САМО В ПИК TV! Пламен Абровски с ГОРЕЩ АНАЛИЗ може ли зърнопроизводителите да бутнат правителството: Ножът е опрял до кокала (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

Интервю

САМО В ПИК TV! Пламен Абровски с ГОРЕЩ АНАЛИЗ може ли зърнопроизводителите да бутнат правителството: Ножът е опрял до кокала (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

47520
на 15.09.2023
САМО В ПИК TV! Пламен Абровски с ГОРЕЩ АНАЛИЗ може ли зърнопроизводителите да бутнат правителството: Ножът е опрял до кокала (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Бившият депутат от ИТН и бивш председател на земеделската комисия Пламен Абровски разкри пред ПИК TV възможно ли е националният протест на зърнопроизводителите да бутне правителството "Денков-Габриел". Колко дълго ще продължи блокадата на зърнарите?

препоръчано

Платени клакьори на властта ще опитат по всякакъв начин да променят мнението на стачкуващите, но в момента протестират всички земеделски производители в България, каза той. Ние нямаме само онези големи зърнари, допълни той.

Чест не прави да се скача срещу един от много малко работещите браншове в страната, категоричен е Абровски.

11 години от първата голяма стачка, тракторите не са мърдали от полето, от местата си. Оттогава не сме имали стачки, защото земеделските производители са много миролюбиви и работливи хора, които ни хранят. За да се стигне до протест и блокади, ножът просто е опрял до кокала, категоричен е Абровски.

По телефона се включи бившият земеделски министър Мирослав Найденов, който изтъкна, че правителството ще понесе последиците от решението за украинското зърно. 

Найденов заяви, че властта незабавно трябва да покани на преговори производителите. 

Абровски обаче уточни, че има такава покана за събота, но е отказана и отговорът е: Заповядайте в понеделник на протеста.

Впрегнати са огромни ресурси, за първи път виждам как и други коментатори, които не се занимават с този въпрос, говорят по тази тема, отбеляза Найденов.

Правителството направи 100 дни, но в сектор земеделие ние не знаем какви политики ще прави г-н Вътев. Всички ангажименти не се спазват, каза Абровски.

Той заяви, че Борисов не се е разписал под падането на украинското зърно, защото не желае да се конфронтира със земеделците и защото може да се наложи да управлява, каза той и разкри сценария: В понеделник ще се блокират подстъпите на държавата и тя ще замръзне. Като се блокират магистралите, и без друго имаме 3-4, какво ще се случи? Като дойдат в София, знаете ли какво ще стане, ако 100 трактора паркират и блокират центъра и какво ще стане, ако попаднат на Околовръстното, заяви гостът.

Управляващите ще си тръгнат, ако продължават така, каза още той.

Правителството има само 20 процента подкрепа, не вярвам нещо да зависи от Кирил Петков. А сглобката бе родена в злоба, каза той.

Ако приемем теорията на конспирациите, че тримата са заставени да направят правителство, ситуацията другата седмица ще е само и единствено в угода на Бойко Борисов. Той официално не може да бутне това правителство, но на него му идва много добре някой друг да го бутне, заяви Абровски.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 79
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК