САЩ обмислят бойкот на на Олимпийските игри в Пекин

Америка

САЩ обмислят бойкот на на Олимпийските игри в Пекин

3773
на 04.05.2021
САЩ обмислят бойкот на на Олимпийските игри в Пекин
Автор:   ПИК

Американската администрация все още не е разглеждала въпроса за бойкота на зимните олимпийски игри през 2022 г. в Пекин, но въпреки това не изключва възможността да бъде взето такова решение, заяви американският държавен секретар Антъни Блинкен. Той обаче поясни, че този въпрос не е приоритет за САЩ.“Просто не е това, което разглеждаме в момента, има още цяла година преди това (IF игри),“ каза Блинкен.

препоръчано

Говорейки за отношенията между САЩ и Китай като цяло, той подчерта, че въоръжен конфликт между двете страни ще противоречи на общите им интереси.В същото време Блинкен каза: „През последните няколко години видяхме Китай да се държи по-репресивно у дома и по-агресивно в чужбина. Това е факт.

Той обаче отбеляза: „Не можем да си позволим лукса да не правим бизнес с Китай. Във взаимоотношенията има реални трудности, независимо дали това е състезателна част, дали е конкурентна част, дали е част от сътрудничеството.“По-рано на 29 април китайското външно министерство призова Вашингтон да не налага своите „демократични идеали“, тъй като това може да предизвика напрежение във външнополитическите отношения.

Говорителят на китайското външно министерство Уанг Уенбин добави, че е нормално САЩ и Китай да се конкурират в някои области, но конфронтацията не трябва да преминава границите. Изявлението на Китай последва първата реч на американския президент Джо Байдън в Конгреса, където по-специално той заяви, че Вашингтон не търси конфликти с Пекин.

Сподели:
Бомба x
Седем начина да преборите самотата Седем начина да преборите самотата
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 45
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това