САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА)

АВТОРСКИ НОВИНИ

САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА)

493409
на 14.04.2021
САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Социалдемократът Георги Анастасов разби мераците на протестърските партии в 45-я парламента да управляват държавата и да натикат победилата политическа сила ГЕРБ-СДС на задните редове в Народното събрание.

препоръчано

В началото на предаването Анастасов изрази желание откриването на Народното събрание да става във Велико Търново. Повод за коментара му са споровете в коя сграда да се открие 45-ото Народно събрание.

"Думите на Капон, че не иска да стъпва в комунистическа сграда, са грозни. Тя четири години ходи там да си взима заплатите. Все пак петолъчки има и на знамето на Европейския съюз. Направи ми грозно впечатление защо компаньонката й, която участва в преговорите Мая Манолова, за нея пише, че е трето поколение социалист, докато Капон твърди, че е дясна, че партията й е част от ЕНП", коментира Анастасов.

"Кариерата на Манолова започва в БСП, след това стана омбудсман с подкрепата на ГЕРБ, а сега се е засилила в дясно и партията й е последна в дясното пространство", добави той.

"Корнелия Нинова изключи Георги Гергов, а след това отиде в Пловдив и каза, че това е най-партийният член на БСП. Те не могат да го изключат като социалист. Ами бил богат. То и те са богати. Това се случи и с Михаил Миков, който е изключително ляв човек, но беше изхвърлен", негодува социалдемократът по повод случващото се в БСП.

"Сегашната председателка загуби най-катастрофално изборите. Тя направи в партията си една саморазправа. Изгони и партньорите си. Остави ни само нас, но ние се отказахме да бъдем част от коалицията "БСП за България". Та и ние, социалдемократите, сме за България", отсече Анастасов.

"В БСП трябваше да излязат с рязка позиция срещу изказа на Мария Капон. Не трябваше да позволяват да се подиграват с миналото на БСП", категоричен е гостът в студиото на ПИК TV.

"Поведението на Мария Капон и искането й да натика отзад депутатите от ГЕРБ е един див реваншизъм", категоричен е социалдемократът. По думите му в тази коалиция "Изправи се! Мутри вън" са се събрали жени-хамелеони. "И трите са минали тази метаморфоза да напуснат партиите си и да създават нови и нови субекти", допълни социалдемократът.

Според него в тази група са се събрали само бивши - бивши министри, бивши председатели на комисии и партньори на ГЕРБ, бивши приятели на Бойко Борисов.

"Ако не се състави правителство, силно се съмнявам, че тази конфигурация от тези три дами ще влезе отново в парламента", прогнозира Георги Анастасов.

По думите му резултатът на Слави Трифонов говори за един наказателен вот. "Хората търсят нещо ново. В "Демократична България" са симпатяги, но те участваха в управлението на Бойко Борисов. Само "Има такъв народ" е нова партия", уточни той.

"Проблемът с тези избори, с този резултат, който се получи, е, че хората не са убедени, че има друга истинска лява алтернатива. Имаме една БСП, която отиде рязко надолу. Имаме една Мая Манолова, която се отрече от БСП, отрече се от Орешарски, отрече се от Борисов", възмути се социалдемократът.

"Ако сега има извънредни избори, следващото Народно съббрание ще има по-различен вид. БСП ще вървят надолу. Ние ще направим нов, истински социалдемократически ляв проект", отсече Анастасов. 

Сподели:
Бомба x
Любовен хороскоп за май Любовен хороскоп за май
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с... САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с...
ново
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това