САЩ и Дания притеснени от руското военно присъствие в Арктика

Европа

САЩ и Дания притеснени от руското военно присъствие в Арктика

4762
на 17.05.2021
САЩ и Дания притеснени от руското военно присъствие в Арктика
Автор:   ПИК

САЩ и Дания са загрижени от нарастващото военно присъствие на Русия в Арктика и считат за важно да защитят ключовата инфраструктура в региона. Това се казва в изявление, публикувано в неделя от Държавния департамент във връзка с пътуването на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън до кралството, съобщава ТАСС.

препоръчано

"САЩ и Кралство Дания споделят опасения относно засиленото руско военно присъствие в Арктика. Съгласни сме относно важността на защитата на чувствителната ключова инфраструктура в региона", коментира министерството на външните работи на САЩ.

По-рано командващият руския северен флот адмирал Александър Моисеев заяви, че групирането на силите и активите на руската армия, разположени в Арктика, осигурява военната сигурност на Русия, предава БГНЕС по темата.

Според него, наред с поддържането на висока бойна готовност, персоналът на Северния флот редовно решава проблемите за оказване на помощ и провеждане на спасителни операции по море, включително по маршрута на Северния морски път, осигурявайки безопасността на корабоплаването и екологична безопасност в Арктика.

Сподели:
Бомба x
АСТРОЛОГИЯ: Неприятни сюрпризи може да изпънат нервите ви АСТРОЛОГИЯ: Неприятни сюрпризи може да изпънат нервите ви
ПИК TV x
Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА) Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА)
ново
Днес: 191
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това