САМО В ПИК TV! Социологът от "Галъп" Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако...

Епицентър

САМО В ПИК TV! Социологът от "Галъп" Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако...

192388
преди 4 часа
САМО В ПИК TV! Социологът от Галъп Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако...
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Социологът от "Галъп" Петко Петков с експертен анализ часове преди вота. Какви обрати са възможни и кои са потенциалните коалиции за редовно правителство?

препоръчано

"Имаше успиване в тази кампания. Причината за това са политическите партии, а не социолозите", категоричен е Петко Петков. По думите му на повърхността е доста постно и е предизвикателство за журналистите да извадят нещо в полза на обществото.

"Огромно предизвикателство е за всички колеги да определим каква е избирателната активност. Според повечето от нас тя ще падне още. Когато не се знае избирателната активност, може да се окаже, че са изкривени процентите. Имаме водач, който ще победи. Има интрига дали "Възраждане" ще победи ППДБ или обратното", обясни гостът в студиото на ПИК TV.

"ДПС-Ново начало, АПС и БСП са в едни много близки позиции и не може да се каже кой ще победи измежду тя. Разликата в гласовете ще е между 10-20 хиляди гласа и затова е възможно социологията да не познае", обясни той.

По думите надолу по веригата са ИТН, като "Величие" и МЕЧ също имат шанс да влязат в парламента, а ако това се случи, в неделя ще имаме един политически хелоуин, тъй като ще сформира много пъстро 9-партийно Народно събрание.

"Възраждане" имат много сериозен проблем на база на идващите отдолу партии като МЕЧ и "Величие". Моята хипотеза е, че тези гласоподаватели, които отидат за МЕЧ и "Величие" ще бъдат откраднати от "Възраждане" и партията няма да може да изпревари ППДБ", прогнозира социологът от "Галъп".

"Едни партии излязоха сред избирателите. Когато си терен и хората те усетят, гражданите могат да ти зададат непринуден въпрос, това носи положителна енергия. Има по-кресливи, по-височайши представители, които си мислят, че им се полагат определен брой гласове. Не може да правиш такива заявки, на терен се случват нещата", каза Петко Петков по повод амбициите на ППДБ да си върне 100 000 гласа.

"Най-важният разговор е какво ще правим след неделя. И в понеделник ще изгрее слънцето и ще има много задачи за решаване", категоричен е събеседникът на Соня Колтуклиева.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят
ПИК TV x
ПИК TV! Гюнай Хюсмен с ГОРЕЩА ПРОГНОЗА: Българите разбраха по трудния начин, че трябва да гласуват - избирателната активност в неделя ще бъде по-висока (ВИДЕО) ПИК TV! Гюнай Хюсмен с ГОРЕЩА ПРОГНОЗА: Българите разбраха по трудния начин, че трябва да гласуват - избирателната активност в неделя ще бъде по-висока (ВИДЕО)
ново
Днес: 92
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК