САМО В ПИК TV! Татяна Буруджиева разбива Корнелия Нинова и измамата й с оставката и парите на БСП (ОБНОВЕНА)

Интервю

САМО В ПИК TV! Татяна Буруджиева разбива Корнелия Нинова и измамата й с оставката и парите на БСП (ОБНОВЕНА)

122675
на 20.06.2019
САМО В ПИК TV! Татяна Буруджиева разбива Корнелия Нинова и измамата й с оставката и парите на БСП (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Социологът доц. Татяна Буруджиева разбива лидерката на БСП Корнелия Нинова за мнимата ѝ оставка и свикания конгрес на БСП, както и за стопените пари на партията.

препоръчано

"Излезе се и се каза, че 500 от делегатите са дали нещо като вот на доверие на г-жа Нинова. Тези 500 души спасиха конгреса от по-голямо унижение. Ако те бяха гласували щеше да станат дебати по нещо, което го няма. Това е повече от тежка манипулация", каза гостенката в студиото ни.

"Още от самото начало на своето лидерство, Нинова се опитва да се съизмерва и да бъде Бойко Борисов вляво. Едно е да си сменяш мнението по конкретно действие или политика, но когато поемаш политическа отговорност или поемаш, или не поемаш", изтъкна Буруджиева.

"Свърши кампанията, едни други хора трябваше да подадат оставки, а не го направиха", отчете тя. Според нея е имало пречене на определени кандидати от листата за европарламент. "Поставената цел на изборите не се случи", допълни тя.

"С последния й пост, че Борисов не е взел оставка на "Позитано" 20 създава внушение, че едва ли не той има някакви хранилници там. Инсинуация е, че в момента БСП има най-много депутати в парламента. Няма спор по политики, непрекъснато се обяснява как има един зли сили и хора. Новата цел, която е поставена за местния вот е също поставена в сферата на инсинуацията. Каза се, че от 265 общини, БСП може да вземе 200 общини. Нали разбирате колкото бомбастична и непостижима цел ще се постави за изборите. На местни избори всички побеждават, защото всеки прави нещо, във всяка една община ситуацията е много различна", погледна към предстоящите местни избори доцент Буруджиева.

"По места тя започна чистката в БСП", съобщи тя и уточни, че това е било очакван ход от Корнелия Нинова след цирка с оставката и уж даденото й доверие от делегатите. "Тази чистка, как е възможно да изгониш човек от бюрото, недей да правиш такива сценки. Поведението, извинете ме, че ще направя това сравнение, освен тип Сталинско и костовизъм в действие", изрази учудването си от махането на Валери Жаблянов. Буруджиева окачестви действието на Нинова като почистване на човешки боклук, а самият начин - отвратителен. 

"Всяка нова династия в Китай, всеки нов владетел е почвал от нулата, историята е почвала от него. Трябва да има ново име, нова столица, нов цвят, трябва да се изтрие историята от съзнанието на хората", обясни тя сегашната ситуация в червените редици.

"Има интереси, за които България е по-добре да е нестабилна. Едната посока е нестабилност в управляващата партия, виждате този разлом, който се случи в ГЕРБ. Другото е партия, която би могла да отиде на власт, да е ерозирала. Г-жа Андролова беше споменала - имаме една тежка опасност от взрив в Косово, България се получава като фактор на стабилизиране или подсилване на дестабилизационни процеси, които вече съществуват. Истината е, че мигрантската вълна си седи на нашата врата. Идва нов американски посланик, сменят се посланиците на водещи държави. Ние сме в доста неясна накъде и как ще тръгне международната ситуация. Аз обаче смятам, че това може да бъде фактор, но за мен доминиращото е каквото сами си направим", направи обстоен анализ на родната и международната политическа сцена. 

"Това поведение в БСП, то е крайно нетипично. БСП никога не си е позволявала да се лиши от правенето на политика. За мен това, което направи ръководството на БСП е тежка грешка. По ветото на президента те не пожелаха да отидат в сряда, с абсолютно измислената искане на оставка на един министър", отново се върна на темата за странното поведение на БСП под ръководството на Корнелия Нинова. "Защо й трябваше да се прави това със субсидиите по този начин? Ако БСП си беше приготвила наддадените пари и казваме хора, това е недопустимо, дали сте повече пари. Вторият момент е, че сме направили сметки и разчети и парите трябва да са толкова, като защитаваме не себе си, а политическият плурализъм. Трето - на базата на това, предлагаме вот на недоверие. А какво направи БСП? Точно обратното. На Конгреса се коментираха две неща - оставката и парите на партията. На Конгреса всички хора, които имат позиция трябваше да станат и да поискат един одит. При подготовката, групата на Нинова са знаели, че тя няма да си подаде оставката. Това беше фарс", анализира БСП и Корнелия Нинова доцент Татяна Буруджиева.

"На върха в БСП в момента са хора, които не са заинтересовани въобще не са левите ценности и левите политики. Основният въпрос при тях е как да показваме, че само ние можем да доведем БСП до властта. Тази фиксация във властта, от две години БСП поднася на обществото само тази устойчива програма. Уверявам, че огромно част от тази партия вярва в това. Основното действие е да се разделя и владее. Едни хора, които цялата си кариера дължат на едни, отиват и започват да плюят. Грозните действия в живота се толерират", отчете Буруджиева. "Това е костовизъм в действие, партията се управлява по този начин. Видяхте СДС докъде стигна", допълни тя. 

Според нея, в момента в БСП се чува само и единствено гласът на Корнелия Нинова и заради това, по думите й, голямата част от участниците в конгреса, не са успели да разберат какво точно се е случило на инфарктния конгрес. "Апелирам към всеки социалист да поиска една външна ревизия. Най-добрият начин, че си чист, е да поискаш външна проверка, а не ти да казваш кой е прав и кой крив", коментира въпроса с финансовата ситуация в продънената партийна каса.

"Докато Нинова е лидер на БСП и се ръководи от този кръг, г-н Борисов може да спи спокойно. Това състояние на БСП гарантира първото място на ГЕРБ. Хората дават властта на принципа на сигурността", разкри Буруджиева. "Пак се връщам на субсидиите - започва да става зловредно. Медиите така и не пожелаха да кажат кой е собственик и откъде са парите. Медиите имат и политическо влияние. Истината е, че немският модел е добър, но не беше приложен в пълнотата си. Фондацията е с други правила, там се работи за ценностите на партията, в повечето държави от Европа е така. В Европа идеята е, че не бива директно да се дават пари на партиите", отговори тя на въпроса за партийните субсидии. 

"Цялата партия се премества някъде другане, не вляво. Не знам кой ще бъде избран, това ще бъде пирова победа. Това ще отвори фронт за още по-големи катаклизми в БСП. Моят съвет е като се правят правилата за избор на лидер, нелепо е да се избира директно лидер на една партия. Броят на членовете определя членовете в представителството нагоре. Ако се тръгне на пряк избор абсолютно всички социалисти ще разберат, че БСП не е най-масовата партия. Представете си колко души от тях ще могат да идат да гласуват. Представете си при няколко кандидатури и разпиляването на гласовете. Сегашното лидерство е недосегаемо за каквото и да е носене на вина", завърши гостуването си в студиото на ПИК TV доц. Татяна Буруджиева.

Сподели:
Бомба x
АСТРОЛОГ: Ден за молитва, алтруизъм, снизхождение, осмисляне на живота и своето място света АСТРОЛОГ: Ден за молитва, алтруизъм, снизхождение, осмисляне на живота и своето място света
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: До края на годината завършваме участъка на АМ Европа от ГКПП „Калотина“ до Драгоман (СНИМКИ/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: До края на годината завършваме участъка на АМ "Европа" от ГКПП „Калотина“ до Драгоман (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 103
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това