САМО В ПИК TV! Юристът Даниел Божилов с горещи разкрития: Има документи, че правителството на Петков е готвило далаверите с посредниците в газа още преди войната в Украйна! Радев да каже кой му спусна тези хора (ВИДЕО)

Час Пик ГЛАВНА

САМО В ПИК TV! Юристът Даниел Божилов с горещи разкрития: Има документи, че правителството на Петков е готвило далаверите с посредниците в газа още преди войната в Украйна! Радев да каже кой му спусна тези хора (ВИДЕО)

100524
на 20.09.2022
САМО В ПИК TV! Юристът Даниел Божилов с горещи разкрития: Има документи, че правителството на Петков е готвило далаверите с посредниците в газа още преди войната в Украйна! Радев да каже кой му спусна тези хора (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Положението е тежко. Газовата криза беше генерирана от правителството на Петков и то не в последните му дни. Ние работим по този случай и видяхме документи, че това е готвено още преди събитията в Русия. Още от момента на идване на власт нa това правителство. Тогава идеята е била да бъде прекарано като диверсификация и да се вкарат частни посредници. Конфликтът в Украйна беше катализатор и им даде едно прекрасно алиби да правят, каквото искат. Това заяви пред ПИК TV юристът Даниел Божилов относно ситуацията с доставките на газ и действията на Кирил Петков и Асен Василев.

препоръчано

По думите му Василев и Петков са отрязали България от "Газпром", без да имаме алтернатива. Според него нито гръцката връзка е била готова, нито е имало алтернатива от Азербайджан или други страни, от които да можем да получим газ.

"Президентът се чувства гузен още от идването на правителството на Петков заради всички поразии, които направиха. Нека не забравяме, че той е родоначалник на тези хора. По някакъв повод му ги спуснаха и това е отговор, който той дължи на българското общество. Активната роля по налагането на т.нар. "Промяна" и вкарването на Асен Василев и Кирил Петков във властта с летящ старт - това си е абсолютна отговорност на президента. Той се мъчи да избяга от тях и го кара с поза щраус, но това са фактите. Ако не беше той, Кирил Петков щеше още да си продава пробиотиците в телешоп, а Асен Василев може би щеше да фалира поредната си фирма", отбеляза Божилов.

По думите му ако не е бил Радев, те нямаше да управляват и да нанесат тези щети на държавата. Според юриста газът е само една част от "поразиите", а останалите всеки усеща по джоба си. Той подчерта, че кризите са в почти всички области, като се започне с инфлацията и се стигне до доходите. Според него служебният кабинет не е успял да се справи с тях.

"Служебният кабинет полага усилия, но не можем да кажем, че ги е овладял. На тези пачи яйца, на които ги насадиха, на всяко правителство ще му бъде много трудно. Въздържам се да давам оценки на служебното правителство. При тях се вижда някакво желание горе-долу да позакърпят нещата, но де факто в реалностите, в които са поставени, не може да стане бързо", добави юристът.

Той подчерта, че въпреки всички опити, инфлацията и задлъжнялостта на държавата продължават да растат. Това според Божилов се дължи на факта, че кабинетът на Кирил Петков за кратко време е нанесъл много щети, които ще плащаме дълго време независимо кой ще управлява.

"Дано не управляват отново те, че тогава ще стане още по-страшно", предупреди политикът.

По думите му българите не се притесняват толкова за газа, защото не сме зависими много от него, тъй като не сме от най-големите потребители. Обществото е по-притеснено за доходите и инфлацията. Той изрази съжаление, че по тази тема не се прави нищо.

"Ако не дай боже Кирил Петков и Асен Василев съставят правителство и продължат тази политика, тогава Виденовата зима ни е съвсем реалистична. И при Виденов кризата започна на различни етапи и не стигнахме веднага до хиперинфлация. Тогава се тръгна с далавери със зърно, което е някакъв аналог на далаверите с газа и една година по-късно всичко рухна. При такова управление и такава политика, каквато виждахме последните седем месеца, че и година, да се докараме до Жан-Виденова криза е напълно реалистично", категоричен е юристът.

Даниел Божилов отбеляза, че още с идването си това правителство е започнало със схеми за теглене на много пари, които просто са изчезвали.

"Сега ги гледам пуснали си рекламки, че "искали да спрат грабежа" и показват чекмеджетата при Борисов. Чакайте, вие взехте гардероби с пари, защо не ги виждаме тях? Да се снимат пред затвора е добре, като пред подготовка да свикнат и да понесат по-лесно нещата, защото истината е че през целия преход в България са ставали далавери и има корупция, но по толкова дърварски начин, по който се прави при тези хора - такова чудо не е имало и е съвсем закономерно и както излизат доклади на ДАНС и на партньорските служби, в прокуратурата да има образувани досъдебни производства. Аз няма да бъда никак изненадан, ако тези хора в един хубав момент бъдат осъдени. Шансовете Кирил Петков да бъде първия осъден български премиер не са никак малки, защото при него всичко е дърварско", прогнозира Даниел Божилов.

По думите на юриста е грешка да се разглежда президентската република като някаква панацея за справяне с политическата класа. Той отбеляза, че въпреки че в някои страни тя работи, в държави като България това не е така. И даде пример с това, което става в Русия, при президентска република при която уж е демокрация, а един и същи човек вече 20 години управлява.

"Видяхме вече какви са нещата с кадрите на Румен Радев. Като се започне от Кирил Петков и Асен Василев и се премине през другите, там нещата също не са цветущи. Президентската република е много лошо решение за хората и много добро решение за олигархията, защото тях ги устройва да има един най-отгоре, с който те да играят партия. Я си представете президентска република и по случайно стечение на обстоятелствата на чело на тази държава да се озове Кирил Петков или Асен Василев и да не можеш да ги махнеш по никакъв начин. Аз не искам да си го представя", добави политикът.

Божилов отбеляза, че машинният вот в България е силно компрометиран. Още в момента, в който е бил въведен, много юристи са изразили мнение, че ще произтекат проблеми, особено като се погледне, че изцяло машинен вот има в държави с "развита демокрация", като Венецуела. Той припомни, че в Германия това гласуване с машини е било обявено за противоконституционно.

"В България нашият Конституционен съд с едно мижаво решение се извъртя и каза, бе, то има противоречие, но понеже има възможност да се засекат разписките от вота - има възможности за контрол и машинният вот не противоречи на Конституцията. На практика обаче до ден днешен от предните избори ЦИК още не е публикувала извадките, които са направили на база установени разписки. Излиза, че машинният вот де факто не може да бъде контролиран и е противоконституционен" , завърши Даниел Божилов.

Целия разговор вижте във видеото.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова с ЕКШЪН ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Служебното правителство ще управлява дълго! ГЕРБ налага цензура на алтернативите на сглобката в трите основни телевизии (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова с ЕКШЪН ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Служебното правителство ще управлява дълго! ГЕРБ налага цензура на алтернативите на сглобката в трите основни телевизии (ВИДЕО)
ново
Днес: 20
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК