Вход
София
Времето в София 7 o C

САМО В ПИК TV! Политологът Георги Киряков за безводието в Перник: Борисов прави всичко по силите си за решаването на кризата (ОБНОВЕНА)

САМО В ПИК TV! Политологът Георги Киряков за безводието в Перник: Борисов прави всичко по силите си за решаването на кризата (ОБНОВЕНА)

на 13.01.2020
51662
30
САМО В ПИК TV! Политологът Георги Киряков за безводието в Перник: Борисов прави всичко по силите си за решаването на кризата (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
13.01.2020
30
51662

Политологът Георги Киряков разкри кой ще изгърми по веригата около водната криза в Перник и отговори на въпроса виси ли на косъм управляващата коалиция след ареста на бившия екоминистър Нено Димов от квотата на ВМРО и гневните изявления на лидера на партията и вицепремиер Красимир Каракачанов.

ПЪРВО В ПИК TV: Спецсъдът остави в ареста Нено Димов (ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV: Спецсъдът остави в ареста Нено Димов (ОБНОВЕНА)

Специализираният съд взе решение за мярката за...

на 11.01.2020

Защо политиците онемяха покрай мегаакцията на прокуратурата в Перник и министерството на околната среда и водите? В каква спирала влиза управлението на държавата на старта на новата година и новия политически сезон на 15 януари? Ще намери ли съюзници Корнелия Нинова за вота на недоверие заради безводието, който смята да внесе на 20 януари?

"Не са ясни причините за самата водна криза, а това, което излиза от правителството, не решава проблемът. Няма никаква яснота кой е виновен и носи отговорността и кога е започнала да назрява тази водна криза", заяви гостът ни. Той коментира, че излизащата до момента информация, е оскъдна и идва на капки. 

"Неглижирана е важната дейност по поддръжката на язовирите. Язовир "Студена" е за областен град, не за някое село с трима-четирима души, а става въпрос за 90-100 000 души", изтъкна Киряков. 

"Министърът трябва да има доверие на хората надолу. Ако той е подписвал документ, предоверил се е на едни хора. Възниква въпросът и защо само срещу него са повдигнати обвинения и е арестуван. Има и политически лица, има политически кабинет, заместник-министри. Да, вероятно се е предоверил, има някаква липса на следене на важните събития, предупреждавали са го вероятно, прекалено самочувствие или се е самозабравил - станал е министър, хората не са му проблем. Остава въпросът, защо бившата областна управителка не е подведена по отговорност, директорът на ВиК - не е подведен под отговорност. Търси се изкупителна жертва на много високо ново, има търсене на пиар ефект", продължи темата Георги Киряков.

Той отбеляза, че мъртвият обем на язовира е достигнат и се възмути, че синдикатите са излезли с искане да се подаде вода на "Стомана", а такава реално няма. "Защо не са си направили труда през тези години, имало е сигнали за дългосрочни проблеми, още от 2003 г., защо не са си намерили алтернативни водоизточници. Не им се дават пари от печалбата", допълни политологът.

Екатерина Захариева проговори: Ето какво се очаква от патриотите след оставката на Нено Димов

Екатерина Захариева проговори: Ето какво се очаква от патриотите след оставката на Нено Димов

Много неща се чуха, заяви се, че прокуратурата действа...

на 11.01.2020

"Пораждат се причини, че ще има с управлението на страната, ако този проблем не бъде решен до месец март", предупреди политологът.

"Ясно, че ще се смени министърът и ще бъде от квотата на ВМРО, дали ще може да се справи с този проблем? Какво точно свърши новата социална министърка? Той и предишният си разговаряше. И сега ли ще се случва същото - ще се назначи нов министър и проблемите в Перник и другите места, ще си седят същите. Ще се чака март месец, чакаме да се стопят снеговете. По-нагоре означава, премиерът да понесе отговорността. Вероятно ВМРО и НФСБ няма да искат да свалят правителството, ДПС с половин или цяла уста, ще продължат да подкрепят правителството", анализира Киряков.

Той предупреди, че ако не се намери решение на кризата с водата, неприятностите ще ги понесе премиерът Бойко Борисов.

"С какво ще се реши кризата, като падне правителството? Те са мотивирани да решат тази криза и Бойко Борисов да има четвърти мандат. Ще дойде служебен кабинет и вода пак няма да има. Има сериозни рискове пред двете партии, ВМРО и ГЕРБ. Тази криза вече предизвика политически трус. Вкарването в ареста, оставка, без коалиционен съвет, празнична обстановка, ще видим какво точно ще си кажат на този коалиционен съвет. Дали ще направят правилна оценка на кризисната ситуация, дали ще решат частично кризата, да сложат тръбите и да чакат дъжда", продължи темата с отношенията в коалицията гостът в студиото на ПИК TV.

"На ниво участници в Перник, които текат, аз съм склонен да мисля, че има такъв сценарий. При кризата с тока беше пак едно от лицата, този синдикат "Промяна" не функционира. Има основание да се смята, че има някаква форма на редене на пъзели. Потенциалът им е слаб, хората го познават, това лице, не искам да му споменавам името, ясен е. Кризата е породена, такава е, от неумения да се управлява такъв важен сектор, отговорността е на правителството", заяви той дали няма сценарий за сваляне на правителството като през зимата на 2013 г..

"Той се е изчерпал, защото се иска този вот от БСП. Практиката е, че БСП в такива ситуации, да се възползва електорално. Хвърлят обвинения и лично персонално към Борисов. В известен смисъл е безсмислено. Ще става в парламента, към който гражданите нямат доверие, а парламентарната трибуна ще се използва за хвърляне на обвинения. Вот на недоверие няма да напълни язовир "Студена". Избори се печелят с хора. Борисов досега прави всичко, което е по силите му и зависи от него, той го прави. Проблемът е, защо досега не беше предприел действията за предотвратяването на тази криза. Вероятно премиерът е знаел, че има проблем по някакви странични канали", каза Киряков за вота на недоверие на БСП, които яхнаха водната криза в Перник.

"Няма партия в България, която да знае точно колко членове има. Демокрацията в партиите е с обратен ефект. Партийните структури имат нужда от дисциплина и йерархичност. Вероятно има някаква членска маса, тя трябва месец преди изборите, а каже колко членове има, колко хора имат право на глас. Ако се разбере в деня на изборите или предишния ден, гаранция има манипулация. Никой не знае някой местен деребей от БСП на колко хора е плащал членския внос. Партиите не могат да си признаят, че членовете им не плащат членски внос, защото ще излезе, че тези членове не са активни. Представете си, че една партия докладва, че членската й маса, са намалели със 100 000 души. Има дълбока демотивация сред членовете на БСП да участват в партийния живот и не си плащат членския вност. Трябва да се докладва точно колко членска маса имат, БСП се хвалеше, че има най-голямата членска маса, а ще се окаже, че имат 70 000 или 30 000", заяви Киряков по повод на предстоящия избор на нов председател на БСП.

"Иран имат ракети с обсег 2000 км., които могат да достигнат България, за тях ние сме някаква цел. От гледна точка на турски и балкански поток имахме реакция, че не се одобрява този поток. Европа има сметка от "Северен поток", допълни той. "Турция е проблематичен член на НАТО, а Гърция, като типични елини, си играе външната политика повече от добре. Гърция се превръща в стратегически партньор на НАТО", вметна Киряков.

"Инвестиции в България ще продължи да има", предрече той.

"Това е стратегически ход, в тази ситуация няма нужда да буташ своя враг. Агресията срещу падащ враг, ще се сметне за агресия. Рано е да се каже и трудно да се прецени. От 2007 г. Борисов е доказал, че колкото по-слаб се вижда на тези негови врагове, той е толкова по-силен. Има инстинкти, много здрав инстинкт за оцеляване, знае как да реагира в определени моменти, за да не бъде смъртно ранен, но тази криза, водната криза, може да се окаже фатална за него, ако се разпространи кризата и в Бургас, Варна, Сливен. Ако тази тенденция на зацикляне на кризата продължи и много вероятно при частично справяне с кризата в Перник, Борисов да реши, че може да разпусне кабинета. 50:50 е вероятността за предсрочни избори", завърши Георги Киряков.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(30)
1
Да . Нинова ще намери съюзници за вота на недоверие . Това са ДПС отколешни съюзници на БСП .
2
Сега се вдига пушилка около водната криза, за да се прикрие кризата с боклука внесена от Италианската мафия, с разрешение от българските власти. Кой им даде разрешението и срещу какво. Някой го е страх и за това затвориха Нено Димов да не се азприказва пред медиите.
3
Младо, старо, куцо и сакато краде като невидело... Водата, въздуха и земята са Дар Божи. Който не ги цени страда жестоко!
4
Абсолютно e прав, това и поредното доказателство, че държавата в лицето на държавните ВеКа дружества е лош стопанин. Предното доказателство, че там се краде и мързелува, защото е държавно, и нищо не се е променило от времето на Соца. Откакто часна фирма отговаря за водата на София, вода има за блиските 1000г. и то без да вали!!
5
Както винаги съм твърдяла, зад всяка трагедия и всеки грабеж на държавата ни, стои един крадлив недоклатен Импексов БСПдираст, и хората проумяха най сетне това. Затова, колкото и да се напъва Импексовата миризлива курабия с тоя вот на недоверие, народа ни има една поговорка Напънала се Свинята и родила мишка...
6
Добре бе, Киряк Стефчов, добре! като се слагаш за адвокатин на банкянския престъпник о шайката му от българоубийци, попитай го защо чак сега "прави всичко възможно", а не направи "всичко възможно" за справяне с кризата преди изборите? Или тогава, когато трябваше? Издишаш бе, Киряк Стефчов, много издишащ, ами, я побързай да обърнеш палачинката, че жална ви майка на всички вас - герберастките лакеи и лизачи на насранаия задник на банкянската мутра! Спасявай се, Киряк Стефчов, спасявай се бе, брато! И още нещо, я иди од Електра, банкянската дслугиня, че плаче много - била недоклатена, пък никой не я бръсне за слива, защото е много грозна и пъпчива.
7
....като спомена кризата 2013 година , някой спомня ли си , каква се оказа причината за високите сметки за ток? Оказа се , че били сбъркали/за по-дълъг период от време /... Как пък и трите ЕРП-та сбъркаха в един и същ момент?
8
............ПОЛИТОЛОГ ПЕЕРАЗ ША ДОУКАРА ВОДА !......УРА ДРУГАРИ.......ЦАЛУФКИ ОТ БАЦО......ОН ВОДА НЕ ПИЕ !......
9
По Импексовата телевизия БТВ, бърнестата Ризова пита Импексовата миризлива и лъжлива свиня, как така по времето на комунизма от чешмите ни течеше кокакола и тока никога не спираше. От ауспосите на трабантите и Варбурзите излизаше чист пролетен бриз, а комините на Кремиковци и мариците, къдеша беше от райски газ и чист кислород. Къпеха ни редовно, в екологично чиста Чернобилска радиация, и така ни каляваха за третата световна война. Лошото беше, че никога не можахме да го построим тоя пусти комунизам, и си остана само в болните спинозни мозъци на болшевиките дебили. За съжаление истината беше точно обратната, и затова сме наий болната нация в света. Но като се замисля, май построихме комунизма, за червената олигархия, защота няма беден БСПдираст, и всеки втори крадливи комуняк, е милионер...
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
pravi po silite si Borisov,kato nijo ne razbira,zashrto razkaraha opitnite specialisto po partien princip,a sega goniat Mihalia.To ne be kradene,ne be chudo,noooo v edin mopment plodovete na soca svarshiha i eto gi problemite.RAZGRAJDAHA STRUKTURI,SABARIANA, A SEGA NAKADEEdin primer samo HIMKO VRACA....
13
отговор на коментар
Случайно да знаеш, че "течовете" в софия са над 65%? Случайно да си чувала за частните къщи на брега на вододайната зона на язовир "Искър"? Случайно да си се замисляла стотиците автомивки в София дали черпят питейна вода безплатно и в нарушение на закона? Случайно да си хвърляла поглед на сметки за вода на редови граждани и на по-редови граждани с басейни?
14
Сбогом шайко крадлива :))))
15
Ще издържим още няколко месеца ако това е цената да се отървем от проклетото герберастко робство !
16
Не пускай фалшиви новини, фатмако!
17
КОРНЕЛА И РАДЕВ ОТ СУШАТА И СТАРИТЕ ПРОГНИЛИ ТРЪБИ И ТЕЧОВЕ НАПРАВИХА ПОЛИТИЧЕСКА УДУРМЯ ...НО НЯКОЙ ДА КАЖЕ ДАЛИ СА СМЕНИЛИ ЕДИН ТРЪБОПРОВОД ПРЕЗ 22 ГОДИШНА МАРОДЕРСКА СЛУЖБА НА БСП - ту ..!
18
След време ще ви е срам , че сте търпели 10 години да ви управлява един примат. Някои даже ще се нарекат активни борци против диктатурата на Борисов и ще искат привилегии...познайте кои ще са !?
19
А ЗАЩО Я ДОПУСНА!!!!!!Нали всичко в държавата е наред под негово ръководство?
20
отговор на коментар
до 2: С написаното показваш колко си зле с умствения багаж.Първо това не е боклук - боклук има пред блока ти или в дома ти.Това е отпадък който се ползва от всички държави в ЕС - най вече за отопление - имад над 300 инсталация в цяла Европа.За жалост в България има само една.Освен RDF има друг отпадък който след обработка се ползва за суровина.Тези приказки за италианската мафия и боклука можете да си ги говорите с Нинова - знаеш ли колко нужда има преди конгреса да грейне с подобни простотии.Членската и маса - масовата членска маса са над 80 г - кажеш ли им че от цял сват боклука се складира в България - казват истина е - Корнелия каза.
21
НИЕ СМЕ НЕТЕН ИЗНОСИТЕЛ НА БОКЛУЦИ,А ТОВА КОЕТО СМЕ ВНЕСЛИ Е 0% ЗА ВЕЧЕ СЪЗДАДЕНИТЕ НОВИ ИСТАЛАЦИИ...МЕДИЦИНСКИ ОТПАДЪЦИ НЯМА,КАКТО ЗАПЛАШИ НИНОВА,А ИМА МИНИМАЛНО КОЛИЧЕСТВО БЕЗОПАСНИ МИЕЩИ ПРЕПАРАТИ....
22
Къде беше преди кризата с буккуа и водата
23
Борисов се грижи единствено за собственото си оцеляване и забогатяване като раздава милиони и милиари народна пара. Само за 10 г вода няма, наложиха ни да дишаме канцерогенен въздух от боклуците на света за пари, лишиха ни от здравеопазване, а го направиха скъпи и прескъпо, затварят държавни болници за да се роят частни на заслужили подлоги, закрити са 1200 учиища и се купуват направо дипломи, предложиха ни цинично нисък стандарт за живуркане и оцеляване, а заплатите и бонусите им са колоссални,....Румъния, която беше след нас преди 10 г толкова дръпна, че нея не можем да я стигнем....държавата е опоскана до кокал, народа изчезва, милиардите дългове растат, милиардите еврофондове се изпаряват, милиардите излишъци никой не знае къде са.....
24
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
25
Тоа що не се САМО НАЕВЕ из отзаде?
26
Това ми звучи като пожарникар предизвиква пожар и след това се хвърля да го гаси за да се покаже..Кадрите на шайката създават постоянно проблеми поради тотална некомпетентност и арогантна корумпираност.След това изниква великия тиквоч и започва да ближе купчинките екстраменти , създадени от кадрите му.Те това се нарича симулиране на дейност.Като ги слуша човек ще остане с впечатлението , че в това правителство кадрите са назначени от Нинова , примерно и тиквоча няма никакво участие в този процес.Само дето на тази версия и децата от яслите вече не се хващат.
27
отговор на коментар
Надуваше кавала на кмета на Симитли.
28
៉៉៉៉៉៉៉៉៉៉៉៉៉៉៉៉៉៉៉៉៉៉៉៉៉៉៉៉៉៉៉៉៉៉៉៌៉៉៉៉៉ ៉៉៉
29
не е целта Бойко Борисов да реши всеки въпрос в страната. Перник е голям град, с големи възможности по всички въпроси и трябва да носят отговорност за проблемите на града. Иначе излиза, че маса народ ходи на изобри, има кмет, общ съветници и депутати, а всички са спали и сега Борисов(премиера на България) трябва да се занимава с Перник. Ми не му е работа. Кмета на Перник ходи ли с Путин и с Ердоган да се среща??? Просто всеки да си знае нивото.
30
..... и пак!!!! САЛ ТОЙ ЦЕЛИЯТ Е В БЯЛО (непорочен)!!!!........ Та по тоя повод ВИЦА за байхОНя със страшният номер. ........ .............. 《„ЦИРК...излиза ТОЙ на манежа, целият в бяло – ..... бял фрак, бял цилиндър, бели ръкавици, бели обувки и бели чорапки, – ....оркестърът свири туш, над манежа се издига огромен бял балон, ТОЙ вади бял пистолет, прожекторите гаснат, ТОЙ стреля, прожекторите светват – оооо ужас ..... целият цирк в л@йн@, само ТОЙ в бял фрак, бял цилиндър, бели ръкавици, бели обувки и бели чорапки…
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 6908
архив

Из статистиката на КАТ: - Пияните водачи на моторни превозни средства игнорират  масово знака СТОП. - Дрогираните водачи на моторни превозни средства дисциплинирано спират на знака СТОП и чакат да светне зелено.

 

няма нови новини
Днес: 170
hot
най-четени новини в момента
сега
3587
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Топ епидемиологът д-р Ангел Кунчев с разтърсващи разкрития за страшния вирус от Китай - опасни ли са грипната епидемия в България и безводието (ОБНОВЕНА)
x
АСТРОЛОГ: Днес е двойствен ден, не е подходящо започването на сериозни дела
x