Саудитска Арабия организира дебати за бъдещето на Йемен

СВЕТЪТ ДНЕС

Саудитска Арабия организира дебати за бъдещето на Йемен

3043
на 01.04.2015
Саудитска Арабия организира дебати за бъдещето на Йемен
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Саудитска Арабия ще организира дебати в Риад за изготвянето на пътна карта за политическото бъдеще на Йемен, след военната й намеса в случващото се в страната, съобщава йеменски източник пред вестник Аl Ahram, цитира агенция "Фокус".

 На разговорите няма да присъстват нито контролиращите йеменската столица Сана шитски бунтовници, нито бившия президент Али Абдула Салех. 

Саудитският вътрешен министър Мохамед бин Найеф и министърът на отбраната Мохаед бин Салман ще се заемат с йеменския въпрос в Риад, а Саудитска Арабия ще подготви комисии, които да формулират визитата за бъдещето на южната им съседка по отношение на армия, сигурност и политика. 

Разговорите в Риад ще са от същи характер, като тези през 1989 г. в Таиф, довели до спирането на гражданската война в Ливан, пояснява източникът. 

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК