Вход
София
Времето в София 28 o C

САМО В ПИК TV! Николай Бареков с разтърсващи разкрития за злоупотребите с европари от Елена Йончева и Иво Христов в разследването на Антикорупционния фронт (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

САМО В ПИК TV! Николай Бареков с разтърсващи разкрития за злоупотребите с европари от Елена Йончева и Иво Христов в разследването на Антикорупционния фронт (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

на 29.05.2020
362047
0
САМО В ПИК TV! Николай Бареков с разтърсващи разкрития за злоупотребите с европари от Елена Йончева и Иво Христов в разследването на Антикорупционния фронт (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
29.05.2020
0
362047

Бившият евродепутат Николай Бареков прави разтърсващи разкрития за злоупотребите с европейски средства от евродепутатите на БСП Иво Христов и Елена Йончева след втората част на разследването на Антикорупционния фронт.

Екс водещият от бТВ обяснява и за обвързаностите на Венелин Петков, Антон Хекимян и други журналисти от медията с подсъдими олигарси и дискредитирани магистрати като Лозан Панов, които й спечелиха прозвището "Божков ТВ" .

"Ние сме фронт, а не фонд, ние не сме касичка. Финансираме се скромно, от нашите собствени джобове и използвайки много минимално част от субсидията, която партията "Презареди България" участва в политическия живот. Ние не получаваме субсидия, това е субсидията, която е останала неизразходвана. Не разполагаме в момента със собствен офис. Екипът ни се състои от трима-четирима души, аз съм нещо като продуцент. Аз нямам заслуги за самото разследване", каза Николай Бареков.

Той каза, че информацията е изнесена от вътрешен човек. "Направихме това, което трябавше да направим. Индиректно в този скандал беше замесен косвено и един политически лидер - Корнелия Нинова", призна той.

"Това не го каза Иво Христов, а колегата Георги Готев. Христов и Йончева могат да кажат каквото си искат, защото са уличени в измама. Те бяха хванати на калъп. Нямаха никакъв друг изход, освед да отричат. Те не направиха и това, а огромна глупост, казаха: Ама те всички правят така. Г-н Христов и г-жо Йончева, не, не правят така. Мой основен политически опонент в миналия парламент, беше г-н Манфред Вебер, който имаше офис в частна сграда и прибираше в джоба всеки месец едни пари. Г-н Христов разполага с 9000 лв., за да има офис където и да е в България. Той стопаниства един апартамент на улица "Гурко" заедно със семейство Симеонови. Моят офис беше в "Дружба" на цял етаж, всичко беше оповестено и могат да дойдат да те проверят. Андрей Ковачев имаше на центъра на София. Изведнъж се оказва, че г-жа Йончева има офис на улица "Леге". Най-срамното е, че Христов е сложил табелка 2х5 см.", заяви още той.

"Нинова, която й взеха субсидията, тя инвестира огромни пари в телевизията на БСП. Даваше крупни заплати, в един момент не можеше да издържа партийния апарат. Тя си сложи удобни нейни евродепутати, има едно младо момиче, което не му знам името", коментира той. 

"Имаме отговор от ЕП, че очевидно става въпрос за нарушаване на правилата", отсече Николай Бареков. 

"Истаната е, че БСП сгазиха лука и г-жа Нинова е готова да мине през просото, газейки всичко. Това е схема, това е една схема. Г-жа Йончева влезе с огромни обещания - щеше да бори корупцията, да сваля Борисов. ЕП е съвещателен орган, не законодателен, това е един излишен орган, харчи милиарди. Йончева, Христов, другите евродепутати взимат 50 000 лв. всеки месец, за да издържат апарата си от сътрудници. Редица депутати, сред които Йончева, Джамбазки, Христов, седят от понеделник до петък, за да взимат по 310 евро всеки ден", разкри повече за работата на ЕП бившият евродепутат.

"Готев е агент-доносник на ДС, баща му е полковник от външното разузнаване и агент на ДС. Тези хора са се борили срещу ЕС и Брюксел, а сега са там на яслата. Историята на Готев е скандална. Той е журналист на свободна практика. Г-н Готев вместо да задава въпроси на евродепутатите, той взима заплата от един от тези депутати. Той е назначен като спийч райтър, взима скромната сума от 1000 евро", коментира повече за лицето Георги Готев гостът в студиото ни.

"Г-н Гарелов да се ограмоти, да прочете правилниците, казвам го и на колегите нови депутати. Г-жа Йончева има по една минута две-три изказвания пред празна зала. Трябва да зададем този въпрос към Нинова. Екипът на Никола Митев издирваха три-четири месеца Корнелия Нинова, не успяха да изкопчат нито дума от евродепутатите, а Нинова пред парламента беше спасена от своята охрана, тя е нагазила в тази схема и с дват крака, и влезе от страничния вход. Имаме две нарушения - тези хора работят за частни партийни интереси, второто нарушение - депутатите нямат собствен офис", продължи с разкритията си Николай Бареков.

Сумата, за която трябва да бъдат разследвани схемаджиите в червено, е в размер на 500 000 лв. 

Бареков благодари на всички медии, които публикуваха разследването на Антикорупционния фронт. Той се възмути, че единствените медии, които не са направили това, са БНТ, бТВ и Нова телевизия, но това било очаквано.

"Аз съм взел едно интервю от г-н Божков 2008 г. и без да се хваля - да види как се прави интервю с много богат човек, той беше гост в моето предаване. Не мога да правя никакви оценки и да се замесвам в скандалите. Би Ти Ви до 2010 г. беше медия еталон. Много съм помагал за това. Би Ти Ви вече е друга телевизия, след напускането на голяма част от екипа, ние коментираме друг телевизионен субект. За мен Би Ти Ви в този вид, под ръководството на този екип - Петков, Скала, той не бива да се забравя, извърши много глупости. Сривът й е очевиден, Би Ти Ви е един цирк, един фарс, там няма концепция за телевизия, непрекъснато се сменят лица. Би Ти Ви е обезличена телевизия, това не е вестник да го четеш, а визия. Когато нямаш харизматични водещи, хора с характер, умни, с топки, тогава ти се превръщаш в една имитация на телевизия. Гледах това прословуто интервю с на Хекимян с Божков, иначе на гледам Би Ти Ви. Хекимян беше абсолютно неподготвен и Божков трябваше сам да си зададе последните три въпроса и да си отговаря сам", анализира състоянието на Би Ти Ви в момента бившият водещ в телевизията.

"Когато напуснах Би Ти Ви 2010 г. имах разговор с тогавашния силен човек - Красимир Гергов, питах го дали има концепция за развитие, тогава той каза великата мисъл - става въпрос за Би Ти Ви - и магаре да сложа, и магаре ще гледат. И той сложи едно магаре и резултатът е очевиден. Едното от тези магарета е в Нова телевизия на доизживяване, другото дойде да работи после при мен, защото го бяха изритали", продължи Николай Бареков с темата "Божков ТВ".

"Ние получихме незабавен отговор - ЕП на ниво администрация е един много добре уреден организъм. Първите, които веднага ни отговориха, бяха колегите от пресслужбата на ЕП. Казаха, че в първия работен ден, ще получим отговор. И ние на 24 май получихме 4-5 страници отговор. Те сега трябва да се запознаят с нашия сигнал. Няма подаден от евродепутат въпрос, на който да не е отговорено. Колко въпроса са задали от БСП на Урсула фон дер Лайен, това искам да попитам?", посече Бареков БСП.

"Аз съм безработен от шест месеца, не съм се записал на трудовата борса, защото считам, че е срамно, да се запише на трудовата борса. Направих дарение, което ми беше по силите, но за Пловдив аз дарих в материални активи 50 000 лв. за болницата "Свети Георги" - тестове, които са безплатни, в Пловдив са безплатни. Призовах г-жа Йончева, г-н Христов, г-н Джамбазки, да извадят пари и да помогнат. Една заплата тяхна да бяха дали. Сега съм сигурен, че 90% от избирателите на Йончева и Джамбазки, защо са гласували за тях. Г-жа Йончева е разследвана за пране на пари, сега продължава да прави схеми. Каква наглост!", завърши Николай Бареков.

Той изрично подчерта, че това разследване не е правено за българските власти, а за българските граждани, за да внимават за кого гласуват.

"Сега нищо, кризата започна, едва ли сега може човек да си намери работа. Най-интересното е, че бедните хора в България устояха на тази криза и спазваха правилата, но точно тези, които трябавше да дават пример, те дадоха обратния пример. Джамбазки го заловиха пиян, къде бяха бяха три месеца колегите евродепутати от ДПС, ГЕРБ?", приключи с гостуването си в студиото на ПИК TV Николай Бареков.

Той посъветва Иво Прокопиев, Би Ти Ви, Медиапул, Клуб Z и безпринципните журналисти, да дадат пример, а не да чакат новите си господари. "Тези хора си имат частен съд в лицето на г-н Лозан Панов. Те намират свои приятели не само в съда, имат високопоставени приятели на много места", коментира той кръга "Капитал".

"Корнелия Нинова стигна на върха на арогантността", завърши Николай Бареков.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого подкрепяте в конфликта Борисов - Радев?
Общо гласували: 248
архив

Съдията към свидетеля:
- Вашето име?
- Иван.
- А презиме?
- Що за глупости, дявол да го вземе. И през зиме, и през лете все съм си Иван.

няма нови новини
Днес: 129
hot
най-четени новини в момента
сега
2502
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с митрополит Николай в Пловдив: Без Господа нищо не може да се направи! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Шестте зодии, които бързат да създадат връзка
x