САМО В ПИК TV! Политолог с прогноза за изборите: ГЕРБ бие убедително и взима поне 80 мандата! ППДБ да забравят за второто място! За него ще се борят… (ВИДЕО)

Акценти

САМО В ПИК TV! Политолог с прогноза за изборите: ГЕРБ бие убедително и взима поне 80 мандата! ППДБ да забравят за второто място! За него ще се борят… (ВИДЕО)

312468
на 15.05.2024
САМО В ПИК TV! Политолог с прогноза за изборите: ГЕРБ бие убедително и взима поне 80 мандата! ППДБ да забравят за второто място! За него ще се борят… (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Искам да приветствам всички граждани и гости на столицата - това е градът, в който булевардите стават малки улички благодарение на ППДБ и тяхната присъдружна партия “Спаси София”. ППДБ и СС дразнят хората с прегазването на 2 закона и 5 наредби, само и само да стане това, което са си наумили. Накратко казано - трябва да вземат комисионата за това унищожаване на софийските булеварди. Тук ще кажа и една подробност, която досега не се споменава, но там където беше направен този ремонт, минава правителственото трасе, по което сутрин и вечер се движат кортежите на президента и на министър-председателя на България - от и за резиденциите им. Такъв коментар направи политологът Николай Николов в предаването "Видеовръзка с Цветан Фиков" по ПИК TV. 

препоръчано

По думите му всеки може да си направи извод какво се случва при това преминаване на кортежите и намалената пропусквателна способност на тези булеварди. Той припомни, че днес и таксиметровите шофьори са стачкували, а да си поръчаш такси на тези булеварди в момента е невъзможно, защото трябва да пресечеш две велоалеи, една бус лента, за да стигнеш до улицата, а таксито няма къде да спре, за да се качиш.

"В тази кампания това ще се отрази негативно на ППДБ, защото те бяха "умните и красивите", а умните и красивите са в центъра на София. Те взеха едни пари, за да могат така наречените жертви на урбанизацията - велосипедистите да минават по тези булеварди, но те като брой са изключително малко. ППДБ тотално нарушиха закона при тези ремонти и нека да припомним, че Кирил Петков наруши Конституцията, за да стане служебен министър. Излъга, че няма двойно гражданство. Аз съм сигурен, че още си пази гражданството, и като го погне прокуратурата, ще иде в Канада и никой не може да го върне от там", допълни Николов. 

Според него е ясно, че на тези избори ГЕРБ ще са първи и това е прогнозата на всички социолози в момента. По думите му те ще вземат между 80 и 90 мандата в 50-тото Народно събрание. 

"Това, което се промени със сигурност, е, че за второто място бях казал, че ще се борят 3 партии, но сега вече ще са две и със сигурност ППДБ отпадат от тази борба. Това са ДПС и “Възраждане”. “Възраждане” от националисти патриоти се превърнаха в леви русофили. Костадинов в момента се интересува колко ще вземе Ваня Григорова, а не какво прави ДПС. По принцип българските националисти и патриоти са в противовес с ДПС, но сега повече ги интересуват левите гласове", отбеляза Николов.

По думите му изпитанието пред ДПС е лидерството на Пеевски и дали българските турци ще го припознаят. Според него те все още се движат от емоцията за Възродителния процес и трудно ще преглътнат етнически българин начело на партията.

"Емоционално една голяма част вероятно няма да гласуват за ДПС, особено от тези, които не са в България и не могат да бъдат притиснати как да гласуват". 

"ПП със сигурност ще са четвърти заради глупостите, които правят. Те се скараха с абсолютно всички и са като коне с капаци. Аз съм убеден, че дори техните избиратели в София няма да ги подкрепят този път. Те бяха създадени от Румен Радев и като дойдоха, веднага му забиха нож в гърба. След това уж бяха анти ГЕРБ, но направиха коалиция с ГЕРБ. Анти ГЕРБ сплотяваше хората около тях, но сега се оказа, че въобще не са такива и е важно далаверата да стане. Като включим проблемите в София, пуделите и Корал и нещата стават страшни за избирателите, които мислят като гласуват", категоричен е Николай Николов.

По думите му при ниска избирателна активност и 100 000 гласа ще са достатъчни на партия да прескочи 4% бариера. Той прогнозира, че активността едва ли ще е над 35% на тези избори. 

"Левицата или Мая Манолова също могат да влязат. Не бива да забравяме и Синя България, която се справи неочаквано добре за много хора в София. Ако избирателната активност падне още, могат да влязат поне още две партии в този парламент освен тези, които изброих. ИТН вероятно също ще влязат и този парламент ще бъде много разнороден. Всички, които очакват да влязат, трябва да са готови да се водят дълги преговори за ново правителство", заключи Николай Николов.

Целия разговор гледайте във видеото:

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Финансови проблеми за Рака, Лъвовете да не пътуват САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Финансови проблеми за Рака, Лъвовете да не пътуват
ПИК TV x
Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО) Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК