САМО В ПИК TV! Шефът на "Барометър" Николай Николов с горещи данни - как ГЕРБ отвя БСП с над 15%, Слави и ДеБъ гледат отдалече парламента (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/ДАННИ)

Интервю

САМО В ПИК TV! Шефът на "Барометър" Николай Николов с горещи данни - как ГЕРБ отвя БСП с над 15%, Слави и ДеБъ гледат отдалече парламента (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/ДАННИ)

180774
на 29.06.2020
САМО В ПИК TV! Шефът на Барометър Николай Николов с горещи данни - как ГЕРБ отвя БСП с над 15%, Слави и ДеБъ гледат отдалече парламента (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/ДАННИ)
Автор:   ПИК

Шефът на Социологическата агенция "Барометър" Николай Николов изнесе горещи данни за отражението на политическите, съдебните и компроматните скандали върху рейтингите на премиера Бойко Борисов, президента Румен Радев и лидерката на БСП Корнелия Нинова.

препоръчано

Преди дни агенцията излезе с горещи данни, че ГЕРБ води на БСП с над 15% месец след отмяна на извънредното положение. Според преизчислените данни от заявилите, че ще гласуват, ГЕРБ остават водеща политическа сила и за тях биха дали вота си 33,5% от анкетираните, които ще отидат пред урните.

БСП са на второ място с 18,2%, но продължава тенденцията им на отлив на подкрепа, като вътрешните противоречия и неяснотата дали и какви промени ще настъпят в партията отблъскват избирателите им, включително и от най-твърдото им ядро.

Няма промяна в подкрепата на традиционния електорат на ДПС и те биха били трета политическа сила с 10% от гласовете, ако изборите се провеждаха сега.

При избори днес Обединени патриоти с 9% биха били четвъртата политическа сила в бъдещия парламент, като през последните месеци запазват и консолидират подкрепата на патриотично настроената част от българските избиратели.

Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ остава извън границата за парламента и към момента разчита предимно на популярността на лидера си, като телевизионна звезда, и привлича подкрепата на 3,4% от анкетираните – предимно млади хора във възрастовата група 18-26 години и от малки населени места.

„Демократична България“ трудно ще успее да мобилизира достатъчна подкрепа, за да прескочи изборната бариера. Към днешна дата привлича вота на 3% от анкетираните – десни избиратели от столицата и най-големите градове.

„Барометър България“ попита анкетираните според тях коя е институцията, която е изиграла най-важна роля по време на извънредното положение. 

Респондентите подреждат по следния начин коя институция е имала най-важната роля в борбата с коронавируса - почти с равен дял анкетираните подреждат министерски съвет – 31,6%, и Национален оперативен щаб – 30,2%. Народно събрание е институцията с важна роля според 24,2%, а за 4,3% това е здравният министър. 9,7% от анкетираните не могат да посочат.

Мерките са правилни. Не може правителството да се обвинява в некомпетентност за икономическите грешки, защото в целия свят се работи на принципа "проба-грешка". Затова правителството се справя добре. Важно е да се отбележи, че за първи път от 30 години се инвестират пари за модернизация на Българската армия.

В БСП в момента, докато не мине техният конгрес, докато не си изберат нов лидер, те не само губят от периферията си, но и от твърдите си ядра. Не може Нинова да говори за козичките отпреди две години. БСП няма конкретна визия за развитието на България. Така се действо в целия ЕС, припомнете си кризата с лудата крава, унищожават се заразените свине. БСП няма нищо по същество. Има огромна опозиция срещу Нинова в самата партия. Нинова не я припознават като лидер. В самото БСП се бият поне две тенденции. Ако преизберат Нинова, Бойко Борисов ще спи спокойно.

Показателно е, че като спешелиш изборите, назначаваш за премиер Орешарски. Няма как да припознаеш човек от СДС за човек на левицата. Така се получи и Румен Радев, защото ги подкрепиха и десни, които не гласуваха за Цецка Цачева.

След скандалите със съветниците на Румен Радев заради криминализираните им деяния той трябваше да ги отстрани, а не да ги защитава като Матросов на амбразурата. В Германия отстраниха министри, защото са ги хванали, че са приписвали като студенти преди 30 години.

Ако Радев иска втори мандат, трябва да разчита на БСП, но там не е ясно какво ще се случи.

Интересно е защо, като има записи, те се пускат на час по лъжичка през определени медии. Очевидно става дума за режисура, защото за да снимаш, трябва да влезеш и да отвориш шкафчето. Да не говорим, че е нарушено конституционното право на спящ човек. Това обаче не руши авторитета на премиера, защото хората виждат, че той действа. Не мога да кажа, че партия на Цветан Цветанов има шанс. Той ще обиколи структурите на ГЕРБ и ще разчита да направи хора председатели. Едва ли ще вземе повече от 1%. Цветанов явно не си спомня СДС-тата с тиретата. Така той ще направи ГЕРБ с тире. Но хората не обичат предатели.

Мая Манолова може да получи нещо, зависи какво ще направи БСП на конгреса си. Резултатът и в София беше протестен вот срещу ГЕРБ, но и тя не може да разчита на повече от 2 процента. Слави Трифонов маргинализипа политическата система със силата на турбо фолка. Зависи дали ще направи структури по места.

Васил Божков може да е заявил партия, но не ми е яснокой ще застане зад него, казва Николов.  Този човек прекалено много си вярва. Бойко Борисов и правителството искат да ни вкарат в Еврозоната, но за да стане това, трябва да бъдат премахнати олигарсите и сивата икономика. Затова ги притискат.

В ДПС се знае боройката, веднага ще привикат всеки, който не е гласувал. Не могат да вкарат съветник в София, но иначе имат около 10 процента.

Патриотите според Николов нямат шанс разединени. Волен Сидеров е с паднали батерии и няма шанс сам. Но патриотите пак ще минат границата от 4%. Цветанов може да дръпне от тях.

През есента ще има икономически процеси и зимата няма да е лека, смята Николов. Не може да се разчита на повръщащи по обяд в центъра на Слънчев бряг  английски туристи. Не може за три месеца да напълниш хотелите, сваляш цените, не плащаш на персонала и пада качеството на услугите.

Надежда за ниски цени на парното очаква Николов, както и за горивата.

Сподели:
Бомба x
ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 228
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това