САМО В ПИК TV! ПЪЛЗЯЩА ДИКТАТУРА: Румен Радев окупира БНТ, жандармерия пази телевизията майка (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

Политика

САМО В ПИК TV! ПЪЛЗЯЩА ДИКТАТУРА: Румен Радев окупира БНТ, жандармерия пази телевизията майка (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

127569
на 17.04.2019
САМО В ПИК TV! ПЪЛЗЯЩА ДИКТАТУРА: Румен Радев окупира БНТ, жандармерия пази телевизията майка (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Free Bet Бонус за специалистите в Спортните Залози на efbet.com (18+)

Президентът Румен Радев е превзел БНТ като част от плана за пълзяща диктатура. Държавният глава командва националната телевизия още преди да стане премиер, защото там вече втора седмица се мълчи скандално за имотните му афери.  

препоръчано

Цензура ли е наложена в държавните медии пита ПИК на протест пред сградата на телевизията на "Сан Стефано" 29? Защо БНТ и БНР, издържани с данъците на всички ни, оглушително мълчат за имотните афери Румен Радев, за факта, че е живял незаконно в две ведомствени жилища едновременно, за факта, че КОНПИ стартира проверка срещу него за конфликт на интереси по сигнал на ПИК.

Мълчат и че Радев си е купил апартамент от 112 кв.м. в Пловдив за 26 000 лв., но иначе изисква обяснения за евтините жилища от "апартаментгейт". Мълчат, че си е купил апартамент от 143 кв. м. в София само за 605 евро на квадрат.

Мълчат и за разкритията ни, че висшият функционер на БСП Кирил Добрев е разследван за тежка корупция - усвояване на обществени средства, 34 милиона лева, чрез подставени фирми за доставка на гориво в Народното събрание.

Овладени ли са държавните телевизия и радио от червената върхушка и президента? Кой плаща на Каменаров и Кошлуков?

Като данъкоплатци имаме пълното право да изискваме обективност от държавно-финансираните медии като БНТ и БНР. Да изискаме от директорите Каменаров и Велев - не друго, просто поне да споменат в емисиите си, че има проблем с имотното състояние на президента, че КОНПИ го разследва, че разследват Кирил Добрев за тежка корупция.

Десетки редактори на ПИК, журналисти и симпатизанти на медията се събраха пред сградата на БНТ на "Сан Стефано" 29 и настояха за среща с директора на телевизията Константин Каменаров и програмния шеф Емил Кошлуков. От медията ни връчиха папка с документи, касаещи разследванията ни Румен Радев, в които има куп документи, ясно показващи естеството на аферите. 

Гражданският натиск няма да спре, а медийната омерта трябва да бъде пробита.

"Дошли сме тук и като журналисти, и като граждани. Тази телевизия спестява важни разкрития, касаещи "Апартамент гейт". Лицата и темите в този гейт се представят избирателно и тенденциозно. Мълчи се за разкрития на ПИК, с които с документи показваме как президентът на България Румен Радев се е сдобил с евтини жилища", заяви пред централата на БНТ собственикът на агенция ПИК Недялко Недялков.

"Ще връчим на генералния директор на БНТ Коко Каменаров папка с документи, които потвърждават, че г-н Радев през 2005 година се е сдобил с евтино ведомствено жилище, оценено на 40 000 лева, като е платил само 19 000 лева. След това го е продал за 64 хиляди лева. Г-н Радев да излезе и да обясни за своите ведомствени жилища. Но преди това информацията трябва да тръгне оттук", добави той.

Главният редактор на агенция ПИК Звездомира Мастагаркова обяви, че всички разкрития са доказани с документи. Това е и причината КПКОНПИ да прави проверка по случая с имотите на Румен Радев.

"Ще попитаме защо се мълчи, че КПКОНПИ разследва висш функционер на БСП - ние разкрихме, че става дума за Кирил Добрев", заяви Недялков.

"Нека се качим в кабинета на г-н Каменаров. Той е заявил, че ще приеме всички нас в кабинета си", каза още собственикът на ПИК.

Представител на БНТ обаче обяви, че в сградата на телевизията няма да допусне друг освен Недялко Недялков. "Най-удобно е г-н Каменаров да слезе долу при нас. Мога да се кача, ако може и един човек с камера да се качи", обясни Недялков.

"Г-н Каменаров е в Управителен съвет. Ще излезе и ще покани г-н Недялков", обяви представителят на БНТ.

След разговор по телефона с генералния директор на БНТ Коко Каменаров стана ясно, че камерата на ПИК TV няма да бъде допусната в сградата на телевизията. "Не виждам какво притеснително има да слезе, да вземе документите и отново да се върне на Управителен съвет", обяви главният редактор на ПИК Звездомира Мастагаркова.

Недялко Недялков попита пиарката на БНТ защо е извикала жандармерията пред централата на БНТ: "Ние да не сме някакви погромаджии?"

"Искам да попитам вътрешния министър Младен Маринов защо тези господа са тук" заяви Недялков, след като представител на полицията се опита да изгони гражданите, намиращи се пред сградата на БНТ.

Недялко Недялков се свърза с вътрешния министър Младен Маринов, за да го попита дали представителите на жандармерията стоят постоянно там, или са дошли специално заради ПИК. "Няма лошо, но проблемът е, че толкова ресурс се отделя за това нещо. Ние да не сме обществено опасни", попита собственикът на ПИК.

"Г-н Маринов каза, че по принцип това са обекти от национално значение, затова ги пазят. По думите му не се е случвало да има толкова униформени тук, но ще направи проверка защо има два буса на полицията пред БНТ", заяви след разговор с вътрешния министър редакторът на ПИК Гергана Ингилизова.

Все пак Недялко Недялков и Звездомира Мастагаркова бяха допуснати в сградата на БНТ, където ще се срещнат с генералния директор Коко Каменаров. След края на срещата двамата ще разкрият подробности за разговора им с шефа на телевизията майка.

"Крайно време е БНТ да започне да говори истината и да ни информира. Не само да се плюе по ГЕРБ, но да се говори и за БСП, за Нинова и за цялата кохорта около нея, както и за "Техноимпекс", категорични са гражданите пред сградата на националната телевизия.

"Аз подкрепях Кошлуков, симпатизирах му, но се чудя сега къде е. Отчаян съм от българщината. Няма признаци, няма интелигентност този българин, за да види истината", обяви друг от читателите на ПИК, дошъл да подкрепи медията ни пред БНТ.

Пред ПИК TV журналистът Ива Николова обяви, че жандармерията все пак си тръгва от "Сан Стефано". "Бил е заявен мощен, неразрешен протест и струпване на голям брой хора. Сега жандармерията си тръгва. Вече не сме опасни, след като се обади вътрешният министър. Ние работим прекрасно със службите на реда, защото не нарушаваме правилата", разкри Николова.

"Г-н Каменаров ни прие с колежката и всички тези въпроси ще бъдат зададени на Румен Радев в "Панорама" в петък. Но каза, че не може да се случи наш човек да излезе по телевизията и да обясни разкритията ни. Не успя да ни каже защо", коментира след срещата с Коко Каменаров собственикът на ПИК Недялко Недялков.

Главният редактор на агенция ПИК разкри пред събралите се граждани какво са дали и показали на Каменаров. "Подробно обяснихме какво представляват документите, които му дадохме", разкри Звездомира Мастагаркова.

"Имало е сигнал за нерегламентиран протест за повече от 20 души и затова са изпратени коли на жандармерията. Затова и след разговора с Младен Маринов колите си тръгнаха", коментира редакторът на ПИК Гергана Танева.

"Човек от ПИК няма да бъде поканен в телевизията. Коко Каменаров не пожела да слезе при нас", обобщи Недялков.

"Ще разчитаме на удобния водещ Бойко Василев да зададе всички тези въпроси на Румен Радев в петък", каза Звездомира Мастагаркова и добави: "Хората правилно питат и за водещия Виктор Николаев, който се оказа имотен крал с три имота в топ центъра на София."

"Очакваме в петък отговорите на г-н Радев", заключи Недялков, а събралите се пред БНТ граждани се пошегуваха, че не знаят кой сега ще му напише отговорите, след като Иво Христов си тръгна от президентството, за да бъде евродепутат.

Вижте всички разкрития и акцията пред БНТ във видеото на живо на ПИК TV:

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 91
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК