САМО В ПИК TV! Проф. Мермерски хвърли бомба за възможна сглобка след вота: Ако Тръмп спечели изборите, много по-възможна става коалиция между ГЕРБ и... (ВИДЕО)

Акценти

САМО В ПИК TV! Проф. Мермерски хвърли бомба за възможна сглобка след вота: Ако Тръмп спечели изборите, много по-възможна става коалиция между ГЕРБ и... (ВИДЕО)

281555
преди 8 часа
САМО В ПИК TV! Проф. Мермерски хвърли бомба за възможна сглобка след вота: Ако Тръмп спечели изборите, много по-възможна става коалиция между ГЕРБ и... (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Познавачът на процесите в САЩ и преводач на Доналд Тръмп - проф. Йонко Мермерски, разкрива в студиото на ПИК кой настъпва по-уверено към Белия дом.

препоръчано

В САЩ забъркват нещо повече от мармалад, втора употреба мармалад. Мармаладът е глобален, посочи той на въпрос за предизборната обстановка там.

Слава на Бога, че не успяха да убият Тръмп, в Щатите е много нажежено и много са поляризирани хората. Имаме поляризация в имиграцията, за инфлацията и за икономиката като цяло, заяви Мермерски в студиото на ПИК TV.

Украйна е на седмо - осмо място, хората там не се интересуват от тази тема, както е при нас. 

Това, което се получава е, че има нерешителност и конфликтите не се решават, продължават си, не се сяда да се говори по темите за Украйна и Близкия Изток.

Зеленски открито пропагандира кампанията на Харис, защото знае, че при Тръмп конфликтът много бързо ще спре и той ще бъде утилизиран. 

Все пак Тръмп се видя със Зеленски, Зеленски е стиснал някои части на тялото си.

Нетаняху уж постоянно го прискат да не разширява конфликта, а той си цепи здраво напред. Не го обвинявам, той си има негова политическа адженда, изтъкна Мермерски.

В момента всички гледат към Америка, а оттам има мълчание или четат някакви текстове, които са извън ситуацията, смята той.

При двуполярен свят имаше баланс и конфликтите бяха бързо уталожвани от двете големи сили. А сега имаме голяма колективна безотговорност. Затова аз не съм привърженик на глобализма.

Когато нацията се размие в нещо като ЕС или друг вид алианси, това номер 1 задължение на държавен глава става постоящо на алианс с неясна отговорност т.е. колективна безотговорност.

Списанието Тайм преди години беше направило готова корица преди преброяването на изборите със заглавие "Честито, госпожа президент". После трябваше да го дръпнат от пазара, но го продадоха по оказионите. Жестока подигравка е колко са били убедени, че Хилари Клинтън ще спечели. Социологическите агенции играят в полза на демократите, заяви Мермерски.

В моя щат гласуват за демократите, но аз се прибирам и ще дам гласа си за Доналд Тръмп, макар да е глас в пустиня, призна той. 

Българите сме интересни, че дори и да не искат нещо от нас, ходим да се предлагаме. Искаме да сме първи, допълни професорът и заяви, че щатските избори ще повлияят и на изборите у нас.

Ако Тръмп спечели изборите, много по-възможно става сглобка или коалиция ГЕРБ и партията на Костадинов. Костадинов има много силни реверанси към републиканската партия и ако те са определящи в политиката на САЩ в България няма да има такова съпротивление срещу тях в парламента. Първи са ГЕРБ, втори са Възраждане, ППДБ ще са трети, изтъкна Мермерски. По думите му започват сигнали между ГЕРБ и Възраждане да не се мразят толкова много, по думите му. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да внимават със спечелените пари, Ракът и Лъвът рискува с изневерите САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да внимават със спечелените пари, Ракът и Лъвът рискува с изневерите
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Прокуратурата ще иска постоянно задържане за Ибрямов! Аверът на Доган разказал пред свидетел, че му трябват милиони за купуване на гласове (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Прокуратурата ще иска постоянно задържане за Ибрямов! Аверът на Доган разказал пред свидетел, че му трябват милиони за купуване на гласове (ВИДЕО)
ново
Днес: 118
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК