Вход
София
Времето в София 10 o C

САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова и Георги Харизанов с горещ коментар за новите министри и президента - Радев нарочно търси скандали (ОБНОВЕНА)

САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова и Георги Харизанов с горещ коментар за новите министри и президента - Радев нарочно търси скандали (ОБНОВЕНА)

на 21.09.2018
70815
36
САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова и Георги Харизанов с горещ коментар за новите министри и президента - Радев нарочно търси скандали (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
21.09.2018
36
70815

Политическият психолог проф. Антоанета Христова и шефът на Института за дясна политика Георги Харизанов разкриват задкусилието на скандалите около избора на новите министри на МВР Младен Маринов, на регионалното развитие Петя Аврамова и на транспорта Росен Желязков. Кой каква роля изигра в сложната плетка около номинациите, оттеглянето им и издигането на други кандидатите?

"Никой не разбра къде е проблемът между президента и премиера с подписването на указа. Неясно защо президентът тупка топката и по-твърдото ядро, което го подкрепя не разбраха какво се случва", каза проф. Христова за напрежението около първоначалния отказ на Румен Радев да подпише на указа за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар, за да може той да бъде избран за вътрешен министър.

"Човекът, който е сложен за транспортен министър е толкова близък до г-жа Бъчварова колкото и аз. Заглавието е манипулативно. Заглавието беше "От фирмата на Кулата до министър". Манолов е печелил търгове, но да печелиш търг на борсата е нещо нормално. Това е манипулацията, това не е обществена поръчка. Нямам никаква представа, назад във времето медиите от кръга "Капитал" са следили неговата дейност. Нямам обяснение какво беше това чудо", коментира Георги Харизанов скандала с фалшивата новина, разпространена от кръга "Капитал" по адрес на Александър Манолов и последвалото му оттегляне.

"В момента казахме, че един фактор от много голямата картина на публичната сцена - медиите, са част от проблема. Президентът има много сериозен проблем. Той е в една роля, която в близките няколко години му предопределя да бъде президент. За да може образът му да запази интерес като политически лидер, на него му трябва присъствие в медиите. А как се присъства в медиите? Като правиш скандали и привличаш внимание, да показваш виновника и да влизаш с него в конфликт. Той умишлено търси конфликт", коментира поведението на Румен Радев проф. Христова.

"Президентът няма друга опция. В международен план той не е желан и търсен гост. Във вътрешен план не са много форумите, на които президентът може да блесне. Изолацията, в която се намира, се пренася от международен във вътрешен. Той задраска БСП от списъка на своите политически съюзници с речта си при откриването на новия политически сезон. Няколко дни по-късно той повтори и натърти, че няма смисъл от предсрочни избори. Неговият екип е уверен тази личност да продължи да бъде в политиката дълтго време", сподели своето мнение Георги Харизанов.

"Инициативният му комитет е страшен", отбеляза с ирония Харизанов бъдещия политически проект на Румен Радев. "Кафенетата около парламента днес бъкат от депутати на БСП, явно народът е там", допълни той. 

"БСП продължават да търсят. Г-жа Нинова е изнервена. Всички ходове, които предприема, не се приемат добре. Всичко води до присмех. Отиват във Видин да видят какво става с наводненията - цяла България се смее на снимката на Кирил Добрев с гумени ботуши, ще ходим при народа - хората се смеят "Крийте кашкавала от мандрите". Почнат ли хората да ти се смеят, това е тотална политическа смърт", продължи той.

"Там се правят анализи, не зная кой ги прави. Тези хора, бедните, малките, онеправданите къде живеят? Много по-лесно за достигане са тези, които живеят в малките и средни населени места. Между това да формулираш мечтата и да я постигнеш има да извървиш много дълъг път. Отстрани изглежда, че са отишли при хората, за да вършат работата на депутатите", заяви политическият психолог по адрес на БСП и нейната "Визия за България". 

"Аз мисля, че ще има още смени. Има слаби места в правителството. Политическият разговор се върна покрай гласуването в ЕП, това е политика, а не детският радиохор и дали НИМХ трябва да е към БАН. Разговорът за истинската политика изчезна след края на европредседателството. Въпросите станаха битови. Варовикът в асфалта е технически въпрос, коланите в автобусите са технически въпрос. Това не е политика", каза Харизанов.

"Бъдещето има няколко посоки. Скандалите ще продължават. Това е стил на търсене на опозиционно присъствие на всички, които са извън управляващата форма. Другата е свързана с Виктор Орбан. В момента на министър-председателят му е адски трудно. Конфигурацията в ЕП е такава, че не може да си позволи да не бъде тактичен. Затова темата е интересна, вече не сме само ние играчи на този терен", допълни проф. Христова.

"При премиера върви едно леко препозициониране от патриотите. Той днес говореше за Унгария, а не за Орбан. Този доклад е срам, вътре има безумни неща", анализира Харизанов темата за Унгария и Виктор Орбан. "Сорос е леко грозноват мръсник, който се възползва от политически кризи. Има такъв параграф в този доклад. Санкционирай Орбан, а не целия унгарски народ", продължи той. "Орбан е човекът, който изрина и махна левицата от политическата сцена. Фенството на г-жа Нинова към него ме озадачава", завърши Харизанов.

Проф. Христова допълни, че Виктор Орбан е човекът, който е успял да завърши лустрацията в своята страна. 

"Джендърите са в другата крайност и мястото на левицата е там, при джендърите", завърши гостуването си в студиото на ПИК TV Георги Харизанов.

Сподели:
свързани новини
САМО В ПИК! Анализаторът Георги Харизанов: Президентът открито блокира правителството! САМО В ПИК! Анализаторът Георги Харизанов: Президентът открито блокира правителството!
"Надявам още утре новите министри да бъдат гласувани....
на 18.09.2018
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 33086
архив

Момче от село става войник. След време пише писмо до вкъщи:
"Ако знаете колко е хубаво в армията! Можеш да се излежаваш в леглото чак до шест сутринта!..."

x
България и САЩ подписаха ключови документи за 5G мрежите и ядрената енергия за граждански цели
x
ЗВЕЗДИТЕ ВЕЩАЯТ: Не се претоварвайте, днес е ден за решение на всекидневни проблеми
x