BG EN

Сарми от прясно зеле

Рецептите на деня

Сарми от прясно зеле

15018
на 31.10.2012
Сарми от прясно зеле
Необходими продукти: 500 г кайма 100 мл олио 500 г зеле 1 глава кромид лук 120 г ориз 3-4 домата черен пипер магданоз копър джоджен За застройката: 2 яйца 2 с.л. брашно 200 г кисело мляко сол 1 ч.л. червен пипер 25 г оцет Начин на приготвяне: За да се отделят лесно листата на зелката, кочанът се изрязва по-дълбоко и по-широко. За да омекнат, се заливат със солена и подкиселена вряла вода и се варят 5-10 минути. След отделянето на листата дебелите им жилки се отрязват или леко се очукват. Отделно се приготвя плънката. Дребно нарязаният лук се задушава в мазнината до омекване. Прибавя се ориз и се запържва леко. Добавят се червеният пипер и доматите, обелени и нарязани на дребно. Сместа се посолява, залива се с гореща вода (бульон) и се оставя да поври 5-10 минути. Отстранява се от огъня и се прибавя към каймата. Добавят се подправките (черен пипер, копър, магданоз, джоджен) и сол. Сместа се разбърква добре. В основата на всеки лист откъм кочана се поставя плънка, която се покрива с краищата на листа и се навива на руло. Сармите се нареждат на кръстосани редове в плитка тенджера или тава. Притискат се с чиния, заливат се с топла вода (бульон) и се варят на тих огън. По желание се прави застройка, приготвена от разбитите с млякото яйца, брашно и отцедения от ястието сос. След 2-3 минути ястието се отстранява от огъня. Сармите с прясно зеле се поръсват със ситно нарязан копър.
препоръчано
Сподели:
Бомба x
Спортът променя тялото и ума Спортът променя тялото и ума
ПИК TV x
Радослав Ревански ексклузивно пред ПИК: Хиляди хора от всички етноси има на площада в Белица! Провалените политици от ППДБ нескопосано ни обвиняват, че вадим етническата карта (ВИДЕО/НА ЖИВО) Радослав Ревански ексклузивно пред ПИК: Хиляди хора от всички етноси има на площада в Белица! Провалените политици от ППДБ нескопосано ни обвиняват, че вадим етническата карта (ВИДЕО/НА ЖИВО)
ново
Днес: 88
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК