САМО В ПИК TV: Синият Илия Лазаров от листата на ГЕРБ с гръмовни разкрития за споразумението с управляващите и разрива с предишните партньори на СДС (ОБНОВЕНА)

Интервю

САМО В ПИК TV: Синият Илия Лазаров от листата на ГЕРБ с гръмовни разкрития за споразумението с управляващите и разрива с предишните партньори на СДС (ОБНОВЕНА)

102589
на 02.04.2019
САМО В ПИК TV: Синият Илия Лазаров от листата на ГЕРБ с гръмовни разкрития за споразумението с управляващите и разрива с предишните партньори на СДС (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Главният секретар на СДС Илия Лазаров, който застана на последното 17-о място в листата на ГЕРБ, прави гръмовни разкрития за споразумението с управляващите за евровота и разрива на най-старата демократична партия членка на ЕНП у нас с предишните ѝ партньори.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Лазаров е вторият от СДС, включен в евролистата на ГЕРБ, след Александър Йорданов, който зае избираемото 6-о място и проговори отново първо пред ПИК TV миналия петък (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

Доколкото разбирам ДСБ и Демократична България се ориентират към Макрон, което няма нищо лошо, но не е лошо да си го заявят, а не да играят дясна кауза, а после да отидат в център ляво. Ние сме отворени към всички, които мислят дясно. Това заяви Илия Лазаров пред ПИК TV. Той подчерта, че каузата Европа е много важна за СДС и припомни, как първата стъпка на президента Петър Стоянов е била членството в ЕС. "За държава като нашата е задължително да има гаранция за стабилност и сигурност, което е НАТО, а автоматично с това идва и ЕС", допълни още кандидатът на СДС и ГЕРБ за евродепутат.

На въпрос къде потъна СДС,Лазаров заяви, че всичко това е заради хората, които са извършили грешки, които не са признавали. "Изживяхме своя път, имаше разцепление, отделянето на Иван Костов, първото беше на Стефан Софиянски и всички онези които са напуснали СДС претендират да са автентичната десница. Сега ГЕРБ са последователи на СДС, които не допуснаха БСП да управлява", допълни още гостът.

Лазаров изтъкна, че са длъжни да осигурят максимален брой депутати, които да защитават европейските ценности, но и да се противопоставят на брюкселската бюрокрация, като пакта "Мобилност". "Всяка една система има грешки, но това не я прави грешна, а трябва да се нанасят поправки. България трябва да знае, че ще е все по-важно решенията, които се взимат в Европейския парламент", допълни Лазаров и подчерта, че у нас не си подкрепяме хората, които да заемат важни постове в Брюксел. 

На изказванията, че ГЕРБ поглъща СДС, гостът заяви, че това хора, които нямат нищо общо със СДС, критикуват обединението. "Дали сме погълнати или не, това ще покаже времето. Важното е, че поканата дойде от ГЕРБ и видяха необходимостта от дясното обединение".

За СДС пък не е толкова важно дали ще имаме евродепутат, а да изпратим качествени хора, които да защитават интереса на България. Тези които отиват в ЕП, трябва да знаят първо, че се изпращат там да представляват държавата си, а не партийните такива.

На въпрос дали се притеснява от постоянните атаки срещу тях, Лазаров заяви, че са го очаквали, което е нормално, за да опитат да откъснат нещо от СДС. "Хората, които харесват СДС имат възможност да подкрепят мен или Александър Йорданов. ГЕРБ пък имат принципни и правилни политики. Ние имаме различия с ГЕРБ, като "Белене" например, ние спорим дали имаме или нямаме нужда от нов АЕЦ, а от това къде да бъде изграден. Ние предлагаме дискусия, така прави се прави, а не да кажем не сме съгласни и да не даваме алтернатива".

За това как оценява европредседателството, Лазаров похвали премиера, че е напипал точната политика за Западните Балкани, като даде за пример решението със Северна Македония и интеграцията на Западните Балкани. "Оценката за европредседателството от СДС е изключително позитивна".
Дали имат обаче критики за вътрешната политика, Лазаров подчерта, че например не подкрепят "Истанбулската конвенция", защото се вкарват скрити текстове, които обременяват текстовете. "Не сме против различните, но не могат да бъдат поставяни над правата над всички останали граждани".

"Разговорите, които водехме с ГЕРБ бяха точно в разгара на този скандал. ГЕРБ прие изцяло нашата позиция, много коректни. Големия партньор не е дребнав партньор в сравнение с други разговори. Това е тема, която засяга ГЕРБ и виждате, че ние подписахме на следващия ден когато Цветанов подаде оставка. Тук има два аспекта, законов и морален. Всичко което е законно е морално. Ние никога не сме имали колебания, не сме и обсъждали тази тема. Мисля, че ГЕРБ ще излезе по-силна от тази ситуация. Не искам да коментирам председателят на ВКС, това трябва да прецени това според общественото мнение и настроенията", коментира Лазаров по повод скандалите около "Апартамент гейт" и дали Лозан Панов трябва да подаде оставка. Той допълни, че усещането на всеки доверието на всеки един човек може да бъде разколебано когато отива в съда.

„Най-сериозния идеологически опонент е БСП. СДС е създадена контрапункт на БКП, ГЕРБ е сравнително по-млада партия и затова именно управлява толкова години. За нас е важно да се говори какво иска да постигне България в Европа, стига сме се държали като гавроши, аз имам самочувствието, че съм равен с всеки един човек в Европарламента". 

"Не споделям това което прави Елена Йончева в политиката, замърсяваме средата. Много е тъжно когато една жена сама разказва това. Всякакви клюки, бях изненадан когато две възрастни жени обсъждаха, как може Елена Йончева да води листата вместо Станишев и щяла да отиде в Брюксел, за да му развали семейството. Не ми се иска нещата да са приравнени на битовото", коментира Лазаров по повод думите на Йончева, която се хвали, че синът й смята, че тя "мама работи кучка, която бие Борисов". 

Дали са готови за бъдеща коалиция с ГЕРБ, Лазаров заяви, че първо трябва да се види дали този модел ще има успех на евровота, пък после може да се мисли за местните избори. "Важно е да поставим успешен модел за обединение в дясното", заяви Лазаров и подчерта, че тези, които претендират за дясно обединение, са останали в ляво и прикани, че ако Костов не харесва това, той е свободен да се върне обратно в СДС.  

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за вторник: Меркурий продължава своето ретроградно движение, Везните да внимават с финансовите документи САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за вторник: Меркурий продължава своето ретроградно движение, Везните да внимават с финансовите документи
ПИК TV x
Бесен екшън в парламента - преследват ген. Атанасов с въпроси за Живко Коцев (ВИДЕО) Бесен екшън в парламента - преследват ген. Атанасов с въпроси за Живко Коцев (ВИДЕО)
ново
Днес: 135
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК