Вход
София
Времето в София 25 o C

САМО В ПИК TV! Шефът на 6-о в ДС Димитър Иванов с разтърсващи разкрития за криминалните трусове в държавата и авторите им (ОБНОВЕНА)

САМО В ПИК TV! Шефът на 6-о в ДС Димитър Иванов с разтърсващи разкрития за криминалните трусове в държавата и авторите им (ОБНОВЕНА)

на 10.01.2018
164743
30
САМО В ПИК TV! Шефът на 6-о в ДС Димитър Иванов с разтърсващи разкрития за криминалните трусове в държавата и авторите им (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
10.01.2018
30
164743

Шефът на 6-о отделение от бившата Държавна сигурност Димитър Иванов прави разтърсващи разкрия за утежнетата криминогенна обстановка на старта на българското европредседателство ексклузивно пред камерата на ПИК TV .

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Румен Радев свиква КСНС

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Румен Радев свиква КСНС

Президентът Румен Радев свиква на 9 януари 2018 г. от...

на 05.01.2018

Има ли сценарий да се клати държавата и властта пред очите на Европа? Какво активира килърите и организираната престъпност? Кой е истинската мишена на серията от убийства в столицата? Ще има ли още показни разстрели на знакови лица, свързани с управлението? Как можем да обясним пред европартньорите си зачестилите тежки престъпления? Възраждат ли се мутренските времена или никога не са си отивали?

"Трябва да се обърнем към системността на проблема з престъпността, а не към отделните проявления. С неудоволствие констатираме, че това е системен проблем за българската държава вече трето десетилетие на различни нива. Не формата на престъпността, а съдържанието, не следствията, а причините са важни да бъдат изяснени. 

Първо ниво е в разделението на властите. Те трябва да бъдат независими една от друга и взаимно да се коригират и контролират. У нас този принцип е нарушен и има зависимост. Това пречи на правозащитните и правораздавателните органи да си гледат работата", коментира Иванов. 

"Например в случая с шесторното убийство, застанаха пред камерите прокурори, шефа на МВР, главният секретар и започнаха да обясняват, че имало версия и какво ли не. Разкриването на престъпления е технологичен процес, в който следват етапите в определен ред. Това е несериозно. Да се говорят такива неща, докато още тече оглед, да не говорим за следствие.

Относно самоубийството на Росен Ангелов, аз не съм убеден, че това е така. Не са представени достатъчно доказателства за това. Аз още дни преди това казах, че вероятно така ще свършат нещата, тъй като познават технологичния процес. При тези мижави доказателства, не може да се докаже, че този човек е престъпник и извършител. Чрез самоубийството му въпросът е приключен - забравя се за случая, след като убиецът се е самоубил.

Но ако не е той, разхожда ли се още сред нас истинският убиец?", коментира още Иванов. 

 По думите му след разделението на властите, неуважението на закона също е факт в България, тъй като често властите не действат според правилата.

"Третото също много важно е тоталния морално-нравствен упадък в обществото. Това показват и действията на всички хора, начело с кмета, които са знаели къде е този човек и какво върши, но никой нищо не е направил. Ето тези три неща като ги обединим, разбираме защо има такава престъпност.

Не е работа на армейски части и тежковъоръжени части, танкове да се занимават с такива случаи. Изисква се работа от териториалното звено, което така и не разбрахме дали въобще работи и какво е правило преди това, за да не се стига дотук.

Не е учудващо всичко това като се има предвид съсипването на агентурата. Нека сега тези, които извършиха това, да отговарят пред обществото", заяви още Димитър Иванов. 

Според него изглежда логична версията на доста граждани от социалните мрежи, че е възможно семейството от Нови Искър да е изчистено до крак, заради нещо, на което са станали свидетели. 

"Любов не може да е причина за това. Или трябва да е тежък психопат извършителят. Но иначе всичко това говори за едно добре обмислено, планирано и извършено престъпление, така че и други версии са възможни. Защото човек в психически разпад трудно се мотивира и няма такива подредени действия. Извършването е стриктно, като в държави с модели, познати с висока организирана престъпност като Италия през 70-те години и Русия през 90-те. Това убийство е изключително добре организирано. Престъплението трябва да отговаря по тежест на мотива.

ПЪРВО В ПИК TV! Радев с първи думи след КСНС, Борисов не направи коментар (ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV! Радев с първи думи след КСНС, Борисов не направи коментар (ОБНОВЕНА)

Президентът Румен Радев свикa днес първото за годината...

на 09.01.2018

Убитите са с дълъг социален и любовен живот и опит като хора на средна възраст. Затова по-скоро сред мотивите за това убийство се крие нещо по-тежко и сериозно. Трябва да се търси голяма сума пари и някакъв престъпен бизнес", заяви Иванов. За него е странно, че търсещите не вървят по тази логика - да търсят причината, а първо обявяват мотива и после търсят подробности за престъплението. 

"Има няколко съмнителни неща. Появи се човекът от сервиза, който е подал версията на полицията, по която те безкритично са тръгнали, без никакво съмнение. Но дали той е подал нарочно, дали е искал да заблуди разследването? Това някой трябва да го провери, защото отделните модули на полицейската версия не се връзват никак.

Няма логика на единия ден на първи януари да е пил бира и да е бил спокоен, а на другия ден да се самоубие. Няма никаква логика в самоубийството", коментира още Иванов. 

 По повод разстрела на бизнесмена Петър Христов той заяви, че става дума за икономически интереси.

"Изкуствено лансираната версия, че това е отмъщение на "Наглите", само хвърля мъгла в случая. Тя бе пусната от Цветан Цветанов, който няма общо със случая и едва ли е негова работа да коментира. Това убийство не е политическо, а икономическо и затова не бива да се вкарва в политическа тематика. Такова убийство е подготвено и професионално и струва поне 50 хил. евро. Това е посред бял ден в гъстонаселен район, по правителствено трасе...

Убийството на такъв човек, каквито и сенчести места да има в миналото, е все пак социално ангажиран и подпомага болни, сираци, образователни институции, не е капиталист еснаф, а със социален ангажимент, показва, че поводът е тясно конкретен и специален. За да те поръчат, ти трябва да си ощетил много сериозно някого и да си го обидил, да си му накърнил егото", коментира още Димитър Иванов. 

Подобни според него са случаите си Илия Павлов, Емил Кюлев, Фатик, които също са се откъснали от крими средата и са станали обществени и социално важни лица. Освен това Христов е офицер и е завършил военно училище, няма връзка с криминалитета, и за да бъде ликвидиран, мотивът е много сериозен според Иванов. 

"Дори да е помогнал за случая с "Наглите", това не бива да се издава по никакъв начин, дори след смъртта му. Така се издава тайна агентура, което за пореден път е грешно", заяви още експертът. Той не се нае да даде версия за това кой стои зад всички тези пипала на престъпността, които клатят властта, извършвайки подобни престъпления. 

"Проблемът е, че няма глава, а само пипала. Случаите са отделни и трудно могат да бъдат свързани, но пък всяка случайност и израз на някаква закономерност. Времето може да е края на годината, когато е имало някакви уговорки и са изтичали техните крайни договорки. 

В противен случай трябва да приемем, че престъпността е по-силна от държавата, което пък не е вярно. Дори най-силната престъпност е по-слаба дори от най-слабата държавност. Дори и да е разпадаща се, както е тук.

Разпада в България е проекция на разпада в ЕС. Брюксел ни хвали напоследък, а положението става все по-зле. Тоест или Брюксел е сляп, или просто е като нас. Но светът не е само Брюксел. Виждаме какво става в Полша, Унгария, Испания, във Великобритания и дори в Германия. Ако те се разпаднат като нас в Германия, положението става сериозно. Да не говорим за Китай и колко е многополюсен светът. Да не забравяме Русия, Ердоган, Тръмп.... На избирателя му се струва, че избира по-малкото зло. Този разпад в световната и европейска политика, неминуемо се отразява в България. Понеже ние по принцип сме несистемни, колелата се въртят по-бързо и разпадът е по-бърз", коментира още Иванов. 

Вижте цялото интервю на Димитър Иванов пред Ива Николова пред ПИК TV:

{tv}http://v.piktv.bg/f/videos/3/piktv_87fbc1072b4ab7bbc64d98db4afd8fcb.mp4{/tv}

 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(30)
1
От МВР се справиха прекрасно и такива приказки, които се говорят, не им отива на експертите в кавички, защото почти всички са служили при мен и около мен, и им знам качествата“, каза още Борисов.
2
Не ти отива на руското обучение да си сбиваш толкова реномето, бе червен динозавър.. Сред колекцията от подмазвачески подаръци, сигурно имаш и диплома по право.Кога прокурори и милиционери не са говорили за версии след някое престъпление - така избягват конкретните въпроси, нали във вашето училище така ги учите, че още и от соца. А за свободните съчинения, бива те. Иначе, решава съдът.
3
Кой има интерес от клатене на държавата. Амо точно тези, които с всякакви законни и незаконни средства искат да сваят избраната от народа власт и допълнително искат да компромитират държавата както самите те са компрометирани. Погледнете към Позитано 20. Какъв кошер от мошеници избрани срещу много големи суми пари да влязат в парламента. Прочетете агентурата на България кой изнесе фактите / 6то главно / на кого избоде очите и изписа веждите. кой раздели 70 години България на наши с партиен билет и ваши всички останали. Кой обучаваше мутрите в ТВУтата и спортните училища. Кой раздаде парите на хора без акъл и представа какво държат в куфарчетата, кой обучи Цветан василев и то.лупа Пеевски. какъв законосъздател може да бъде данчо ментата сервитьорчето. на дреболийки и субпродукти в Бургас, Хора недоказали се в професията си се занимават с политика. И сега се пита някой кой клати държавата. Неграмот.ните политици. Режейки клона на който седят Те клатят държавата от алчност и незнание.
4
Да каже какво прави Нона Йотова в Парламента?
5
ЩОМ ДИМИТЪР ИВАНОВ ОТ ДС ДАВА ПО ТЕЛЕВИЗИЙЙТЕ АКЪЛ НА БЪЛГАРИТЕ С БЪЛГАРИЯ Е СВЪРШЕНО И ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НЯМА ДА Я СПАСИ. КОМУНИСТИТЕ СА В АТАКА ПО ВСИЧКИ ФРОНТОВЕ.
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
Ще ти отговоря. Но първо ми кажи какво правят останалите 239 тюфлека там?
8
ИЗЕДНИЦИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ ПРОСТ НАРОД ХАХАХА АКЪЛ ОТ ИЗПАРЕНА КОМУНИСТИЧЕСКА ТИКВА НЕ ЖЕЛАЕМЕ ! ДЪРЖАВА НЯМА ОТ 1944ГОДИНА!!!!
9
С изродите от ДС е лесна разправата, конфискация на имуществото и затвор. Ненаказването на червените престъпници, които продължават нагло да грабят народа и да се кичат с титли е краят на България. За това съд за всички като този мерзавец!
10
Разкошен сте другарю Иванов. Само с такива големи и светли умове като Вашия ще можем да се справим с банкянската чума.
11
ДА ВИ ГО НАБИЯ В ДЪРЖАВАТА МАФИОТСКА
12
Ей,народе ПРОСЗЗЗЗЗЗЗ стига бъркахте червени и бенбени,кога ще разбере за,какво иде реч?!Срам ме,толкова ли и идиоти живеят тук,бе насочете яда си към тези, които ни управляват,а за съжаление всички до тук са от един калибър, разграбвай,колкото може,а народа както може,кучета го яли!Май и на мен вече ми писна да се гордея ,че съм българин и наистина матреяла е повече от 80%,слушайте Цв,той разбира от всичко,даже знае кой е агент,кой кого доносничи и т.н.,ама не бойте се "родната полиция ви пази".........от мухите
13
Човека е много компетентен,даже знае колко струва едно поръчково убийство.
14
от хора като Митю гестапото да ни поучават !!! Скрийте се веднаж за винаги, достатъчно ни бяхте толкова години- баш специалистите !!!! Яд ги е ,че МВР и институциите се свършиха прекрасно работата, ама такива като него подбудители нищо чудно да мътят атмосферата в държавата ни - те само това могат !!! Като не се казват версии-защо не казват и обратно като се казват ,ама те не били такива, ами незнам си какви.Г-жа николова да си преосмисли какви хора да кани , има достатъчно млади, интелигентни и съвременни добри специалисти и анализатори!!!!!
15
В едно е прав ченгето, че има пълен разпад на институциите и че няма разделение на властите. Всичко е съсредоточено в ръцете на ББ, който се крие, когато стане нещо, което може да му разруши имиджа. Прав е и за Цвъко, който беше министър на МВР и видяхме резултатите. Самият Иванов преди време хвалеше Борисов. Ама вече близо 10 години средата в страната не става по-добра.
16
ПИК със тоя тюфлек Гестапото ударехте дъното. Всеки народ си заслужава библиотекарите (палачите).. Нашия също, защото вместо да ги натика по затворите, той им е осигурил огромни заплати и пенсии (построил им за тях комунизма) , като и трибуна да го поучават и възпитават. Все едно главореза фашист (национал социалиста) Гьобелс, да дава интервю в някоя сегашна германска медия. Дори и Сталениста Берия, няма шанс да се реабилитира в Русия, но тук комуниста Гестапото и хиляди като него, са на почит и хранилка с парите на жертвите си. Комунизма си бил отишъл, ха ха ха, отидоха си дъртите комуняги, за да могат децата им да ограбят за пореден път народа СИ, както го ограби Ипексовата миризлива курабия Сланинова..
17
ДО КОГА ТАКИВА КАТО ДИМИТЪР ИВАНОВ ЩЕ ТРОВЯТ ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО НА БЪЛГАРИЯ. СТИГА ВЕЧЕ ДА СИ ГЛЕДА ДУМА, СЕГА И ЗЕМЯ , ТЕ СТИГАТ НА ТОЗИ СВЯТ С НЕВЕРНИТЕ НОВИНИ.
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
Много кофти материал има в НС, една от тях е Нона Йотова, а мъжа й, ... немаме думи, как един по един ги уволняваше от системата, бай, бай , ама моето/нашето л`йно най хубаво, нали така Нонче ....каларав бкп, дс , поне последният со м ти само и пушки продава, ама никой не иска да работи при него , всички сме оцапани ....до колената ..........??? bay aptal
20
Това не е вярно. Моралните стожери на държавата - Борисов, Пеевски и Цацаров ни водят към светлото бъдеще.
21
Кой има най голям интерес от разпадане на ЕС и излизане на България от ЕС и НАТО Нашата бивша освободителка от 1944 г . В прав текст го казва Александър Йорданов акой изпълнява опорни точки Позитано Патриотите ДПС Бибриотекарите а ЛУМПЕНИ хора в България тн. ДЕБИЛИ има колкото щеш ае и вносни професионали сти виж от Луканов насам много убийства станаха.А изявления и акъли много. И така ще бъдедокато съществуват скритите в ТРОЯНСКИЯ КОН реваншисти на демокрацията създатели на лъжедемокрацията живеещи на гърба на този смазан и обезверен народ.
22
Доказано, че в България може да си голям смешник, без да имаш таланта на артист от "Сълза и смях". Ха сега съдействай за разкриване на престъпници, след като е версия да те убият.
23
Тук държава няма от 1989г.Вижте си ежедневието -дебили!
24
... в пълния си блясяк! Щом и Митьо-Гестапото взе да ни говори за борба с организираната престъпност, сигурно не остана престъпник който да не се залива от смях!
25
достоен,ще се сетиш,що ще Йотова в парламента.Капиш.
26
Потресаващо! Аптеките са крили "най-мощния" лек против гъбички по ноктите!Виж крема ,който може да помогне и на теб да се избавиш от досадните гъбички по ноктите на този сайт :http://bit.ly/2BMZArR
27
С такива баш умници, зсщо сме на дъното? Този защо се прави на по-умен от Цвъко?
28
Как ЗАЩО,защото е завършил Библиотекарският Институт със много СПОРЕН статут а колко има още главата ще ви заболи..........Стоян Денчев-ДПС си знае работата и не раздава порций а Титли......нещо по-лошо и то във ПЪТИ.......
29
А тези ЗАЩО се правят, че разбират от държавна сигурност, стоят на държавна хранилка, а не предупреждават управляващите, че концентрацията на медии в ръцете на един Пеевски е вредна за държавата? А и кой обяснява на Пеевски и Цацаров, какво е идеологическа диверсия и как се прави пропаганда по севетски модел? Да не би случайно Гестапото да се е прекръстил на Пеевски?
30
Обществото се раппада именно заради присъствието на хора като Гестапото, както и порди телевизии, които го канят. Той и кръгът около него са първопричината за тоталната липса на морал. Все едно Гьобелс да се изказво по немска телевизия. И това ако не позор!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

-          Засрамена от разкритието, че се готви да прати дъщерите си в швейцарско училище вместо в британско, йоркската херцогиня решила да помогне с нещо на местното общинско училище. Зарадваният директор я помолил да съдийства на футболен мач.

-          Десет минути след началото на играта херцогинята забелязала, че едно от момчетата е съвсем само далеч от другите играчи. Тя го попитала дали е добре, но момчето само кимнало. След още десет минути херцогинята пак го попитала, но момчето настояло, че няма проблем.

-          - А защо стоиш съвсем сам? Защо не се включваш в играта?

-          - Защото съм вратар! - изсумтяло момчето.

няма нови новини
Днес: 279
hot
най-четени новини в момента
сега
2762
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Шефът на спецпрокуратурата избухна: За първи в път в историята на България има арестувани олигарси! Ще има опити да бъдем закрити и да ни спрат (ОБНОВЕНА)
x
Защо бургерът е любимата храна на учениците?
x