САМО В ПИК TV: Президентският съветник Борислав Цеков с разкрития за провала на КСНС и горещите имотни афери на Румен Радев: Корнелия Нинова се е самозабравила! БСП са отговорни за много грабежи и безобразия (ОБНОВЕНА)

Интервю

САМО В ПИК TV: Президентският съветник Борислав Цеков с разкрития за провала на КСНС и горещите имотни афери на Румен Радев: Корнелия Нинова се е самозабравила! БСП са отговорни за много грабежи и безобразия (ОБНОВЕНА)

163284
на 09.04.2019
САМО В ПИК TV: Президентският съветник Борислав Цеков с разкрития за провала на КСНС и горещите имотни афери на Румен Радев: Корнелия Нинова се е самозабравила! БСП са отговорни за много грабежи и безобразия (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Президентският политически съветник Борислав Цеков прави разтърсващи разкрития за провала на вчерашното заседание на КСНС, свикано от президента Румен Радев по темата за борбата с корупцията.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Защо политиците безпрецедентно не се разбраха за обща декларация? Защо Радев изхвърли от форума КОНПИ и парламентарната комисия за борба с корупцията? Защо всички изоставиха държавния глава след края на заседанието и не застанаха до него по време на публичното му изявление?

Обвързан ли е Румен Радев с кръговете около подсъдимия олигарх със запорирано имущество Иво Прокопиев? Изпадна ли президентът в пълна изолация? Трябва ли държавният глава да се оттегли от поста си след разкритията на ПИК, че е забъркан в "Апартамент гейт"? 

И защо шефът на ВКС Лозан Панов, също замесен в имотна афера, не подава оставка?

"Исканията на Нинова са напълно несъстоятелни и се иска по някакъв ураджийски начин да се променят закони, без никакъв повод. Колкото по-безидеен е един политик, толкова повече радикални идеи за ново законодателство предлага. Не е удачно изобщо да се говори по този начин за антикорупционното законодателство. Това са политически кьорфишеци и унижение за България", категоричен бе Цеков за искането на Корнелия Нинова, подкрепено от Румен Радев. 

"Да се говори по този начин от политици, които претендират за управлението на държавата, е напълно несъстоятелно. Говори за тяхната самооценка и фактът, че искат да викат Европа на помощ. Това се отнася и за Нинова, и за соросоидите. Като конституционалист казвам, че всеки грамотен юрист знае, че статусът на прокуратурата е определен от Конституцията и не може да се искат някакви външни органи за контрол. Това е поредно извъртане на БСП на Нинова по тема, която досега са били последователни - че конституционният модел на парламентарната република е добър и не бива да се пипа", обясни Цеков. 

На въпрос защо Радев и свикал КСНС по искане на Нинова, което бе разкрито от Краси Янков от БСП, съветникът на президента заяви, че той е искал да консолидира обща позиция на партиите, за да се тушира напрежението в обществото. 

"Всеки обаче отиде вчера там, без да е с нагласата да търси съгласие и съветът мина в предизборна риторика и сблъсък на партиите. Аз подкрепям решението на Радев да свика този съвет и да се чуят безпристрастни позиции, да оставят политическите си дисаги и да коментират национално отговорните теми. Добре се балансираха нещата, че едната криза, която е политическа, бе подета от Радев, а мигрантската се решава от изпълнителната власт, както е редно да бъде.

Ако пък той беше свикал съвета за мигрантите, щяха да го обвинят, че иззема функциите на правителството. Според мен той постъпи правилно и е добре да има вече смирение, каквото неведнъж е показвал премиерът Борисов и той има инстинкт докъде може да се стигне в тези противоречия и правилно казва, че е редно да има диалог между институциите", каза още Борислав Цеко. Според него Радев умишлено не е искал участитео на Спас Гърневски на съвета, защото той е ярка партийна фигура и ще нажежи страстите, вместо да се стигне до консолидация. 

По въпроса за апартаментите на Румен Радев, Цеков заяви, че не може да се пришива казуса с евтиния апартамент на президента към останалите случаи. 

"Ведомствените жилища могат да се купуват при занижени цени и това е масова практика в армията. Но ако има каквито и да било съмнения, е ясно, че те ще бъдат разследвани всички хора, за които има такива сигнали. Президентската институция е достатъчно открита и съм сигурен, че отговори ще бъдат дадени", категоричен бе Цеков, който заяви, че вероятно и самият президент ще даде своите обяснения по тези въпроси. 

"БСП като партия е неизменна част от статуквото и са отговорни за всички безобразия и грабежи по време на тяхното управление. А сега отиват и ползват за предизборна кампания този КСНС, докато ето ГЕРБ, например, не направиха това и се държаха нормално. Това е самозабравяне от страна на Корнелия Нинова и гонене да партийни дивиденти на всяка цена. Корупцията няма цвят и е напълно в разрез с нормалното поведение. Ако се разрови БСП, ще се намерят сигурно и по-тежки проблеми и затова е необяснимо поведението на Нинова", каза Цеков. Той припомни, че Нинова е участвала в приватизацията и трябва да излезе и да обясни тези афери. 

 Вижте всички разкрития на Борислав Цеков във видеото на живо на ПИК TV:

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ПИК TV! Кирил Петков си държи на избори 2 в 1 - отряза Борисов за регулаторите (ВИДЕО) ПИК TV! Кирил Петков си държи на избори 2 в 1 - отряза Борисов за регулаторите (ВИДЕО)
ново
Днес: 65
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК