САЩ въведоха санкции срещу талибани заради финансиране на екстремизма

СВЕТЪТ ДНЕС

САЩ въведоха санкции срещу талибани заради финансиране на екстремизма

4078
на 21.08.2014
САЩ въведоха санкции срещу талибани заради финансиране на екстремизма
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Американското министерство на финансите обяви, че е предприело санкции срещу талибански командир и лидера на мрежа за неофициални плащания заради участието им във финансирането на ислямистите, предаде Фокус, позовавайки се на AFP.
Мрежата за неофициални плащания „Басир Заржмил” със седалище в Пакистан и нейният собственик Хаджи Абдул Басир са обвинени, че са предоставяли пари на екстремистите.
Според САЩ те са давали хиляди долари на талибаните в Пакистан и Афганистан. През 2012 година Хаджи Абдул Басир е бил определен като основна фигура в отпускането на пари за лидерите на талибаните в Пакистан.

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за жарката неделя - Овните да не прибързват с взимането на важни решения, семейни проблеми връхлитат Водолеите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за жарката неделя - Овните да не прибързват с взимането на важни решения, семейни проблеми връхлитат Водолеите
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Вижте какво се случва в летните сараи на Доган - ключови фигури на ДПС пристигат за срещата (СНИМКИ/ВИДЕО) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Вижте какво се случва в летните сараи на Доган - ключови фигури на ДПС пристигат за срещата (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 52
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК