Топ журналистката Соня Колтуклиева и днес остана вярна на себе си. - В края на тържественото откриване на предизборната кампания на ГЕРБ в Стара Загора Колтуклиева "хвана на къс пас" доскорошния вицепремиер и министър на външните работи Мария Габриел и й зададе директния въпрос: "Защо не сте в евролистата?".

препоръчано

"Това е решение, които взехме заедно с господин Борисов. Аз съм част от отбора на ГЕРБ, независимо дали има кампания или не. Знаете, че и тук като първи зам.-председател на ЕНП участвам в писането буквално на програмата за европейските избори. И за мен е важно тя да бъде конкретна и близка до хората и това се надявам да успеем да популяризираме през тази кампания", заяви тя.

"А дали не се готвите да станете отново еврокомисар или може би министър-председател на редовно правителство?", попита Соня Колтуклиева.

"Най-напред има кампания. Нека да популяризираме темите здравеопазване, култура, енергетика, отбрана. И всичко, което е важно и за България, и за Европа. Защото сме наистина в много, много сложна ситуация и България трябва да си възвърне репутацията да бъде регионален лидер - за стабилност, за сигурност, за иновации и таланти. Ние знаем, че това нещо може да се случи с лидерството на Бойко Борисов и ГЕРБ. Затова сега ни е необходима една ясна, силна и убедителна победа. След това всички разговори са отворени", заяви Габриел.

"Останахте ли с лоши чувства към някого заради това, че не се състоя вашето премиерстване?", настоя топ журналистката.

А Габриел заяви: "Надявам се искрено усмивката ми и блясъкът в очите ми да казват друго".

"Защото няма място. Когато си част от обществения живот, ти посрещаш и хубави, и не толкова лесни моменти. Това е опит. Аз наистина смятам, че това ни е силата в ГЕРБ - имаме опит, който ни води до повече прагматизъм, до по-голяма яснота, понякога до загубване на част от илюзиите и до една доза наивност, но пък за себе си лично се гордея с това, че пазя вярата си. Вярата си в България и Европа и това, че ГЕРБ може да е наистина движещата сила в това България да е отново в ЕС - да диктува дневен ред и да оформя решения", поясни Габриел.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 79
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК