Вход
София
Времето в София 13 o C

САМО В ПИК TV! Проф. Тодор Кантарджиев разкри причините за нашествието на коронавируса и шанса да овладеем заразата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

САМО В ПИК TV! Проф. Тодор Кантарджиев разкри причините за нашествието на коронавируса и шанса да овладеем заразата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

на 13.10.2020
111467
0
САМО В ПИК TV! Проф. Тодор Кантарджиев разкри причините за нашествието на коронавируса и шанса да овладеем заразата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
13.10.2020
0
111467

Шефът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев разкри причините за нашествието на коронавируса, шеметно нарастващата бройка на заразените и починалите и шансовете да овладеем заразата и да се опазим от инфекцията.

ПОСЛЕДНИ ДАННИ! 216 нови случая с коронавирус у нас! Починалите за денонощието са 11

ПОСЛЕДНИ ДАННИ! 216 нови случая с коронавирус у нас! Починалите за денонощието са 11

20 271 са вече положителните проби на заразени с...

на 29.09.2020

Защо данните и съветите на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19 са под непрекъснатите атаки на доц. Атанас Мангъров? 

"Винаги сме предупреждавали, че когато заповедите не се спазват цинично, може да настъпи повишаване на заболеваемостта", обяви проф. Кантарджиев.

"Стоим много по-добре от държави като Чехия и Швеция, за които някои манипулатори цитират като прекрасно място, където няма коронавирус вече", добави той.

"Искам да опровергая един манипулатор, който само казва: "Щабът, щабът, щабът". В момента епидемичната ситуация се определя от заповедите на министъра на здравеопазването, които са по предложение на главния здравен държавен инспектор", коментира шефът на Националния център по заразни и паразитни болести.

"В момента се изпълняват заповеди на министъра на здравеопазването, а не на проф. Мутафчийски. Щабът не е издавал заповеди, не е налагал глоби. Най-големият манипулатор обича да казва, че щабът трябва да се разпусне. Той обаче вече е само радушно приет в някои телевизионни студиа, защото всичките му прогнози се оказаха неверни", негодува професорът.

Проф. Кантарджиев обясни, че Мангъров и хората около него са искали да бъдат закупени много бързи китайски тестове, които се оказали неефективни и вече има уволнени министри в други държави.

"Не се случи предсказанието му, някои хора щяха да си скъсат дипломите. Просто му дават трибуни. Ако си мислят, че някои нискорейтингови студиа ще ме видят да опонирам на колега, няма да стане Хора, които си мислят, че се забавляват с коронавируса, са част от една система от тролове, които с много кратки форми от сорта на: "Мангъров е велик, Мангъров е най-честният", не дават на специалисти да се изкажат. Не се дава и достатъчно гласност на хората, които са в отделенията, където се лекуват тези 1200 души, които са в отделенията", добави шефът на Националния център по заразни и паразитни болести.

"Имаме две зони, които са в червено - това са областите Търговище и Благоевград. Има много в оранжево, 10 в жълто и само 2 в зелено", каза още той.

"Ще разкрия още една манипулация на основния манипулатор. Тестовете ПСР, които са изработени на болни хора и с епидемична заплаха - те се правят главно, където има най-голяма опасност. Всички изследвания в Националния център са абсолютно безплатни. Министерство на здравеопазването дава пари на РЗИ-тата и те назначаваха тестове дори и в частни лаборатории. Освен това Здравната каса осигуряваше и направление при епидемиолог на РЗИ. От няколко дни тези направления ще могат да ги издават и пулмолозите, педиатрите и общопрактикуващите лекари", уточни проф. Кантарджиев.

"Главният манипулатор се бърка в областта на диагностиката, но там му е много нисък капацитетът. Той лично ни обиждаше и говореше за клетъчен имунитет", скочи началникът на Центъра по заразни и паразитни болести срещу доц. Мангъров.

ПОСЛЕДНИ ДАННИ!  283 нови случая с коронавирус у нас! Починалите за денонощието са 10

ПОСЛЕДНИ ДАННИ! 283 нови случая с коронавирус у нас! Починалите за денонощието са 10

21 870 са вече положителните проби на заразени с...

на 06.10.2020

Той информира, че имаме в държавата тестове, които могат да покажат дали сме болни от грип или от коронавирус. Тестовете показват наличието на коронаиврус, когато има симптоми и болният не е в края на заразата.

"Ако се ваксинираш срещу грип, вероятността да видиш лекаря си заради грип, е два пъти по-малка. Трябва да се казва истината и за ваксините, и за коронавируса", отсече проф. Кантарджиев.

"Ограничил съм ходенията по телевизията. Вярвам ви като честен журналист и затова говоря пред вашата камера. Не може най-нахално да не се носят и да не се слагат маските на закрито и да ме питат по студиата защо трябва да се слагат маски на закрито", обърна се той към водещата на ПИК TV Ива Николова.

Началникът на Центъра по заразни и паразитни болести препоръча в това влажно време да се слагат маски и на спирките.

"Три неща се случиха досега. Лекарите се научиха по-добре да го контролират. Хората не чакат да им мине и да търсят помощ, чак когато имат дихателна недостатъчност. Докато се носи маска, инфекцията минава по-лесно", обясни проф. Кантарджиев.

"Оказа се, че хората, които в момента пушат, са с малко по-малък риск от заразяване. Тези, които са се отказали сега от тютюнопушене, са с по-висок риск. Единични случаи са тези, които са заболели втори път от коронавирус", коментира още той и добави: "Мъжете боледуваме повече, защото се оказа, че имаме само една Х хромозома, а също така изглежда, че имаме и повече рецептори от жените."

"Близко до ума е най-важният човек в най-развитата държава да се излекува възможно най-бързо. Сигурен съм, че е ползвал най-добрите медицински методи", уточни професорът на въпрос за лечението на Доналд Тръмп.

По думите му Ако образованите хора се замислят и престанат да се подиграват на лекарите, да слушат манипулаторите, защото са по-интересни и носят маските си само на устата, ситуацията ще бъде под контрол.

Експертът каза още, че не може да се затваря държавата.

"Най-интересното е, че някои хора ми разправят за платени случаи. Кой ще ти плаща на теб, за да те изкара болен. Кой надписва такива случаи", възмути се шефът на Центъра по заразни и паразитни болести.

"Мий си ръцете, но най-важното са маските и отстоянието. Не се плашете толкова. Трябва да пазим възрастните и хронично болните", заключи Тодор Кантарджиев.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34835
архив

Клиент към продавачка:
- Вчера пазарувах при вас и вие сгрешихте с 10 лв.
- Вече е късно, трябвало е още вчера на касата да ми кажете!
- Е, извинете, тогава ще ги задържа…

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Астролог предупреждава: В никакъв случай не се женете този четвъртък - работата ще завърши с развод
x