САМО В ПИК TV! Шефът на АСКЕЕР-ите Милен Миланов с пикантни разкрития за суматохата зад кулисиите и звездите на театъра (ОБНОВЕНА)

Интервю

САМО В ПИК TV! Шефът на АСКЕЕР-ите Милен Миланов с пикантни разкрития за суматохата зад кулисиите и звездите на театъра (ОБНОВЕНА)

67134
на 25.05.2018
САМО В ПИК TV! Шефът на АСКЕЕР-ите Милен Миланов с пикантни разкрития за суматохата зад кулисиите и звездите на театъра (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Председателят на Фондация АСКЕЕР - актьорът от Театъра на Българската армия Милен Миланов вдига високо завесата на престижните награди за 2018 г. и разказва пикантни подробности за суматохата зад кулисите преди блестящия спектакъл за връчването статуетките.

препоръчано

"Зад кулисите винаги има напрежение, защото това е спектакъл, който се предава на живо и отговорността е голяма. През годините сме имали какви ли не случаи, но е нормално при такава сериозна организация.

Важното е, че няма недоволни от наградите и от номинациите. Номинациите бяха много равностойни и всички заслужаваха да получат. Отличените все пак обаче са наистина специални. Мария Стефанова е уникална актриса и не е играла на сцената четвърт век, защото е освободена от Народния театър с Таня Масилитинова, Гец и други... Бяха пенсионирани. По тази причина след четвърт век да се върнеш на сцената и то по този забележителен начин, е наистина нещо голямо. Заслужава си наградата по театрални показатели за блестящо изиграна роля", заяви Миланов. 

Той не скри горчивинат си, че театрите са все по-малко и повечето публика е съсредоточена в София. "Нямаме театри, които да поемат талантите ни. Ние гледаме от жълтите павета в София, че са пълни театрите и има публика, но само тук е така в столицата. Тази професия е много трудна и реализацията е много трудна. Заплатата е минималната работна за страната и отиват максимум до към 800 лв. Това са възможностите", коментира Миланов бюджета за култура в България.

"Културата е важна, защото дава пример и добрина на обикновения човек и му показва, че не е обикновен. Има много талантливи зрители, които за да отворят съзнанието и мечтите си, трябва да видят нещо стойностно и красиво и именно тук е ролята на театъра", каза още председателят на АСКЕЕР. По думите му политиците в голямата си част са с добро намерение, но такива са възможностите в страната.

Той коментира и факта, че Васил Михайлов отказа наградата на Съюза на артистите. "Нас не ни финансира нито един държавен фонд. Ние сме истинска неправителствена организация, за разлика от много други, които ползват държавни средства. На нас са ни предлагали политици и чест им прави, но ние сме отказвали, защото искаме да сме независими. Въпреки че този спектакъл се прави трудно, но предпочитаме да се оправяме сами", каза Миланов и заяви, че и с наградите ИКАР нямат никакъв конфликт, тъй като те се връчват по съвсем различен модел. 

"Нашият модел е на Оскарите, на Кан и на други подобни фестивали. Правят се номинации и се оставят един-два месеца да се говори за спектаклите. Когато ние се създадохме, нямаше никакви награди за театър, нито за друго изкуство в България. В тези години творците живееха смачкано, без самочувствие и ние им дадохме надежда", припомни шефът на АСКЕЕР историята на наградите. Това по думите му върнало преклонението към артистите след промените. "Само наградният ни фонд е над 30 хил. лева и е важно да кажем, че аз съм много предпазлив със спонсорите. Предварително казваме, че може да подпомагат, но не могат да се месят. Ако нещо непочтено има, спира да ни е спонсор", каза още Миланов. 

Вижте още интересни разкрития за наградите и звездите във видеото на ПИК TV! 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за мразовития понеделник - успешен ден за Близнаците, трудности за Водолеите САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за мразовития понеделник - успешен ден за Близнаците, трудности за Водолеите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получиха втора ваксина срещу COVID-19 (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получиха втора ваксина срещу COVID-19 (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това