САМО В ПИК TV: Шефът на "Барометър" Николай Николов с горещи данни - ето защо ГЕРБ увеличава преднината си пред БСП и кои партии имат шанс за парламента (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Интервю

САМО В ПИК TV: Шефът на "Барометър" Николай Николов с горещи данни - ето защо ГЕРБ увеличава преднината си пред БСП и кои партии имат шанс за парламента (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

186392
на 01.12.2020
САМО В ПИК TV: Шефът на Барометър Николай Николов с горещи данни - ето защо ГЕРБ увеличава преднината си пред БСП и кои партии имат шанс за парламента (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ГЕРБ поведе с над 7% на БСП. "Демократична България", Мая Манолова и Слави Трифонов отпадат от следващия парламент. Това сочат последните проучвания на социологическа агенция "Барометър", както ПИК съобщи вчера.

препоръчано

Шефът на агенцията Николай Николов разкрива още от горещите данни и коментира нагласите към новите мерки за борба с коронавируса, затварянето на учебните заведения и детските градини, предстоящото ваксиниране срещу инфекцията и доверието към партиите и политиците на прага на предстоящите парламентарни избори догодина.

"Трябва да се обясни каква е тази ваксина, повече информация трябва, на кои хора трябва да се сложи, които са здрави, но трябва да се обясни, да има обяснение и хората да знаят. Ваксината все пак беше взета, направена, на бързи темпове. Това понякога се получава и има брак", коментира Николов нагласите в обществото ни и недоверието срещу ваксините срещу коронавирус.

Като въпрос на правителството било и това кои групи от хора ще се ваксинират първи, както и по какъв начин ще става ваксинирането на хората, които не са на първа линия.

"По-голямата част от хората се съгласяват, че училищата трябваше да бъдат затворени. Това, което съм виждал, е че контролът, особено при по-големите, е никакъв. При дискотеката има по-малко хора, а в училищата са само млади хора. Контролът е никакъв. По-големите врат и кипят, няма кой да им сложи маските. За мен трябваше да се затворят даже по-рано", заяви и гостът в студиото ни одобрението на обществото към затварянето на училищата и преминаването към онлайн обучение. 

"Родителят трябва да помага, особено в дистанционното обучение. Повечето родители ходят на работа, разбирам ги, че за някои от тях това нещо е доста трудно. Но никой преди една година не е очаквал, че това ще ни се случи", направи уточнение социологът от "Барометър".

Според Николов, отварянето на училищата след Нова година, трябва да е стъпаловидно, за да може да се запази здравето на децата. 

Той припомни и, че в обществото ни винаги има едни 10-12%, които са срещу всичко и всеки и винаги дават отпор.

"Хората, стига се пак до психологията на хората. Това нещо продължи дълго време. Хората очакваха, че ще премине пролетта, идва лятото, напича слънцето, отиваме на плажа и всичко ще свърши. Обаче се оказа, че това не е така и нещата тръгнаха пак по същия начин. Правителството не е паднало одобрението, намаляло е с около 1%, не е толкова падането. В момента дори и тези, които са против правителството виждат, че мерките се взимат, но не са толкова жестоки. В Гърция дори да излезеш, трябва да пуснеш смс. Вижда се, че правителството гледа и бизнеса да не е в такова състояние, в което беше в извънредното положение в другите държави", заяви той за нагласите на хората за одобрението на мерките и високия процент на одобрение на мерките през зимата.

"Видяха се хората, които протестираха, че в крайна сметка трима души и един маркуч, могат да ги разкарат. Показаха, че с 50 човека полицията може да се справи бързо, но са ги оставили да се разкарват", отсече Николов.

"Опитаха се едни хора да правят една обща коалиция, но Слави Трифонов каза, че не иска. Странно ми е как десните ще направят коалиция с Мая Манолова, искам да видя как тези десни ще гласуват за Мая Манолова, но тогава две по две няма стане честири", каза социологът.

"Те за електронно гласуване ли са и защо са против електронното гласуване в парламента, това трябва да уточнят първо. Видяха, че депутатите са хора, събират кворум с електронно гласуване. По принцип трябва да има 121 души за кворум. Но идва момент, когато е правена тази Конституция, нямаше две неща - нямаше ковид, интернет точно беше създаден и на ниво "Що е това интернет и има ли той почва у нас"", допълни темата с прочуването на "Барометър" и това, че БСП имат 12,5% електорално одобрение и скачането им срещу регистрацията на депутатите.

Според Николов, Конституцията трябва да се промени в някои части, защото, например, Конституцията на САЩ за 240 години, била променяна и допълвана десетки пъти. 

"Когато не им изнася, хем са тук, хем не са, хем като дойде до тях да гласуват, те влизат в парламента, отиват си в кабинетите, но не отиват да осигурят кворума - това било работа на управляващите. В случая говорим за чума, не, че някой го боли зъба и не е отишъл. Като не влязат и няма кворум, те пак си получават заплатите", посече държанието на БСП социологът.

"Четирите политически сили си държат твърдо - ГЕРБ, БСП, ДПС са твърди. Патриотите в момента се вижда какво става на Запад от нас. Дачич и той започна да соли нещата. Патриотите в момента са на гребена на вълната. Държат се в момента, справят се с метежниците. Доколкото разбрахме са били трима души срещу 50 и тези 50 са си тръгнали, да не кажа избягали. Охраната, един служител и Джамбазки. Всеки си пази къщата", прокоментира данните на "Барометър" за следващия парламент.

"Най-после се появи, това изявление се появи от няколко месеца и то не лично, а през Фейсбук. Отровното трио и те станаха политици, пишат се и те в тази коалиция, сигурно като експерти по хвърляне на яйца", каза Николов повече за Слани Трифонов и неговата партия.

"Опитаха се да направят медийна революция първите дни, че са хиляди, видя се колко са хиляди", посече Николов метежниците на Радев и обслужващите ги медии, начело с Би Ти Ви, станала известна като Божков ТВ.

На тези, които не вярват в COVID, да отидат да дадат едно дежурство, да видят какво е и тогава да се вържат и да казват, че нямало COVID, възмути се социологът.

Около 31% няма да гласуват, а колебаещите се, които са 8,8%, са се качили с малко в последния месец. "Трудно е да се обясни къде ще отидат. Те не може да се каже, че са леви, десни, те са всякакви, решават в последния момент, че отиват в някоя партия", прогнозира шефът на "Барометър".

"Влязохме в предизборна обстановка. Ще говорим за него след парламентарните избори, ще стане интересно", каза повече гостът в студиото ни за Румен Радев.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Девите да не правят необмислени неща, Близнаците да не взимат крайни решения САМО В ПИК! Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Девите да не правят необмислени неща, Близнаците да не взимат крайни решения
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО) САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО)
ново
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това