Вход
София
Времето в София 0 o C

САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова разкри защо се провали опитът за преврат на Румен Радев (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова разкри защо се провали опитът за преврат на Румен Радев (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

на 19.10.2020
156095
0
САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова разкри защо се провали опитът за преврат на Румен Радев (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
19.10.2020
0
156095

Политическият психолог проф. Антоанета Христова разкости спихнатите улични метежи и предводителите им Бабикян, Хаджигенов и Минеков и проваления преврат на обитателя на президентството Румен Радев.

Журналистът Стефан Ташев изригна срещу Мангъров: Медицинският Бабикян, аман от фалшиви новини

Журналистът Стефан Ташев изригна срещу Мангъров: Медицинският Бабикян, аман от фалшиви новини

Журналистът Стефан Ташев скочи остро срещу фалшификациите...

на 14.10.2020

Проф. Христова обяснява с какви нагласи тръгват към изборите управляващи и опозиция и какви са възможните конфигурации в бъдещия парламент.

"Все повече анализът започва да влиза в моята компетенция и в компетенцията на моите колеги. Случва се пренареждане и опит за преосмисляне на процеса за откриване на истината, за оценка на реалността и за изчистване на много събития, които ни се поднасят в една форма, а съдържанието разкрива, че съдържа нещо друго. Това разкриване на истината е много трудно, които не са запалени да я търсят в обществата сфера", коментира протестите проф. Антоанета Христова.

"Това, което се случва в момента с хората, които наблюдават, е, че се формира една огромна група от хора във връзка с очакването на следващите избори. Това е една огромна група, която се оттегля от активност, дезориентирана е, не харесва никого, не знае за кого да гласува, отчуждена е от всичко и всички", разкри експертът.

"Това дава огромен шанс за всички, които ще коментират следващите избори. Ще се даде коз в ръцете на заинтересованите играещи субекти и евентуално загубилите изборите да атакуват честността им", добави тя.

По думите им експертите не не са в състояние въобще да имат претенцията да прогнозират каквото и да е било.

По повод партията на Слави Трифонов проф. Христова класира: "Към момента вероятно ще гласуват по-малко от 50%. Получаваме един много малък процент от хора, които в момента формира мнение за политическите партии. Различните политически партии имат различен вид избиратели. БСП, ГЕРБ и ДПС имат ядро, но имаме и партии, които нямат изявени лидери и твърдо ядро", уточни политическият психолог.

"Има млади хора в чужбина, които биха гласували за Слави Трифонов. Това не са от хората, които могат да му гарантират добър резултат на изборите, защото могат и да не отидат. Много хора при социологическите проучвания отказват да кажат за кого ще гласуват или твърдят, че няма да гласуват. Агенциите трябва да предоставят и тази информация", поясни експертът.

"Протестите се превърнаха в гротеска. Гротеската стана много голяма. Много се омешаха шапките. Има различни интереси, които останаха видими. Добрата новина е, че правителството остави да изтече всичко докрай и когато изтече водата, се видя кой какво е и какво иска. Видяха се основни политически играчи от миналото, които искат да се завърнат на политическата сцена", каза още тя на въпрос защо се провали опитът на Румен Радев за преврат.

По думите й девалвацията на всички видими лица на улицата отдръпна много хора от протеста.

"Младите хора искаха смяна на културата. Те не се интересуват от тези лица на протеста. Видяхме много мениджъри на улицата. Когато тръгнеш да говориш категориално, виждаш все повече етикети на улицата - този е лош, този е добър", анализира проф. Христова.

Журналистът Божидар Статев: "Панорама" се превърна в сцена на срама заради Бабикян

Журналистът Божидар Статев: "Панорама" се превърна в сцена на срама заради Бабикян

"ПАНОРАМА" СЕ ПРЕВЪРНА В СЦЕНА НА СРАМА!

Вчера повече от...

на 17.10.2020

"Когато видиш един човек, който при изслушването си каза три пъти, че не го е страх и след това тръгна срещу Васил Божков, срещу това няма никакъв аргумент. Ако този човек не се страхува и ако толкова сериозно е хванал страха на малки групички в страната, ако той е намалил престъпността по селата и телефонните измами, това е притеснително за тези, които отговарят за хора", добави политическият психолог.

"Румен Радев в момента не е толкова активен и ми се струва, че развитието на процесите се анализира доста сериозно. Предполагам, че в екипа му вече има някакво съмнение за правилността на действията", разкри експертът и допълни: "Предполагам, че в екипа му изпитват трудност в анализиране на ситуацията."

"Не можем да оспорим това, че той има фенове. Трябва да кажем, че се търси авторитет, търси се алтернативното лице, което ще може да се противопостави на Борисов и на управляващите. В това търсене виждаш, че никой друг не би могъл да застане срещу Борисов и единственият човек, който застава срещу него и започва груба война, която е и против Конституцията, това е той. Той е готов да загърби всичко, за да участва в тази война", уточни тя.

"Работата на президента е да балансира. Тъй като той каза, че това не било неговата работа, тези, които твърдят, че харесват неговата работа, те всъщност харесват неговата войнственост", отсече политическият психолог.

"Предполагам, че той ще припознае политическа сила на изборите и тя няма да бъде БСП, за да може да разшири подкрепата за тази партия. Мисля, че тези внушения за конфликти между тях са доста автентични. Имам допускане, че ще има такава политическа партия, която ще провери силата на авторитета му през парламентарните избори. И по този начин ще се види дали ще може БСП с процентите, които ще вземе, и тази политическа партия, която ще припознае, ще може да има мнозинство на президентските избори", разкри проф. Христова.

Според нея тази партия ще бъде в център-дясно.

"Целият процес по пряк избор на председател на БСП беше процес по принуда и не беше демократичен", отсече тя. 

"Поведението на Нинова подчинява само тези, които няма да противоречат и са конформистите. Неконформистите обаче може да не отидат и да гласуват за БСП. Съвсем друг трябва да бъде начинът на поведение след начина, по който си спечелил. Резултатът й трябва да бъде превърнат в полезно действие за БСП. Нейното говорене обаче не предполага успех, защото отхвърля всички които са неудобни в партията", сподели проф. Христова.

"Част от причината Слави Трифонов да мълчи е тази, че не знае да каже. Просто е, нито "Демократична България", нито партията на Слави Трифонов могат да участват в някаква управленска формула без ГЕРБ или БСП. А техните избиратели не искат коалиция с нито една от двете партии и затова те не знаят какво да кажат", коментира политическият психолог.

"Мога да кажа, че Борисов ще присъства в политическия живот и то много сериозно. ГЕРБ има много важна задача - ако иска тази партия да продължи да съществува, трябва да премине от вертикално управление и структуриране във хоризонтално управление и структуриране. Затова в момента е изключително важно дали ГЕРБ разбира процесите", обясни експертът.

"Нито една политическа партия няма да си позволи да продължи мътенето на водите от януари месец нататък. Два-три месеца преди изборите трябва да се започне много видима и активна кампания", добави проф. Христова и заключи: "Мисля, че се загубиха всички шансове за предсрочни избори, но мечтата на Радев за служебно правителство все още не е увехнала. Той може да състави служебно правителство, ако не се сформира кабинет в следващия парламент."

Сподели:
свързани новини
Раната "Бабикян" и "Панорама". Тъжна страница в историята на БНТ Раната "Бабикян" и "Панорама". Тъжна страница в историята на БНТ
Да, Арман Бабикян и колегите му от Триото са недосегаеми....
на 17.10.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 20230
архив

Група изгубени в джунглата пернишки туристи бяха открити по псуващи на майка папагали!

x
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов: Не искам да чувам за проблеми със заплащането на медиците от първа линия (ВИДЕО)
x
Проучване установи - колко време е нужно, за да се влюбите
x