Сарафов се разбуди, разпореди проверки на делата на Нотариуса

Темида

Сарафов се разбуди, разпореди проверки на делата на Нотариуса

46387
на 06.02.2024
Сарафов се разбуди, разпореди проверки на делата на Нотариуса
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов разпореди извършването на проверки по преписки и досъдебни производства, свързани с Мартин Божанов-Нотариуса, съобщават от прокуратурата. 

препоръчано

По информация на прокуратурата от 2004 г. до настоящия момент са налице 25 преписки и досъдебни производства, свързани с Нотариуса, по които той е бил страна – обвиняем, жалбоподател, свидетел.

По-голямата част от преписките и досъдебните производства са водени в Софийската районна прокуратура и са във връзка с извършвани от Божанов измами с недвижими имоти.

Сред преписките има и такава, която е била обект на висок обществен интерес във връзка с журналистическо разследване, по която е отказано образуване на досъдебно производство. По отделени материали от същата преписка в Софийската градска прокуратура през втората половина на 2023 г. е образувано досъдебно производство за ръководене на организирана престъпна група за извършване на имотни измами и за упражняване на противозаконно влияние върху дейността на орган на власт, която е действала в периода 2010-2020 г.

Работата по случая продължава, като срокът на разследване е удължен с два месеца, считано от 27.12.2023 г.

От прокуратурата посочиха още, че във връзка с множество откази от образуване на досъдебно производство ще бъдат прегледани всички актове с оглед установяване законосъобразността на действията на наблюдаващите магистрати. Обект на проверките ще бъдат още срочността и ритмичността на водените преписки и дела и своевременното упражняване на правомощия от следователите и прокурорите.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата
ново
Днес: 44
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК