Вход
София
Времето в София -2 o C

САМО В ПИК TV! Пълна сеч за Нинова - конгресът взима главата й, изборът на нов лидер се отлага. Овчаров се изцепил: Корнелия е жертва като Жан Виденов (ОБНОВЕНА)

САМО В ПИК TV! Пълна сеч за Нинова - конгресът взима главата й, изборът на нов лидер се отлага. Овчаров се изцепил: Корнелия е жертва като Жан Виденов (ОБНОВЕНА)

на 08.06.2019
132158
44
САМО В ПИК TV! Пълна сеч за Нинова - конгресът взима главата й, изборът на нов лидер се отлага. Овчаров се изцепил: Корнелия е жертва като Жан Виденов (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
08.06.2019
44
132158

След като бе бламирана за пореден път по един куп точки от Националния съвет на БСП и стана ясно, че окончателно е изгубила влияние над участниците в пленума, лидерката в оставка Корнелия Нинова измислила нова врътка, с която да се спаси от тотален позор. 

Бившата синя приватизаторка е призовала верните си хора да напуснат пленума и по този начин да развалят необходимия кворум за приемане на каквито и да е решения относно предстоящия конгрес на столетницата.

Причината е, че по предложение на Димитър Дъбов, социалистите трябва да решат дали да отпадне окончателно всякаква възможност за пряк избор на лидер, която така старателно иска да наложи Нинова. ПИК съобщи още преди дни, че това е единствената опция на лидерката в оставка да бъде избрана отново за такава. Ако социалистите на пленума днес гласуват отпадане на прекия избор, Нинова губи всякакви шансове да бъде преизбрана. 

В крайна сметка врътката на Нинова не мина, научи минути преди 19,30 ч. ПИК от свои източници на пленума. Социалистите гласували решение, в което препоръчват на конгреса да отмени окончателно възможността за пряк избор и така секнали мераците на лидерката в оставка.

Пред камерата на ПИК TV, всички, които излязоха, потвърдиха, че Корнелия Нинова е излъгала. Георги Божинов заяви, че на пленума е гласувано и е прието да се промени Устава. Нинова пък е имала само трима защитници в лицето на Кирил Добрев, Крум Зарков и Георги Гьоков.

В едноседмичен срок след конгреса ще бъде избран заместник на Корнелия Нинова, като тя ще бъде принудена да напусне кабинета си. Георги Гергов не пожела да говори отново пред камерата, но категорично отсече "Сеч". 

Едва 10 от 120 души са гласували и подкрепили Корнелия Нинова. Така след титаничната изборна загуба и терора върху медиите, Нинова си отива и нейното царство свършва.

Репликата, която взриви пленума и стана причина Румен Овчаров да напусне заседанието пък стана ясна след края му. 

"Корнелия Нинова е жертва като Жан Виденов", изцепил се Овчаров, чиято дъщеря е назначена от Нинова на сладък пост на "Позитано" 20, както ПИК съобщи още преди месеци. Залага изригнала в смях и кикот и Овчаров се принуди да напусне без време заседанието, както ПИК TV ви съобщи още преди часове.

Вижте всичко най-интересно около инфарктния пленум на "Позитано" 20 във видеата на живо от централата на ПИК TV през целия ден:

Вижте и изявлението на Корнелия Нинова, в което опита да манипулира медиите, че не е била бламирана: 

Вижте и края на пленума и изявленията на социалистите пред камерата ни за тоталното бламиране на Нинова: 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17325
архив

- Знаеш ли, моят съсед се оказа вампир!
- Как разбра?
- Забих му един заострен кол в сърцето и умря!

x