Сарафов поиска дисциплинарно наказание за прокурор Димитър Франтишек

ЧАС ПИК

Сарафов поиска дисциплинарно наказание за прокурор Димитър Франтишек

99640
на 21.08.2024
Сарафов поиска дисциплинарно наказание за прокурор Димитър Франтишек
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов поиска от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет да наложи дисциплинарно наказание на Димитър Франтишек Петров от Софийската градска прокуратура, съобщи БНР.

препоръчано

Искането е на база доклад от цялостна проверка на работата на магистрата през последните три години. До назначаването на тази проверка се стигна след разследване срещу телевизионния продуцент Нико Тупарев, по което Петров беше наблюдаващ прокурор.

Констатирано е заобиколяне на изискването за случайно разпределение на преписките и делата и неправомерно задържане на обвиняемия за 72 часа.

От държавното обвинение съобщиха, че ревизията е установила много забавени и спрени досъдебни производства, които магистратът е наблюдавал, както и тенденциозна и незаконосъобразна оценка на факти и обстоятелства по някои от тях.

В искането на Борислав Сарафов до Прокурорската колегия се посочва и че натовареността на прокурор Димитър Петров през проверявания период не е била прекомерна и не е представлява пречка за добросъвестно изпълнение на служебните му задължения.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
Цветанка Андреева пред ПИК TV: Пеевски демонстрира ясна воля за управление - нещо, което трудно се наблюдава при други партии (ВИДЕО) Цветанка Андреева пред ПИК TV: Пеевски демонстрира ясна воля за управление - нещо, което трудно се наблюдава при други партии (ВИДЕО)
ново
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК