САЩ настояват да се разследва задържането на самолета от Минск

Америка

САЩ настояват да се разследва задържането на самолета от Минск

7410
на 24.05.2021
САЩ настояват да се разследва задържането на самолета от Минск
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Държавният секретар Антъни Блинкен осъди инцидента с принудителното кацане на самолет на нискотарифна авиокомпания. САЩ настояват за освобождаването на опозиционера Роман Протасевич и ще действат заедно с Европейския съюз за изясняване на инцидента.

препоръчано

“САЩ решително осъждат принудителното изменение на направлението на полета между две страни на Европейския съюз, както и ареста на журналиста в Минск", се посочва в разпространено изявление на държавния сектретар.

Антъни Блинкен разкритикува в изявлението си продължаващите преследване и ареста на журналисти в Беларус, предава БГНЕС.

Държавният секретар заявява, че САЩ поддържат беларуския народ в неговия стремеж към свободно, демократично и процъфтяващо бъдеще и призовава властите в Минск да уважават правата на човека и основополагащите свободи.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК