САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова разкри интригите на Румен Радев и козовете на ДПС на предстоящите избори: Президентът постави в ужасен капан Нинова, битката с проф. Герджиков съвсем не е предрешена (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ПИК TV

САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова разкри интригите на Румен Радев и козовете на ДПС на предстоящите избори: Президентът постави в ужасен капан Нинова, битката с проф. Герджиков съвсем не е предрешена (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

314558
на 11.10.2021
САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова разкри интригите на Румен Радев и козовете на ДПС на предстоящите избори: Президентът постави в ужасен капан Нинова, битката с проф. Герджиков съвсем не е предрешена (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

След окончателното издигане на най-ключовите кандидати в президентската битка, политическият психолог проф. Антоанета Христова разкрива интригите на обитателя на президентството Румен Радев и неговото политическо прокси ПП ПП на Кирил Петков и Асен Василев. Както и козът на ДПС с номинирането на лидера му Мустафа Карадайъ като претендент за поста на държавен глава, позиционирането на проф. Анастас Герджиков в търсенето на широка подкрепа сред избирателите и шансовете на политическите сили в надпреварата на вота на 14 ноември.

препоръчано

"Всяка една партия има две характеристики, когато е относително новосъздаваща се. Първата е наличието на лидер и звезди около него. Ако говорим, че в "Демократично България" няма демократично реализиран процес за редене на листи, за публичност, за прозрачност, аз в голяма степен вярвам, че това е така", каза проф. Христов за искането на Методи Лалов за оставите на Христо Иванов и Ивайло Мирчев.

"Второто нещо е, че в "Демократична България" се събраха хора с много голямо его. Да не забравяме, че те сами си викаха "умните и красивите"", продължи тя. "Аз много отдавна съм казала, че тям няма перспектива", добави експертът.

По думите й до този момент партията по никакъв начин не е защитила експертизата си в съдебната реформа.

"Румен Радев искаше да има всичко. Сложната му стратегия, но глупаво измислена, противопостави много партии една на друга. Голямата грешка на стратезите на Румен Радев си мислят, че ценността на Румен Радев е самодостатъчна, за да подчинят всички партии. На практика на стратезите им липсват нови лица", коментира проф. Христов.

Според нея тези стратези не са разбрали, че опирайки ножа до кокала, всички партии ще застанат една срещу друга и ще започнат да се конкурират.

"Те се сблъскаха с проблемите на българската демокрация и с грешното разбиране на ценности", каза още тя.

На въпрос за изказването на шефката на психиатричната болница в Курило, че Румен Радев е обединил нацията, проф. Христова сподели, че е опасно, когато се лъже, но е още по-опасно, когато тези хора вярват, че това наистина е така. Това означава, че те живеят в друга реалност.

"Голямата тема в момента за избирателите е дали се интересуват от информация. А информация има много. Фактите са еднозначни. Тази еднозначност е лесна за обработка на информацията и за тези хора, които не са крайно пристрастни, а те са страшно много, е лесно да формират мнение, че не може повече така. Лошото е, че хората не искат да четат и да се информират", коментира експертът.

"Доста хора, които гласуваха за "Има такъв народ" и за "Демократична България", се ориентираха към проекта на Кирил Петков и Асен Василев", разкри политическият психолог. 

"Моето притеснение е, че хората не искат да четат. Въпросът е да се информират и да взимат информирано решение", каза тя на въпрос дали очаква ниска избирателна активност.

"Корнелия Нинова беше поставена в ужасен капан и много трудно ще излезе от него. От една страна трябва да подкрепя Радев, защото тя го е издигнала в миналото и знае по принцип, че старите бесепари си го харесват. От друга страна те не схващаха дълго време капана. Другото интересно е, че той, пускайки Кирил Петков и Асен Василев на терена, той ще вземе някои ляво ориентирани избиратели на БСП. И то това не са типични бесепари, а са част от лобитата на Румен Радев в БСП", обяви проф. Антоанета Христова.

"В голяма степен Радев се явява бухалка за БСП. Не знам как ще се разреши тази ситуация за Нинова, но аз не допускам добър резултат за БСП. Ако резултатът на партията е лош, това вече ще постави на масата въпроса за лидерството й. Капанът вече е измислен", коментира експертът.

"Единствената цел на ДПС с тези кандидати е мобилизация на електората на партията и всички, когато отидат да гласуват, да знаят за кого да гласуват. Да няма объркване, когато застанат пред машината. Името да е много ясно, а Искра Михайлова е политик с безспорен авторитет. Тяхната задача е да съберат собствените си гласове на макс. Преди си позволяваха да раздават гласове, сега обаче са ядосани, сега трябва да защитят основна тяхна ценност, свързана с етничността", анализира политическият психолог.

"За ДПС е от изключително голямо значение да са част и да гарантират падането на Радев. Тази мобилизация на електората ще се отрази и на втори тур, където ще се гласува срещу Радев", допълни тя.

"Невяна Митева има характер. Мисля, че Радев не очакваше кандидатурата на проф. Герджиков и Невяна Митева. Изборът на проф. Герджиков за битката е много подходящ. И изборът не е предрешен. Важно е по време на предизборната кампания да не се направят грешки", сподели проф. Антоанета Христова.

"Президентът става модератор на процеси. Той трябва да има авторитет, че има задълбочено мислене и може да седне с всички и да решава проблеми. Мисля, че чисто професионално, от гледна точка на подбор и оценка, ще кажа, че за тази работа проф. Герджиков е по-добър", обясни експертът. По думите й хората трябва да видят професионално значимите качества на кандидатите и да изберат най-доброто.

Според нея все повече се увеличава процентът на тези, които или не знаят за кого ще гласуват, или въобще няма да гласуват.

"Допускам, че се готвят компромати в предизборната кампания. В по-висока степен допускам, че щабът на Герджиков няма да ползва компромати. Защото стилът им е да подават на всички ръка, това е правилният щаб", каза още проф. Христова и допълни, че е сериозна грешка сега да се казва от щаба на проф. Герджиков, че на втори тур биха подкрепили Лозан Панов.

"Това, което стана известно след тази грешка, беше, че днес на няколко пъти Лозан Панов беше попитал дали би подкрепил на втори тур проф. Герджиков, ако се стигне дотам, и той всячески се опитваше да се измъкне. Но накрая стана ясно, че не би го подкрепил", заяви политическият психолог. 

Водещата на ПИК TV разкри, че по нейна информация Конституционният съд утре ще трябва да се произнесе за Кирил Петков и неговото двойното гражданство.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 28 ноември - преумората при Стрелците си казва думата, успехи в материално отношение за Водолеите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 28 ноември - преумората при Стрелците си казва думата, успехи в материално отношение за Водолеите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 45
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК