Вход
София
Времето в София 19 o C

САМО В ПИК TV: Николай Бареков с гръмовни разкрития за порочното назначаване на посланици от Румен Радев - говори се за рушвети от 200 000 лв.! Деси Радева осуети изпращането ми на мисия (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

САМО В ПИК TV: Николай Бареков с гръмовни разкрития за порочното назначаване на посланици от Румен Радев - говори се за рушвети от 200 000 лв.! Деси Радева осуети изпращането ми на мисия (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

на 25.06.2020
422607
0
САМО В ПИК TV: Николай Бареков с гръмовни разкрития за порочното назначаване на посланици от Румен Радев - говори се за рушвети от 200 000 лв.! Деси Радева осуети изпращането ми на мисия (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
25.06.2020
0
422607

Бившият евродепутат Николай Бареков прави гръмовни разкрития за назначаването на посланици от президента Румен Радев и далаверите на изпратената на Брюксел от БСП Елена Йончева.

Пред камерата на ПИК TV в интервю за Ива Николова бившият евродепутат разкрива как с афера в президентството е било осуетено назначението му на дипломатическа мисия. Лично Десислава Радева повлияла на мъжа си, за да не приеме кандидатурата на Бареков, въпреки че имал сериозни контакти и опит в чужбина покрай работата си в Европарламента.

Дали причината за отказа са слуховете за задължителни рушвети от 200 000 лв., за да стане някой посланик от квотата на Румен Радев? 

"Случилото се вчера ме върна с омерзение две години назад и разбрах какво се е случило тогава.

В продължение на една година с Радев, Борисов, Сидеров, Захариева, Илияна Йотова и с мен имаше интересни събития. Те са свързани с факта, че Радев назначава посланици, предложени с бизнесмена Пламен Бобоков. 

Само казвам, че през 2016 г. аз призовах моите избиратели да гласуват са Радев. Свидетели за това за Калоян Паргов и георги Гергов,както и Гуцанов във Варна. Те поеха СИК-овете на "Презареди България" тогава за президентските избори. Аз прецених, че трябва да се подкрепи Радев, защото е прекалено силен ГЕРБ и трябва да има опозиция. Аз съм служил във военна информация и съм бил в една сграда с Радев. Затова смятах, че Радев е военен човек. Не съм призовал хората да гласуват за непознат човек. Но помня, че Сергей Станишев ми каза един път в самолета между двата тура: "Николай,ние май подкрепяме котка в чувал", разкри Николай Бареков и уточни, че благодарение на него е получил подкрепа за Радев от американските консерватори. 

"Всичко това го казвам, за да стане ясно, че до скоро бях поддръжник на Румен Радев. Докато вчера не ми се изясни цялата картина в съзнанието след разкритията, които бяха направени от прокуратурата", коментира Бареков по повод скандала Бобоков-Узунов-Радев с търговия с влияние в президентството.

Бареков разкри, че лично е завел лидерите на европейските консерватори при премиера Бойко Борисов, като прилага и снимки от тази среща. Той е потърсил преди това и Румен Радев да приеме високата делегация, но от там мълчаливо получил отказ.

"Това си беше успех да дойдат тези хора в България. Но след като от президентството мълчаливо отказаха докато аз ги канех, като видяха, че Борисов ги е приел, ме атакуваха да ги заведа на другия ден и при тях.

Но такива неща не се уреждат от днес за утре, г-н Радев би трябвало да е запознат с това. Но необяснимо защо от президентството се разсърдиха, той прояви ревност едва след като видя, че консерваторите са се видели с Борисов.

Аз направих и невъзможното и осигурих на другия ден исканата от него среща - успях да принудя буквално лидера на Европейските консерватори да отиде в 8 ч. сутринта среща с г-н Радев и да си промени зялата програма, за да не обидим държавния глава", припомни още Бареков. 

Бившият евродепутат разказа, че през 2017 г. в разговор с Ангел Джамбазки са коментирали, че Бареков няма да се кандидатира за нов мандат в ЕП. Затова Джамбазки му предложил идеята да стане дипломат. По-късно и Волен Сидеров му казал, че има и опита, и контактите, за да стане добър посланик и че трябва да помисли за дипломатическа кариера. "Водих Сидеров на няколко срещи в чужбина и той видя какви контакти имам. Познавам лично Тръмп, защото сме в една партия. Познавам и Тереза Мей и Борис Джонсън и съм им гостувал на "Даунинг стрийт".

Сидеров заради това буквално ме принуди да приема задължението да бъда номиниран за посланик в Азия, Африя или Южна Америка, тъй като аз не исках Европа. Моите връзки като евродепутат бяха силни в региона на Азия и Африка. Отговарях в ЕП за връзките с над 50 държави, като участвах на мисии - и хуманитарни, и дипломатически във всички тези страни. 

В закона пък подобно предложение, направено от външния министър, за човек, който има такъв опит и е работил в ЕП, е дефинитивно. Такава номинация след това беше изготвена, след като аз се съгласих. Затова напуснах всички постове в консервативния алианс и заявих, че се отдавам на дипломатическа дейност на всички мои контакти в чужбина. Дори започнах да уча втори западен език, за да съм достатъчно подготвен", разкри още Бареков. Той заяви, че номинацията му с входящ номер в Министерски съвет е направена Волен Сидеров като лидер на партия от управляващата коалиция.  

"Борисов каза, че биографията ми е изрядна и той ми сподели, че от негова гледна точка, Патриотите и Министерски съвет ще ме подкрепят. Даже според него, не минавам към политическа квота, защото имам дипломатически паспорт. Имал съм кореспонденция с Радев по този въпрос, но по негово желание тя не продължи.

Борисов каза следното: Трудно работим с президента Радев, уважаваме се, но сме чепати. Даже за мен е добре той да седи там, защото си водим диалог. Единствено смятам, че с Радев трябва да се спогодиш, защото ще е лошо ние да те подкрепим, а той да те върне.

Аз казах, че Радев не е прост човек и едва ли би отказал да подкрепи тази инициатива. Още повече, че аз имах разговор с двама от неговите съветници, но не с Пламен Узунов. Има много чисти хора при Радев, но явно грешката ми беше, че не се видях с Пламен Узунов, защото той направо щеше да ми каже тарифата. Която виждам, че е 60 хиляди лева, които преведени на брата на Пламен Узунов. Секретарят на Радев ми каза, че е говорил с него и той се е оттеглил да мисли и до днес чакаме да мисли", разкри Бареков и каза, че е чувал и за доста по-сериозни от по 200 000 лева.

"Тогава се свързах с Илияна Йотова, която е моя приятелка от много време. Тя ме покани в кабинета й, проведох разговор с нея, говорихме за Куба и казах, че нямам проблем да пътувам с моето семейство и да бъда там посланик и да изкарам един силен мандат, тъй като имам контакти. Изложих пред нея своя концепция и стратегия да засилим сътрудничеството, както и да оправим дълга от милиони долари, които Куба ни дължи. След това обаче диалогът спря и аз разбрах, че между мен и Радев има бетонна стена", разкри още бившият евродепутат.

"Оказва се, че по същото време г-н Бобоков успява да пробута тотално неподготвени хора, които Радев пробутва на правителството! По думите на Борисов и товау което аз видях в кухнята и в разговорите ми със Захариева, се вижда, че има схема в президентството. Това което аз видях е, че за да има одобрен посланик на правителството, те трябва да се съгласят с един посланик на Радев.

А аз се оказах по средата на "Дондуков 1" и "Дондуков 2", без олигарх зад гърба ми", разкри още Николай Бареков..

"Шест месеца чаках отговор от Радев, докато той лично назначава двама посланици, предложени от лично от Бобоков. След това зарговарях със Захариева и също стана ясно, че Радев си договаря негови хора. Борисов ми призна, че така работи с Радев - един посланик предлага правителството, един - президента. Така, че се вижда, че не е вярно, че нищо не зависи от Радев. Повечето посланици, агенти на държавна сигурност, които заминаха откакто той е президент, са определени именно от Румен Радев", категоричен бе Бареков. 

"Обяснението е просто. Бобоков се опитва през Радев да овладее посолството в Алжир и Нигерия, за да работят за неговите интереси там. Нигерия е една от най-мощните икономики в топ 20 на света. Тя е богата държава и изнася много петрол. В сянката й попада почти цяла Западна Африка. И Бобоков там се опитва да изпрати посланик, който не се интересува от Нигерия, а да му защитава интересите в Либерия. Е как ще се съгласят с това в Нигерия - това е причината оттам да не приемат назначения от Радев посланик до момента. Като президент Румен Радев колко срещи имаше на високо ниво в Европа и по света. Аз като евродепутат имах над 50 - говоря за президенти и премиери на държави", коментира още Бареков. 

Бареков заяви, че е забравил сагата като един неприятен спомен, но след като е видял историята с Пламен Узунов и назначението на двамата „пишман“ дипломати, се е възмутил. Бареков категорично заяви, че всичко става с участието на Радев.

"Един приятел ми каза, че ми трябва съветник, който има връзки в президентството. Така научих, че посланиците не се назначават от Радев, а от жена му Десислава Радева. От много хора в София чух, че тая работа - да те назначи Радев за посланик, не става без знанието и съответната сума, представена пред Десислава Радева. Аз нямах олигарх и 200 хиляди евро, за да стана посланик. Това е сумата, за която се говори, че се плаща.

Моят приятел ми се обади и ми каза, че е направил опит и с Радева да се види. Бил извикан на бариерата на "Бояна" и излязла началничката на нейния кабинет. Та въпросната дама, която се е срещнала с моя приятел. Но аз нямах никакви суми. И както виждате, не бях одобрен", каза още Бареков. 

"Казах доста скандални неща. Призовавам Борисов и Захариева да говорят, защото те са запознати с това, което върши Радев. 

Захариева ми призна в нейния кабинет, че е под натиска на Радев да предлага негови хора", заяви Бареков и бе категоричен, че няма какво да губи, безработен е и разкрива истината, защото не може да допусне Румен Радев да гледа на външната политика като външна търговия и да получава отговор от началничката на кабинета на Десислава Радева

"Сигурен съм, че има и много такива случаи. Видяхте и разкритията на прокуратурата", обобщо Бареков: "Зад мен не стоеше олигарх, а Волен Сидеров. Нито той имаше 60 000 лв., нито пък аз можех да събера 200 000."

Сподели:
свързани новини
ПАНИКА: Румен Радев мълчи за парите от Бобоков, получени от фамилията на секретаря му ПАНИКА: Румен Радев мълчи за парите от Бобоков, получени от фамилията на секретаря му
От администацията на президента мълчат за новите...
на 24.06.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че властта трябва отново да затегне мерките заради увеличените случаи от коронавирус?
Общо гласували: 11335
архив

Най-страшното при чалгата е, че е по действителен случай!

няма нови новини
Днес: 252
hot
най-четени новини в момента
сега
4107
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПИК TV: "Воля" с извънреден брифинг: Партията, издигнала Радев за президент, създаде мутрите и мафиотите (ОБНОВЕНА)
x
Ново чудо в Чинтуловския манастир
x