САМО ЗА 20 МИНУТИ! Лесни тибетски упражнения връщат младостта

Азия

САМО ЗА 20 МИНУТИ! Лесни тибетски упражнения връщат младостта

52924
на 02.02.2023
САМО ЗА 20 МИНУТИ! Лесни тибетски упражнения връщат младостта
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Един от най-лесните начини да поддържате здравето си и да се радвате на дълголетие е като практикувате редовно 5 тибетски упражнения, познати още като „петимата тибетци“ или „петте ритуала на младостта и жизнеността“. Поради холистичния си подход всяко от 5-те упражнения се повтаря 21 пъти, защото тибетците смятат това число за свещено и символ на съвършенство. За изпълнението на всички упражнения са нужни само около 20 минути.

препоръчано

Според източната философия тези упражнения повишават жизнената енергия, удължават живота, помагат за отслабване и поддържат цялостното здраве. При редовно практикуване дамите, които ги изпълняват, си гарантират регулиране на храносмилателната система, дишането, нервната система, съня и всички процеси в тялото. Упражненията трябва да се изпълняват в такова темпо, че да не предизвикват прекомерна умора и задъхване. Движенията се изпълняват ритмично, без паузи между отделните упражнения и частите им.

При първото застанете прави и разтворете ръце встрани. Започнете бавно да се въртите на място по часовниковата стрелка. Когато усетите леко виене на свят, спрете. Ако правите упражненията за първи път, е нормално да получите замайване след 10-ото завъртане. Затова, ако имате проблеми с главозамайването, започнете с 5 завъртания и постепенно ги увеличавайте. Без да правите продължителна пауза, пристъпете към следващото упражнение. Легнете по гръб на земята, най-добре върху постелка за йога. Поставете ръцете с длани върху земята. Леко повдигнете главата напред, притиснете ръцете към земята и повдигнете двата крака заедно нагоре. В крайно положение краката трябва да бъдат повдигнати вертикално нагоре, но без да се отлепя целият таз от пода. След това в обратния ред свалете краката надолу и придвижете главата назад. При третото от легнало положение се придвижете до позиция на колене.

В това положение краката ви трябва да бъдат в контрашпиц, а ъгълът между бедрата и пода да е 90 градуса. Сложете ръцете зад тялото в областта малко под седалището. Наклонете главата назад и извийте гърба. Върнете се до изходно положение. При извиването на тялото назад вдишвайте, а при връщането напред издишвайте. След това седнете на постелката с изправени напред крака, а ръцете поставете с длани към земята. Стегнете тялото и повдигнете таза нагоре. В крайно положение тялото трябва да бъде хоризонтално на пода, а главата - изтеглена назад. По обратния начин се върнете до изходно положение. При последното застанете в положение като за лицева опора, но с изправена нагоре горна част на тялото. От това положение изтеглете седалището назад и нагоре, докато тялото заеме формата на равнобедрен триъгълник.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО) Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК