Вход
София
Времето в София 8 o C

САМО В ПИК TV: Проф. Антоанета Христова разкрива защо са опасни Румен Радев и мангъровците след атаката на COVID-19 (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

САМО В ПИК TV: Проф. Антоанета Христова разкрива защо са опасни Румен Радев и мангъровците след атаката на COVID-19 (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

на 16.11.2020
118143
0
САМО В ПИК TV: Проф. Антоанета Христова разкрива защо са опасни Румен Радев и мангъровците след атаката на COVID-19 (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
16.11.2020
0
118143

Политическият психолог проф. Антоанета Христова разкоства изцепките на Румен Радев от последните дни и мангъровците след атаката на коронавируса.

Проф. Христова разкри, че синът й, който е специализант по медицина е със симптоми на коронавирус и очакват резултатите от теста. Той от три седмици е в болницата, за да помага на своите колеги. "Неговия най-голям проблем, който е споделял е невъзможността да се приемат хората, които имат нужда от хоспитализация, защото са повече от леглата, които имат и апаратурата, като независимо от активното търсене, не могат да отговорят на нуждите", заяви още проф. Христова. Основният проблем обаче на национално ниво е липсата на медицински кадри. 

Политическият психолог се съгласи с думите на здравния министър проф. Костандин Ангелов, че сега не е време за реформи, но когато пандемията свърши, такива ще трябват и то сериозни. 

Запитана от водещата Ива Николова за нарастващата вълна в социалните мрежи затова да не се носят маски, проф. Христова заяви, че след изследване на нейния институт е показало, че последствията ще бъдат пагубни след години. "Постепенно фейсбук се превърна в негативната част на страната. Проблема става още по-видим, когато се намираме в криза", заяви още гостът в студиото и уточни, че като има криза темата не трябва да е широко обсъждана от тези, които я управляват, с всички експерти включени в нея и се води авторитарно с воля и императивно налагани решения. Тук е важна и връзката с медиите.

В момента се прави и проучване за нивата на стрес сред хората, като за момента резултатите са, че хората са все по-притеснени. "Не мога да кажа, че в момента процеса се управлява добре, но тези които се опитват да се намесват отстрани - вредят. До този момент не съм чула нито едно решение за решаване на проблемите или алтернативни мерки и решения", заяви проф. Христова и определи като абсолютен популизъм и дивидент отиването на депутати от БСП в болницата. Няма нито едно решение от екипа на президента Румен Радев, който той би трябвало да има. "Не да критикува, а да предлага, без критика и да го казва по един авторитетен и разумен начин", заяви още гостът.

Запитана как си обяснява, че повече от 8 месеца КСНС при президента не е свикван по тези въпроси, проф. Христова заяви, че кризата е дошла в момент, когато отношенията на Радев с правителството са били вече изключително тежки. "Според мен той има самочувствието, че със съпругата му са феномен в българската история. Вероятно вече си дава сметка как е станал президент, но това бие върху егото му, когато вижда, че има свобода на мнението, като в тази ситуация психологическата реакция на такъв човек е да се затвори, а не да подаде ръка. Това е типа, който ще ударя по масата до край. При така личностна особеност не можем да очакваме разширяване на комуникацията ми във формат като този съвет, където участват и управляващите. От началото на тази война аз казвах, че той няма да може да изпълнява задълженията си, защото той ще отхвърли управляващите и създавайки подводни камъни, той не може да стигне до консенсус", заяви проф. Христов.

Тя направи аналогия с живите включвания на премиера Бойко Борисов, където може да се видят всякакви мнения, но могат да се видят. Когато се отвори видеото на Румен Радев от участието му в "Панорама", отдолу се виждат само хвалебствие, което означава, че негативните са изтрити.

На въпрос как е правилно да се постъпи в ситуация в БНТ, когато едните са противници на Радев, другите са поддръжници, а президентът отива при тези, които които го харесват и при кой да отиде? "Той живее с поддръжниците си, за него другите не съществуват. Това е още потвърждение на това окопаване, в което той влиза. В голяма степен причината Радев да спечели изборите е липсата му на опонент. В момента обаче ние не знаем кой ще бъде, но тичането по тази тема трябва да се готви", допълни още политическият психолог. 

За предстоящите парламентарни избори, проф. Христова заяви, че за всички това ще бъде ориентира какво реално се случва. В зависимост от тези резултати ще стане ясно, дали малките партии ще получат подкрепа, ще се даде сила на Корнелия Нинова или ще бъде свалена. В този момент е почти невъзможно да се направят някакви прогнози.

"От моя гледна точка няма основание да смятаме, че в тази объркана ситуация Слави няма да получи по-високи резултати отколкото ще получи на изборите реално".

"Виждала към политолози от левия спектър, които се опитват да помагат на Радев. Мисля си, че такива хора биха му могли да му подават цитати, но без да са интерпретирани правилно. Човека просто се е доверил прекалено", допълни още проф. Христова.

"Аз не вярвам в конфликта между Корнелия Нинова и Румен Радев. Смятам, че те целят ясна инжинерна структура. Те имат много тесни избиратели, като им трябва по-широк кръг от избиратели. Това може да бъдат хора, които не приемат Нинова и лявото, но до някаква степен одобрявайки неговото поведение да разширят марша, да влязат в политиката и утре дори да влязат в правителството. Нито Радев или пък Нинова имат интерес от какъвто и да е конфликт между тях. Колкото повече се тиражира този конфликт, толкова повече смятам, че такъв няма", заяви проф. Антоанета Христова.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 22712
архив

Момченце тича при полицай:
- Помогнете, някакъв мъж се бие с баща ми!
Полицаят тръгва с момчето и вижда двама мъже, които яростно се налагат.
- Кой от двамата е баща ти? - пита полицаят
- Не знам, отговаря хлапето - те за това се бият.

x
САМО В ПИК TV: Изплува тайната и невъзможна любов на Мариан Вълев-Куката (ВИДЕО)
x
11-те правила за връзка тип „просто секс"
x