САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова разкрива цъка ли бомба в редиците на патриотите, защо Радев обстрелва Борисов и как да спрем убийците по пътищата (ОБНОВЕНА)

Интервю

САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова разкрива цъка ли бомба в редиците на патриотите, защо Радев обстрелва Борисов и как да спрем убийците по пътищата (ОБНОВЕНА)

90300
на 10.07.2018
САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова разкрива цъка ли бомба в редиците на патриотите, защо Радев обстрелва Борисов и как да спрем убийците по пътищата (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Политическият психолог проф. Антоанета Христова разкрива какви са психологическите характеристики на джигитите по пътя, които причиняват тежки катастрофи с жертви след мащабно проучване на учени от БАН.

препоръчано

И още: цъка ли бомба в редиците на Обединените патриоти, защо президентът Румен Радев поддържа вражески словесен огън към правителството на Бойко Борисов и европредседателството, има ли живот след смъртта за СДС след избора на Румен Христов за негов председател и какво политическо лято ни очаква?

Силно обвинявам политиците на прехода за това, че насадиха у хората, че от тях нищо не зависи и че от тях няма значение. Когато искаш да поемеш властта, а ние знаем, че БСП иска да се презентира като бъдещ управленец, трябва да знаеш, че мотивацията да внушиш чувството за можене, е първият елемент, който последователите оценяват и тръгват след тебе. Те не тръгват след негативната информация, а след този лидер, който им дава сила, смята политическият психолог. 

В момента има еклектика там, където е имало ляво и дясно. Плоскостта, на която се състезават лявото и дясното е много тънък лед. БСП е призвана един ден да вземе властта. Когато ГЕРБ си отиде, ако направи някаква грешка, то тогава левицата в същото време е призвана да се яви максимално единна и консолидирана. Колкото повече не си подрежда собствената къща, толкова помвече ще затрудни бъдещото стабилизиране на политическата система в България. Тя трябва в един момент да се подготви за това, смята Антоанета Христова. 

Тя коментира и последното социологическо проучване на "Медиана", която дава високи проценти на евентуални партии на Слави Трифонов и Румен Радев. Тези 32 процента, които хората са дали, са от тези, които няма да отидат да гласуват, предполагам, смята Христова. Тези, които казват "няма да гласувам", може би те са от тази група на негласуващите, които посочват тези имена, допълни психоложката.

Ако патриотите не се разпаднат, те имат своето бъдеще, посочи още тя на въпрос за разнобоя в Патриотичния фронт по темата за горивата. Не виждам ситуация, в която тук и сега чукат избори на вратата. Не предполагам, че ще направят някакъв ход преди да се преброят на евроизборите. Те трябва да се самоконтролират, сега са много емоционални, смята тя. 

По темата за катастрофите и психопатите на пътя и какъв е профилът на този безумец, който знае какви могат да бъдат последиците, но върши безобразия на пътя, Антоанета Христова изтъкна, че институтът, който се занимава с тази тема и на който е директор, е стартирал точно такъв проект със задачата да се сменят методиките, с които се правят тестовете на професионалните шофьори. 

Характеристиките, които са замервани още през 70-те години и това, което се извежда от практиките навън, открихме, че се използват съвсем различни човешки характеристики, които създава профилът на шофьора. До този момент е изследвана интелигентността, но е установено, че няма връзка между интелигентността и рисковото поведение на пътя. Изследва се до каква степен си ревнив, но това няма връзка с поведението ти на пътя. Иначе има други характеристики, които се ползват и до момента, но се говори, че има лоши практики - че хората си знаят какво да попълват в тестовете и няма проблем. Но сега министерството иска да смени методиката и в един момент този, който попълва, няма да знае въпросите. Но какъв е профилът на рисковия шофьор: Агресивност, желание да поемаш рискове, да си екстремен, да търсиш усещания, външен контрол - за рисковите на пътя вината е на другите, а не на тях самите за кавото и да било, обясни Антоанета Христова.

На въпрос дали джигитите са с ниска самооценка и комплекси тя обясни, че самооценката има връзка. Принципно излиза, че хората с ниска самооценка имат проблем, посочи психоложката. 

С много изследвания е установено, че хората, които правя много грешки на пътя се изморяват бързо. В крайна сметка ние ще дадем на министерството на транспорта и допълнителна информация за профила на рисковия любител шофьор, обясни тя. На шофьорите, които се дават книжки и имат такъв профил, ще им се подава обратна връзка да внимават, че са с особени характеристики и да са отговорни, като пазят себе си и близките си. 

Запитана има ли начин шофьорите да разпознават кога наоколо има някакъв хахо и да виждат къде е заплахата, Христова посочи, че това би било много трудно. Един се е качил на голяма машина и гази, друг е както на състезание, трети е в аварийната лента и кара бавно, трудно е да има определение, посочи гостенката на ПИК TV.

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на Пфайзер и Бионтех (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на "Пфайзер" и "Бионтех" (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 38
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това