САЩ пращат ракети "Джавелин“ за Косово

Балкани

САЩ пращат ракети "Джавелин“ за Косово

15673
на 12.01.2024
САЩ пращат ракети Джавелин“ за Косово
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Държавният департамент на САЩ е одобрил продажбата на противотанкови ракети "Джавелин“ и свързаното с тях оборудване на Косово на приблизителна стойност 75 милиона долара.

препоръчано

Става въпрос за 246 ракети Javelin FGM-148F, както и за 24 пускови установки, които Косово е поискало, съобщи Агенцията на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната и сигурността.

Администрацията на президента Джо Байдън уведоми Конгреса за предложената продажба на тези оръжия на Косово като чуждестранна военна продажба.

Кабинетът на сръбския президент Александър Вучич обяви вчера, че американският посланик в Белград Кристофър Хил е казал на сръбския президент, че Вашингтон ще приеме искането на Прищина за закупуване на противотанкови ракети "Джавелин“. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 60
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК