САЩ и Русия се споразумяха за преговори

Америка

САЩ и Русия се споразумяха за преговори

17881
на 09.11.2022
САЩ и Русия се споразумяха за преговори
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

САЩ и Русия се споразумяха да възобновят преговорите във връзка с договора Нов СТАРТ за ограничаване на стратегическите настъпателни въоръжения, заяви вчера говорителят на американския Държавен департамент Нед Прайс, цитиран от Ройтерс.

препоръчано

Преговорите във връзка с договора бяха преустановени още преди нахлуването на руските сили в Украйна, припомня Ройтерс. Прайс съобщи, че двустранната консултативна комисия, която е част от механизма за прилагане на договора, ще проведе заседание "в близко бъдеще".

През август Русия преустанови сътрудничеството, изразяващо се в провеждането на инспекции по силата на договора, като се аргументира със забраните за пътуване, въведени от САЩ и съюзниците им във връзка с нахлуването в Украйна. Нов СТАРТ, който влезе в сила през 2011 г., въвежда ограничения за това какъв брой стратегически ядрени бойни глави могат да разполагат САЩ и Русия. Двустранната консултативна комисия последно заседава през октомври 2021 г., малко преди Русия да започне да придвижва войските си към границата с Украйна.

свързани новини

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на Промяната. Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на "Промяната". Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 123
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК