САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разкри защо воюват Нинова и Радев и как лидерката изправи партията срещу себе си (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

НАЙ-ВАЖНОТО

САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разкри защо воюват Нинова и Радев и как лидерката изправи партията срещу себе си (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

115069
на 27.01.2021
САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разкри защо воюват Нинова и Радев и как лидерката изправи партията срещу себе си (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Социалдемократът Георги Анастасов, чиято партия е наследник на легендарната БСДП на д-р Петър Дертлиев, разби лидерката на БСП Корнелия Нинова за поведението й преди изборите и мнимите партньорства, които търси. Бившият партньор на столетницата от партия Български социалдемократи разкрива защо Нинова и обитателя на президентството Румен Радев пресяват контактите си по странни критерии и дали честните избори са истинската причина за срещите им. Какви са шансовете на раздробената българска левица на изборите на 4 април?

препоръчано

"Нашата партия не беше поканена на консултациите при президента Радев. Това не ни кара да бъдем ревниви. Явно неговите съветници не са го ограмотили, че Български социалдемократи е призната от Социалистическия интернационал. Не го оправдава това, че партията ни е и член на ПЕС от 2004 година", коментира Георги Анастасов.

"Не ме интересува какво казва президентът. Лошо говори това, че не се явява като обединител на нацията. Покани имагинерни партии с по един член, както и други, които са сменили 10-ина партии, докато се появят. Въпросът е друг - какво се постигна от тези консултации. По-добре да не беше се сменила датата. Една седмица нищо не решава. Може би някой не е готов с регистрацията на партията или не са се разбрали за някоя коалиция", предположи социалдемократът.

По думите му датата за изборите или трябваше да бъде 28 март, или през май. Според него изборите на 4 април ще доведат до една ниска избирателна активност. 

"Секционните комисии са пълни предимно с възрастни хора. Това е опасно за тяхното здраве, което ще създаде и проблеми с попълването на комисията. Анастасов добави и че изборът на датата 4 април, когато е Великден на католиците, също е недоглеждане.

"Никога не бих обявил датата и след това да правя консултации. Това говори за една нерешителност, за едно притеснение", категоричен е представителят на Български социалдемократи.

По думите му президентът няма право да казва, че сваля доверието си от правителството.

"Парламентарните избори ще очертаят насоката на президентските избори", каза още той.

"Дамата от "Позитано" 20 трябва да отговори на въпроса защо се разграничава от нас и защо не ни покани на разговори. Нас това не ни притеснява, но е странно защо тази дама постъпи по този начин. Тя от край време продължава тази политика, която е част от нейното битие от приватизаторския екип на СДС. Тогава едно 26-27-годишно момиче приватизира една от най-големите външни търговски организации. Когато получи това, което иска, побърза да влезе в БСП", разкри социалдемократът.

"Тя няма човек, когото да не е предала. Кажете някой от хората, които я направих председател, да не е предаден - Георги Гергов, Красимир Янков и Валери Жаблянов. Благодарение на техните симпатизанти тя стана председател. Това се казва неблагодарност", отсече Георги Анастасов.

"През 2017 г., когато бяха изборите, единствените, които отказаха да влязат в коалицията "БСП за България", това сме ние. Който не вярва, нека отвори Гугъл и ще прочете какво каза тогава Нинова. Тя тогава каза, че чака българските социалдемократи да решат да се включат в коалицията. Е, може да чака още дълги години. Тя обезличава другите партии", продължи политикът.

"Какво значи, че Корнелия Нинова не е от статуквото. Тя седи 30 години в парламента. Тази дама върви по пътя на Иван Костов, въпреки че тя е далеч от неговите качества, за да ликвидира БСП. Костов какво правеше, разцепи коалиционните партньори и им направиха дубликати. Затова и единствено ние отказахме да влезем в коалицията с БСП", повтори социалдемократът, като изтъкна, че неговата формация не иска да се унижава с подобна коалиция.

"ПЕС е една голяма партия и ние сме поделения на тази партия. Тя се отнася неблагодарно към председателя на ПЕС и излъга вулгарно, че не е подкрепила Цариградската конвенция, аз съм българин и казвам Цариградска, а не Истанбулска конвенция", разкри Георги Анастасов, като добави, че има документи, от които става ясно, че Нинова не се е обявила против тази конвенция.

"БСП няма да обере целия този вот на формациите, които покани. Тя покани партии, които се отделиха от БСП. Да обединяваш себе си със себе си няма да доведе до кой знае какъв резултат", уверен е представителят на Български социалдемократи.

"Гарантирам ви, че на тези избори левицата ще участва разнородно. Да спрем да твърдим, че левицата е само БСП", призова той.

"Колкото по-дълго стои на лидерксия пост толкова повече хората ще я разберат. Ние имаме договор с БСП, не с Корнелия Нинова. Договорът беше подписан от Георги Първанов и продължен от Сергей Станишев и Михаил Миков. Това бяха надеждни хора, а не като Корнелия Нинова, която искаше да ни купи с 3 депутатски места. Не се продават българските социалдемократи", отсече Георги Анастасов.

По думите му без земеделците и без българските социалдемократи левицата не може да бъде единна. 

"Към настоящия момент почти всички политически формации проявяват интерес към нас с изключение на "Позитано" 20. Има Национален комитет, който ще вземе решение на 7 февруари. Трябва да е ясно, че ние не можем да бъдем присъдружна партия. Няма да бъдем и прислужна партия. Ще търсим най-успешното за партията. Не бих казал, че ще бъдем партньори с някои от формациите от уличните метежи. Те твърдят, че са десни партии. Всеки, които иска да бъде партньор с нас, ще трябва да подпише писмено споразумение. Ние вървим ръка за ръка със земеделците", уточни той.

"Мнението ми е, че гарантирано повишаване на електоралната тежест ще има ДПС. Сигурен съм, че ще вкарат народни представители от 70-80% от избирателните райони. Дали му харесва на някого, или не, но партия ГЕРБ ще спечели изборите заради този лов на вещици в БСП", прогнозира Георги Анастасов. По думите му върхът на Нинова в БСП е изгонването на Георги Гергов. "Та ти си яла хляб от неговата ръка, ти си получавала пари от него. Как може, седни и се разбери с него", недоумява социалдемократът.

"Нинова ги разгони преди изборите и сега иска да спечели изборите. Не ме радва, че левицата се разпада и се получава аморфна група. Моята цел като човек на години е да успея да помогна и да възприема идеята на нашата председателка да се направи една конфедерация, единна писта, за която говореше и д-р Дертлиев. Да има реален вариант за гласуване на хората, които не искат да гласуват за БСП, а те са много", заключи политикът.

Сподели:
Бомба x
Коя е идеалната възраст за брак? Коя е идеалната възраст за брак?
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с извънредни новини от видеоконференцията на Европейския съвет: Трябва да сме максимално твърди за ваксините (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с извънредни новини от видеоконференцията на Европейския съвет: Трябва да сме максимално твърди за ваксините (ВИДЕО)
ново
Днес: 324
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това