Вход
София
Времето в София 23 o C

САМО В ПИК TV: Шефът на БНР Светослав Костов: Няма да прикривам боя с девера на Силвия Великова, нито ония с 5000 лв. заплата в радиото, липсват милиони (ОБНОВЕНА)

САМО В ПИК TV: Шефът на БНР Светослав Костов: Няма да прикривам боя с девера на Силвия Великова, нито ония с 5000 лв. заплата в радиото, липсват милиони (ОБНОВЕНА)

на 30.09.2019
113160
24
САМО В ПИК TV: Шефът на БНР Светослав Костов: Няма да прикривам боя с девера на Силвия Великова, нито ония с 5000 лв. заплата в радиото, липсват милиони (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
30.09.2019
24
113160

Генералният директор на БНР Светослав Костов разкрива интригата за отстраняването му от поста и ултиматума на СЕМ.

Временна комисия в парламента ще нищи спирането на БНР

Временна комисия в парламента ще нищи спирането на БНР

Парламентът създаде Временна анкетна комисия...

на 27.09.2019

Какво се крие зад соросоидните протести пред националното радио и защо медийните надзорнички бързат толкова много да решат съдбата на Костов преди края на назначената прокурорска проверка и работата на временната парламентарна комисия за спирането на сигнала на БНР в течение на 5 часа на 13 септември?

Защо противниците на Костов в националното радио отказват очна ставка пред СЕМ с ръководството на медията, а днес стотици работещи там застанаха зад него на протест пред радиото?

"Част от редколегията използва СЕМ и изказа доста неверни твърдения и откровени лъжи дори. След това на съветничките поискаха тристранна среща, но тези хора от редколегията отказаха да застанем очи в очи, за да стане ясно каква е истината", каза Костов. Той припомни, че има прокурорска проверка, на АДФИ, на Сметната палата и на депутатите и трябва да приключат те, за да е ясно чия е вината. 

"В средата на кампанията за местните избори не е нормално да обезглавиш радиото. Още повече тези проверки не са приключили. 

За спирането на сигнала съм казал каквото аз знам. За да не пречим на органите да си вършат работата, засега няма да разкривам подробности. Но ще добавя, че през август "Хоризонт" е спирал няколко пъти. Доста от предавателите са спирани и се оказва, че това не е прецедент, а има генерален проблем. Години назад от ръководството не са подавали сигнали за това. 

В петък имаше предаване, гост и водещ и то е излъчено по част от регионалните радиостанции, както и новините. Вървяло е и в интернет предаването и тепърва ще се установи защо не излъчвано другаде", заяви Костов и каза, че Диана Дончева е водела предаването в петък по график и спирането няма никаква връзка със Силвия Великова. 

"Ако говорим за саботаж, се замислям дали това е направено с някакви по-далечни цели. Това стана три месеца след като СЕМ гласува за моята концепция, която е за реформи в радиото. В момента, в който сезирахме органите за огромен дефицит между 2,5 и 4 млн. лв. и подадохме документи, се случва това", заяви Костов. 

"В задълженията и отговорностите на директорите е да преценяват как програмата ще изглежда по най-добрия начин и те могат да решат какви промени да бъдат направени в ресорите на репортерите. Преди две години това също се е случвало - всички репортери са разменили ресорите, без Силвия Великова. Тогава тези хора нямаха ли право да изразят своето мнение за реформите на Савов и защо не са били недоволни? А сега се прави същото и само тя обяснява, че не е редно. 

Много ми е интересно как Великова и Савов повтарят едно и също нещо. Разговор с нея в парка не съм имал, нито има някакви четирима души, които са оказвали натиск. Кой определи, че са четирима, кой казва кои са те? 

Такъв разговор е нямало с нея изобщо. Минах през парка, където видях колежка по майчинство, с която двете говореха. Спрях и поздравих и продължих. 

С премиера Борисов също не съм говорил и не ми се е обаждал. С г-н Кръстев говорихме дали не е по-добре да промени решението си, заради създалото се напрежение. Коментирахме и това, че тя е в отпуск, а идва на работа, за да отрази съдебно събитие, а даже и да  се появи в ефира, за да говори за протеста. Оценки не давам, но вероятно тя смята, че е единствената и когато се заговори за плурализъм, настъпва голям проблем. А това радио е обществено и не виждам защо им е проблем плурализма", коментира Костов. И сподели, че няма право да се бърка в редакционната политика, но като слушател се изненадва от това, че много от водещите не дават думата на гости, които не изразяват тяхното мнение. 

"Като ръководство решихме да разгледаме и въпроса с хонорарите, защото за едно и също нещо и длъжност има големи разлики, буквално смущаващи - за едни 500 лв., за други 5000 лв.", каза Костов и призна, че част от тези, които протестират срещу реформите, които е започнал, са именно с повечето нули.

"Тънка е границата между заплатата по длъжността характеристика и т.нар. хонорари. Човек трябва да работи между 16 и 24 часа, за да докара толкова пари. Ние разследваме това и затова са и тези протести. Може би и това е причината да искат тези хората оставката ми. Ние започнахме сериозно разследване на финансовите механизми в радиото заради този огромен дефицит и явно това не се харесва на определени хора", каза Костов. 

"Ако имаше цензура в радиото, щяха ли да се чуят тези неща за мен, каквито се изприказваха през последните седмици", попита Костов и каза, че случващото се в ефира е доказателство, че няма такава и всеки водещ говори, каквото иска.

Попитан за боя в радиото, за който съобщи първо ПИК, при който деверът на Великова скочи на репортер в нюзрума, Костов заяви, че се води разследване.

"От участвалите в конфликта има писмени обяснения и сега ги разглеждаме с юристите, за да се реши какви да бъдат наказанията. В 4-то РПУ също има разследване и ще стане ясно какво следва и по законов път.

В този случай има и семейни обвързаности. Става дума за брат на мъжа на Силвия Великова, който е участвал в този конфликт. Колегите са опитали да ги разтърват и е грозно. Затова нямам намерение да потулвам този случай. Както нямам и намерение да крия, че има големи финансови проблеми. 

Най-голямата атака срещу ръководството е от този кръг, те са и участници в протестите, те са и тези, които не искат плурализъм и финансова реформа в радиото. Аз няма да отстъпя от това и ще си търся и правата в съда, ако се наложи, тъй като това е прецедент", заяви още Светослав Костов. 

 Цялото интервю с вижте във видеото на живо на ПИК TV:

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(24)
1
Няма значение какво ще каже генералния директор тролчета изроди мои !! Вие си въртете мантрата : " Бойко натиска журналистите и не разрешава да има свобода на словото " !! Гьобелс и Решетников учат да се повтаря по 1000 пъти внушението за да се затвърди дъълбоко в главите на хората .
2
1300 души си клатят краката там.
3
Започва да става интересно! Дано и прокурорската проверка не трае година!
4
Боеко, теа загубеняци и натегачи, де ги качи по високи постове с големи заплати, сам ли си ги избираш или ти ги нареждат отгоре - сите и за 'ýй не стават кат' тебе!!
5
комунизмът е умрял, много се лъже.
6
Овулнение на всички без музикалния редактор и персонала на златния фонд. И без журналя ще съмне.
7
Зависим и уплашен човек. СЕМ с махленските лелки да се закрива, само източва обществени средства и сътворяват куп слугинажни скандали, нито Кошлуков има качества за шеф на БНТ, нито този спортен журналист за БНР.
8
Тцъ. Не е вече жив. Вампирясъл е кумонизъма.
9
Остава най-важния въпрос кой дърпа конците на тази пионка и кой му нареди да спре програмата, нечувано и невиждано до сега мероприятие. Някои хора толкова са се самозабравили, че не осъзнават с деянията си каква заплаха са и за държавата и за народа
10
Излез и кажи КОЙ или КОИ бяха тия четиримата, които ти се обадиха....!!!?????????? Много взе да го усукваш....
11
Дръж се, Костов, всички сме с теб.
12
КАКВОТО Е ДЕРЕДЖЕТО В ДЪРЖАВАТА - ТАКОВА Е И В РАДИОТО
13
Подлите комунистически номера нямат край.щом е имало излъчване другаде и това е доказуемо, значи спирането е откровен саботаж.
14
Била в отпуск и идвала да отрази съдебно събитие ? Или въпросната прави всички на молоумни или цифрите и нулите в хонорарите и заплатите са във възходяща градация . Такива продажници и манипуланти трябва да са аут не само от радиото .
15
Великова е с комунистическо разбилане за нещата ..при нея няма промяна у няма развитие ,няма перспектива на журналистически поглед...така че да я МАХАТ от там и да ходи при фалшивите сайтове на Бабикян ..мамикян и теп подобни ..ИЗ..РОДИ ..!
16
17
Тoзи е oпаceн, бe ! Пocягa нa Hациoналнaтa cигypност. Yтре мoже да дpъпне щeпceла на paдиoто не за 5, а за 50 чaсa, 500 часа... А най- лошото е, че зад него наднича K0Й.
18
Всички СВЕЩЕНИ КРАВИ като Силвия Великова - вън от БНР! Волгин е руски агент - прокуратурата и съда да си влязат в ролята.
19
Да стане ясно на "защитниците" на този "корифей" на чалгаджийската и спортна радиожурналистика, че протестът срещу него е за грубооопгазване на свободата на словото, затова, че се е навел доста ниско пред онези 4-матата, които са му се обадили да свали Силвия Великова от ефир и че е спрял националното радио, което е престъпление! Поради тези причини му се иска оставката и ще я даде, няма къде на майка си Гешефтарова да върви! Отделен е въпросът за заплатата и качествата на Силвия Великова! Върлите "защитници" на един недостоен, поръчков, страхлив и подчинен на КОЙ "директор" издишат! А като е толкова "честен", защо не каже имената на 4-мата, които са го натискали? Защото освен всичко друго е и страхливец! Жалък страхливец!
20
"Разговор с нея в парка не съм имал, нито има някакви 4 души....". Когато двама души говорят взаимоизключващи се неща ги събираш на едно място за да се погледнат в очите е пак да проговорят. Който няма доблест да повтори лъжата в очите на този, когото набеждава, той е лъжецът. И още нещо, много е страхлив този директор. Да си вдигне главата и да си поеме рисковете, все пак той е ходил на конкурс и го е издържал, а не оная пожизнената примадона на пожизнен договор, дето и длъжностна характеристика нямала, защото не й трябвала.....
21
където са пуснали корени жълто лилаво червената престъпна сган всичко е опорочено и прогнило от мръсотия като тая вампирясала продажна вещица която трябва да бъде наритана с шутове чак до сараите на мавърския корифей създал тая гейско-траверска партийка ДеБъ!
22
Печалбата е на върха на пръстите !Завърти колелото на късмета !https://bit.ly/2PdbSle
23
Преди няколко месеца написах, че в радиото има МНОГО ненужни дейности /състави, формации/ и пр., които нямат нищо общо с радиото. Извинявам се - имат - всички са на държавната хранилка, тоест от нашите данъци! Бях ги извадил всичките, но по спомен ще ги цитирам: Детски радио хор, симфоничен оркестър, фолклорен ансамбъл, някакво трио или джас бенд и т.н. Затова им е огромен бюджета и ако в другите радия една редакция е от 5 човека, в БНР е от 50. Включително на Силвана мъжът и и братчето му, ако се направи проверка може и някое братовчедче да излезе, и любовници задължително!
24
отговор на коментар
Веднага ти отговарям,Галка от УС,любовница на главдир.Шефа на радио софия братовчетка на галка,др,др,др.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 14128
архив

Двама влюбени. Тя му казва:
- Скъпи, много искам да сключим брак, обаче… в работата ще тръгнат едни клюки, хич не ми се иска да знаят, че съм омъжена.
- Добре, ако искаш – ще се оженим тайно. На никого няма да казваме.
- А ако ни се роди дете?
- Като порасне, на него може да му кажем.

няма нови новини
Днес: 102
hot
най-четени новини в момента
сега
2344
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Михаела Маринова разбива клишета - вижте как поп звездата тества любовта на футболист на ЦСКА с театър и симфоничен оркестър
x
Как да възстановите връзката с партньора си след появата на дете
x