Вход
София
Времето в София 10 o C

САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова разбива ламтежите на Румен Радев и метежническите вакханалии по площадите (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова разбива ламтежите на Румен Радев и метежническите вакханалии по площадите (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

на 24.09.2020
110415
0
САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова разбива ламтежите на Румен Радев и метежническите вакханалии по площадите (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
Автор: ПИК
24.09.2020
0
110415

Политическият психолог проф. Антоанета Христова разбива ламтежите на обитателя на президентството Румен Радев за еднолична власт и разкрива крайната цел на метежническите вакханалии по площадите, изродени в опити за окървавяване на българската полиция. Каква е играта на Корнелия Нинова и Илияна Йотова с БСП?

"Сериозно държа на тази теза, че това е предизоброна кампания - ярка, груба, черна, агресивна, използваща средствата на фалшивите новини", каза проф. Христова.

"Нищо няма като конкретно, искат популизма да роди политиките и методите на управление", изтъкна тя.

"Нещата дотук - са изключително неефикасни и ирационални. Затвориха възможността на хората да постигнат определени резултати чрез протест, пазейки тяхната енергия за времето на изборите. Идеята е има една цел тази една работа - да бъдат свалени Бойко Борисов и Гешев. Нищо друго не може да ги удовлетвори. Аз слушам много внимателно хора, журналисти, анализатори, забелязвам, че много крайно заемат позиция срещу Гешев. В момента прокуратурата изглежда един сериозен играч. В момента прокуратурата извършва определени действия, съдът ги пуска. Мисля си, че нито един гражданин от тези, които са на улицата и тези, които не сме на улицата, няма право да има мнение дали е прав. Улицата не може да регулира журналистите, така тя няма право да регулира прокуратурата. Има усещането, че има скрити мотиви, недотам чисти", коментира проф. Христова исканията за оставка на главния прокурор Иван Гешев.

"Съдът е политизиран. Прокуратурата има политизирана оценка. И двете имат в главата на гражданите политически украски. В България има много сериозно разклащане на демократичната система. Една система се развива на едни спокойни и обмислени поправки. Може да има граждански протест тогава, когато си опитал един-два-три пъти да изчистиш един проблем, организираш хората с искане за промени. Това не е практика в България, даже с това правителство. Има много сбъркани неща - за граждански протест, как му се постигат целите, постоянно се повтаря, че медиите са били зависими", анализира ситуацията у нас гостенката в студиото на ПИК TV.

"В момента сме в битката на интерпретации, това е най-страшното. Нека да видим линията на проблема. Тогава, когато съдът пуска или не обръща внимание, прокуратурата и тя не събира достатъчно доказателства. Ние се съмняваме в корупция, в един момент, стигайки до крайната фаза, твоето усещане е било дълги години, че не възтържествува справедливостта. В този момент тази институция рефлексивно хвърля вината, цялата съдебна система, прехвърля отговорността върху политиците и управляващите. Логиката е проста. Шири се общата позиция, че парите са навсякъде. Когато говоря в момента, аз съм човек, който се занимава с наука. Ние в момента сме толкова далече от експертната диагностика, ние се замеряме с понятия. Хора, това са общологии", продължи проф. Христова.

Проф. Антоанета Христова: Зад Радев наднича Кремъл, в момента имаме деление като на 9 септември 1944 г.

Проф. Антоанета Христова: Зад Радев наднича Кремъл, в момента имаме деление като на 9 септември 1944 г.

Остра схватка заформиха в ефира на БНТ политолозите проф....

на 04.09.2020

"Имам стара теза за президента, че той има своите цели, структурирани в началото на неговия мандат. Смятам, че той се вижда себе си като едноличен следващ президент на републиката. Как се постига такова нещо? Когато кажеш, че това го искат всички. Има два фактора - да има добър рейтинг и да бъде острие на промяната и на второ място да събере много хора под знамената срещу ГЕРБ, за да могат да кажат днес 70-80% одобряват протеста и да кажат после: "Одобрявам ли протеста, значи одобрявам президента"", отсече проф. Антоанета Христова за държанието на размахващия юмруци Румен Радев.

Според нея, той ще излезе с ясни предложения за промени в Конституцията и поне две-три партии ще застанат зад него. "Допускам може би Мая Манолова, би могло да застане и част от БСП и вероятно тук имам въпроси донякъде формацията на Слави Трифонов. Мисля си, че "Да, България" ще се разделя по темата. Това ще произведе нова ситуация и нова разделителна линия. Част от тези хора ще влязат в следващ парламент и те ще бъдат говорителите на президента. Появява се нова партия русофилска, има нова енергия".

"БСП се е хванала за Радев и протестите, защото това е предизборна кампания за тях. Песимистка съм за БСП. Нинова демонстрира изключителна, върви напред и не се интересува от нищо. Тя превърна БСП в партия на Корнелия Нинова, а не в партия, която има колективни органи. Партията е тежко разедлена и неактивна. Представяте ли си - тези, които не излязоха да гласуват, няма да излязат и на избори. БСП намалява процентите си. Истината е, че тенденцията в последните три месеца е надолу. Водещото е собственото развитие и послание. Когато заложиш само на негативната кампания, както БСП, това е проверено, това е теория, повторяем обект. Пускането на това е, че се активират песимистични хора. Песимизъм у човека не предполага участие в изборите. Затова винаги тези партии и лидери в крайна сметка не печелят", анализира и случващото се в БСП в момента нашият гост в студиото.

"Тя се появи на вълната с позитивна кампания, спомнете си, че за кратък период обедини стари и млади. БСП е една тежко разделена партията. Партията е разделена, но говорителите казват, че не е разделена. Нито машините, нито елекстронното гласуване, са панацея за честното гласуване. Хората да излязат и да гласуват в деня на изборите. Така ще повлияят и ще решат проблема с честните избори", допълни темата "Корнелия Нинова" проф. Христова.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34765
архив

- Ало, како, стана нещо много лошо! Тате се качи да бере ябълки и падна от дървото! - И какво? - Ами загубихме го, како! - Добре, де, а под дървото търсихте ли?

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
СВЯТ ДЕН: Тази светица изтърпяла страшни мъчения заради вярата си, а тези две прекрасни имена трябва да почерпят
x