Вход
София
Времето в София 13 o C

САМО В ПИК TV! Юристът и бивш съветник на Румен Радев - Борислав Цеков разкри причините за кадровите трусове в президентството (ОБНОВЕНА)

САМО В ПИК TV! Юристът и бивш съветник на Румен Радев - Борислав Цеков разкри причините за кадровите трусове в президентството (ОБНОВЕНА)

на 25.09.2020
195815
0
САМО В ПИК TV! Юристът и бивш съветник на Румен Радев - Борислав Цеков разкри причините за кадровите трусове в президентството (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
25.09.2020
0
195815

Шефът на Института за модерна политика, юрист и бивш член на Юридическия съвет на Румен Радев, разкрива причините за кадровите трусове в президенството и неспирната война между обитателя на тази институция срещу премиера Бойко Борисов, министерския съвет и Народното събрание, насърчавана от вдигнатия му юмрук за метежи по улиците и опити за преврат.

Калоян Методиев: Пактът на ООН улеснява миграцията, създава държави в държавите

Калоян Методиев: Пактът на ООН улеснява миграцията, създава държави в държавите

България подкрепя пакта и в един момент може да се озовем...

на 06.11.2018

Какво се крие зад изгонването на шефа на кабинета на Радев - Калоян Методиев, който е вторият най-важен началник в президентството, освободил поста след днешния евродепутат Иво Христов?Има ли и заговор в институцията срещу новоизбраната лидерка на БСП Корнелия Нинова и обкръжението й?

"Не мога да преценя, но фактът, че тази администрация, група чиновници, е фокусирана в общественото внимание показва, че нещо не е наред. Тези длъжности се хиперболизират. Кой беше шеф на кабинета на предходния президент, на по-предходния? Има текучество, хаотична линия на президента", коментира Борислав Цеков скандала с напускането на шефа на кабинета на Радев - Калоян Методиев

"Защото нямах време да се занимавам на обществени начала с тази юридическа работа. Казах публично моите ангажименти. Пренареждам си приоритетите и да работя за някой, пък бил той и президент...", обясни гостът в студиото ни своите причини да напусне "Дондуков" 2.

"Очевидно, че има основание да се протестира, има начала на обществено недоволство. Там обаче няма политическо канализиране. Няма ясна политическа кауза и кое да привлече общественото мнозинство. За това, извън гнева, отново не произтича друго. Неслучайно през февруарските протести през 2013 г., управлението правилно прецени и се оттегли. Сега нямаме такъв общонационален характер, те са организарани в София. Той не съумя да стане общонационален. Този протест и неговите лица не са изразителите на това недоволство", анализира затихналите протести, покровителствани от юмрука на Румен Радев.

"Всеки има право да опитва. Към този момент това е очевидно - политическата борба на протестите. Според мен не е това пътят. У нас през последните години се насади мнение, че да правиш опозиционна политика, трябва да излезеш на улицата и да протестираш. Залага се на това да протестираме с повод и без повод и виждаме, че не дава резултат", допълни той.

Според него, ако не възникне много голям скандал или взрив на икономическата обстановка, правителството няма да подаде оставка.

"Дори и тези, които атакуват от опозиционна страна правителството, по линия на президента, не оставиха поле за отстъпление. Г-н Радев възприе друга линия, той зае страна и по този начин го няма онзи институционален фактор, който да събере страните. Припомням как постъпи Петър Стоянов, той беше едно от лицата на протестите, но в мига, в който влезе в сградата на президентството, той се дистанцира и зае балансирана линия и позволи на притиснатата БСП да отиде на крака там и да се реши кризата и намериха решение", направи съпоставка между президентите Румен Радев и Петър Стоянов.

По думите му, има и дълбоко неразбиране на конституционния статус на държавния глава и той бил представител на народа. "Народните представители представляват народа, той представлява държавата", уточни Борислав Цеков.

"Идеите за президентска република витаят от много години в главите на разни ченгета от ДС. Парламентарният модел е доста по-труден за манипулиране. Ако сега се недоволства срещу г-н Борисов, че бил авторитарен, по какъв акъл се отива към президентска република, когато властта ще е в ръцете на един човек?. Президентският модел много бързо ще се изроди, трябва да гледаме не Америка, а средноазиатските държави. Това е мечтата на олигархията, да даде подписа и печата на един човек", попита червените реставратори гостът в ПИК TV.

"Подемът е свързан с вътрешно-организационните им проблеми. От една година се занимават само с това. Да видим дали, когато се реши и този въпрос и има едни консолидирани органи на тази партия, тя ще излезе и ще започне да говори повече за България и по-малко за собствените си проблеми. Много зависи какъв модел на управление ще изберат. Ако изберат модела на ние сами и само сами, ще си останат на това ниво и даже по-лошо. Мисля, че БСП е доста консолидирана, когато се появи външна опасност от отцепване. Ако БСП, сега след като си реши и ако си реши вътрешните проблеми и си изберат друг модел на управление, издигне едни листи, в които не са безименната партийна номенклатура, групата им е пълна с фигуранти в парламента, а изберат хора, изберат кадрови прелом, тогава могат да имат шанс да привлекат обществено внимание. Но понеже им знам манталитета, ще минат на само сами, с техните кадри, а техните кадри ги видяхме", хвърли поглед и вляво Борислав Цеков за процесите и случващото се в БСП и на "Позитано" 20.

Breaking.bg: Радев стяга партия начело с Калоян Методиев и Карбовски

Breaking.bg: Радев стяга партия начело с Калоян Методиев и Карбовски

Румен Радев е пуснал свои емисари да събират хора за...

на 27.08.2020

"Важният политически двубой е там. Реално политиката на света ще зависи от изборите в САЩ. Старото статукво на глобалистите беше отритнато, то сега е истерично до степен да предизвика гражданска война, само и само да се върне на власт. Който следи изборите, трябва да гледа по щати", заяви Борислав Цеков повече за изборите в САЩ на 3 ноември. 

"Оформя се в Европа, Полша, Унгария, Чехия, които са много по-надежден идеологически съюзник, отколкото Франция и Германия с техните стари глобалистки приоритети. Речта на Урсула няма нищо общо с ценностните фундаменти. Те все още живеят в този свят, но Източна, по-точно Централна Европа, е много солиден съюзник на Тръмп и при победа, тази политика ще има ефекта на доминото", допълни той.

"Тук две спекулации вървят - че новосъздаващата се партия на Цветанов била американска проекция. Глупости на търкалета. Другото го виждаме тези русофили. Това са абсолютно несериозни неща. Демократите се намесват пряко, те кадруват, диктуват процеса, докато републиканците не се месят, не се вълнуват. За демократите го видяхме при Хилъри и Обама, помним дойдоха тук при Орешарски и те козируваха, все едно сме някаква територия. Ние пък и не сме им толкова важни. Аз гледам обратно ефекта - за нас като общество, победата на Тръмп ще има много голямо значение. При победа на Тръмп, понятието евроатлантизъм е загубило смисъл, те не го и употребяват. При победа на Байдън отново ще има възход на либералната абра-кадабра", изтъкна Борислав Цеков.

Сподели:
свързани новини
МЪЛНИЯ В ПИК: Радев зарязан и от началника на кабинета си - Калоян Методиев издържа едва година МЪЛНИЯ В ПИК: Радев зарязан и от началника на кабинета си - Калоян Методиев издържа едва година
Началникът на кабинета на Румен Радев обяви преди минути,...
на 21.09.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34834
архив

На конкурс за прокопаване на голям тунел се явяват американска, френска и българска фирми. Основният въпрос е какво отклонение дават фирмите при срещата на двата ръкава.
Американците:
- Ние гарантираме отклонение от 1 метър!
Французите:
- Ние можем да постигнем отклонение 35 сантиметра!
Българите:
- Ако двата ръкава не се срещнат, ще прокопаем два тунела!

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Астролог предупреждава: В никакъв случай не се женете този четвъртък - работата ще завърши с развод
x