САМО В ПИК TV! Радомир Чолаков от ГЕРБ: Радев разрушава държавата като военен в опита си да я овладее (ВИДЕО)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

САМО В ПИК TV! Радомир Чолаков от ГЕРБ: Радев разрушава държавата като военен в опита си да я овладее (ВИДЕО)

280446
на 16.09.2021
САМО В ПИК TV! Радомир Чолаков от ГЕРБ: Радев разрушава държавата като военен в опита си да я овладее (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

На финалната права депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков прави безмилостна дисекция на безполезния и ялов 46-и парламент, приключил предсрочно живота си, както и предишния 45-и, без да излъчи правителство и без да реши нето един проблем на българите.

препоръчано

Какво носят на държавата и нацията случайниците във властта и какво е бъдещето пред тях в политиката? Ще има ли най-сетне правителство България след третите парламентарни избори и вторите предсрочни такива? Кой ще влезе в президентството след 14 ноември?

Пред камерата на ПИК TV Чолаков отбеляза, че "меко казано има доста несъстоятелни хора" в 46-я парламент.;

Той отбеляза, че вероятно има конспирация, имайки предвид начина, по който се работи в парламента - тенденция, която бележи деструктиране на политическата система. "Ако не може да бъде съставено правителство, значи някой не иска да има правителство. Ако не могат да бъдат приети смислени закони, значи някой не иска да бъдат приети... Всеки чегърта всеки. Ако идеята е да се върви към президентска република или да се създаде политическа обстановка за промяна на политическата система, някой си е направил грешно сметката. Държавата се разпада! И за това ужасно ме боли", отбеляза той.

Според него "проблемът е все пак в образованието и в това какво човек е учил в живота си". "Аз например съм учил за юрист и съм възпитаван да решавам проблеми, лекарят - да лекува хората. Военният е учен да разрушава. Защото войната е разрушение. Това, което се учи във военните училища, е постигане на стратегическа цел. Когато се подходи към превземането на държавните лостове с методите на учебните възпитания, това е резултатът. Отечеството определено е в опасност".

Радомир Чолаков коментира и истеричната ненавист към Гешев: "Тази персонифицирана омраза е обсесия и със сигурност е форма на реваншизъм и човешка злоба. Което е доста тъжно. За да стигнат до Гешев, те унищожават държавата. Но понеже те не могат и не знаят как - дай сега ще разрушим бюрото. Понеже не могат да махнат Гешев, те уволниха един от шофьорите му днес. Голяма успеваемост! ". 

Той отбеляза, че ако на някой от защитените свидетели им се случи нещо в следващите месеци (предвид смяната на контрола на Бюрото), това ще тежи на съвестта на онези, които са гласували този факт. 

Чолаков отбеляза също, че в правото има един основополагащ римски принцип - "Кому е изгодно?". "Не искам да персонифицирам, но очевидно че миналата година новият главен прокурор тогава Гешев тръгна убедително срещу влиятелни бизнесмени в държавата и няма как да не е породил желанието у тях да се защитават. Разрушава се структура по структура, докато стигнем до Гешев и го разрушим. Никакъв не ми е Гешев, а голямата част от българските граждани не се интересуват от прокуратура и съдопроизводство. Така че остава въпросът "Кому е изгодно" - очевидно това е някой засегнат".

Според юриста Румен Радев очевидно е бил засегнат миналата година - с начина, по който са влезли тогава Военна прокуратура в президентството. "Имаше една комедия "Комедия от грешки"- Военна прокуратура е влязла с качулки, въпреки че са имали пропуски. Оттам нататък Радев в желанието си да накаже започна да наказва политическата система и държавността. Това се казва нереципрочност. Тази нереципрочност в отмъстителността ще излезе много скъпо на българския народ".

Радомир Чолаков коментира и поведението на новата партия ИТН и защо Слави Трифонов сега е лидер на партия: "Ако щете ми вярвайте, сутринта си говорихме с Любен Дилов и споделихме, че ако в началото на 90-те години шестима души не бяхме създали студентската програма "Ку-Ку", вероятно нямаше да я има и партия ИТН. Това, което отчетохме с него като наша вина, е че ние сме ги научили как се прави рейтинг, но не ги научихме на отговорност и респект".

Според него тази липса се е изродила в популизъм, който срива рейтинга на ИТН, а последиците от поведението им в парламента ще бъдат много по-опасни, отколкото отзвука от скечовете по телевизията.

Чолаков отбеляза, че "Ку-Ку", "Каналето" и "Хъшове" винаги са били политически ангажирани предавания. "Всеки, минал през медиите, си дава сметка за отговорността на тази институция. Не съм допускал, че наши колеги могат да влязат тука, за да разказват мръсни вицове от парламентарната трибуна. Изумително!".

Радомир Чолаков отбеляза, че вече са изгорени много политически мостове. "Имаше един много интересен момент. Госпожа Татяна Дончева на едно от първите заседания на този парламент излезе и ме репликира: Да, ГЕРБ се опитват да кажат нещо, но те нямат право да говорят, защото никой не ги слуша. Това много ме потресе - дори и верни неща да говориш, няма да те слушаме, "защото така". Защото ще ги наказваме. А палачинката се обръща много бързо. Идва време за преоценка и всеки да си даде сметка какво е говорил, защото думите имат свойството да са бумеранг. Тези, които нанасяха рани, ще трябва да ги лекуват. Тези, които хвърляха думи, ще трябва да ги вземат назад".

"Правилният начин за поправяне на политическата система е първо всеки пред себе си да помисли защо е стигнал до тука, където е стигнал. И ако прецени, че е нужно да каже "Извинявай" на някого от някоя политическа партия, да намери начин да го каже. За да поправим политическата система, трябва да започнем да си правим жестове на извинение. С агресия и псувни няма да стане", заяви Чолаков.

Той отбеляза, че добре е в политиката не да се гледа математическото мнозинство, а общите ценности: "И беше добре партиите в дясно, дясно-център да намерим общ език. Странно беше, че колегите от ДБ се опитаха да си партнират с БСП и ИТН. Така че в следващия парламент ще се търси път за разбирателство. За да не се стига до безпринципни коалиции, добре е следващите два месеца този, който смята, че е прекалил с приказките, да направи знак за извинение".

Радомир Чолаков отбеляза още: "Аз се питам кой всъщност подкрепя Румен Радев? Само Слави Трифонов каза, че го подкрепя. Но не знам дали той е способен да влияе на избирателния си корпус. Но тази партия е малко "шоубизнес". И пак да попитам - кой всъщност подкрепя Радев? Никой не го подкрепя 100%. Чрез ДПС той е назад с 1 милион гласа. Позицията на ГЕРБ е ясна. Старата софийска градска десница искам да видя как ще гласува за червен - боговете трябва да са полудели. Така че остава БСП, но нещо не е ясно там, защото чакаме новия проект. Аз просто поставям въпроса. Много ми е интересен медийният мейнстрийм. Пуска се една опорка "Той е безспорен". Ако го погледнете отстрани, кое му е безспорното?".

Той коментира и кандидатурата на ГЕРБ за президент и изтъкна, че не е грешка, че тя още не е обявена. "Всички важни теми, които показват доколко служебното правителство и Радев изпускат юздите на държавата, щяха да потънат в онзи дебат - кой е вашият, кой е нашият. Така ние даваме възможност да дебатираме по важните въпроси - как се управлява държавата в момента".

За "звездите на деня" - Кирил Петков и Асен Василев той заяви: "Не му вярвам на Кирил Петков. Обещава едни пари от трибуната, а не ги дава. Ако твърдиш: "Работата е свършена, хората ще си получат помощите" и не го прави, не виждам защо трябва да му имам доверие".

Радомир Чолаков заяви, че българският народ не е заслужавал такъв парламент: "Някой му го направи. Това е провокация срещу парламентаризма. Логически, след като се случва два пъти, значи някой има изгода от това".

Сподели:
Бомба x
Страда ли котката от липсата на стопаните си? Страда ли котката от липсата на стопаните си?
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 20
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това