САЩ признаха: До дни Русия ще постигне пълен контрол над Луганска област

ГОРЕЩО

САЩ признаха: До дни Русия ще постигне пълен контрол над Луганска област

79848
преди 5 часа
САЩ признаха: До дни Русия ще постигне пълен контрол над Луганска област
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Русия е напът да завземе цялата Луганска област в Източна Украйна според последните актуализирани данни. „Към 3 октомври руските войски контролират 98.8% от територията на Луганска област“, заяви Анджелика Евънс от базирания в САЩ Институт за изследване на войната.

препоръчано

Луганск е една от четирите области, които Москва анексира в разрез с международното право през септември 2022 г., заедно с Донецка, Херсонска и Запорожка области. За момента Кремъл няма пълен контрол над тези региони.

Освен тях Русия владее и Кримския полуостров, който анексира още през 2014 г. За него Киев нееднократно е предупреждавал, че ще си го върне обратно.

През лятото на 2022 г. Москва съобщи, че е установила пълно владение над Луганска област с превземането на град Лисичанск, но последвалата тогава украинска контраофанзива успя да изтласка руската армия за определено време.

В последно време прогресът на Русия в Луганска област беше тромав, тъй като Москва не приоритизира усилията си в тази част на фронта. За момента Украйна контролира няколко малки селища и то по границите с останалите области – Харковска и Донецка, посочи още Евънс за Нюзуик.

По думите ѝ обаче в последните седмици руските войници са се мобилизирали и вече са напът да постигнат пълен контрол над Луганска област.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да внимават със спечелените пари, Ракът и Лъвът рискува с изневерите САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да внимават със спечелените пари, Ракът и Лъвът рискува с изневерите
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Прокуратурата ще иска постоянно задържане за Ибрямов! Аверът на Доган разказал пред свидетел, че му трябват милиони за купуване на гласове (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Прокуратурата ще иска постоянно задържане за Ибрямов! Аверът на Доган разказал пред свидетел, че му трябват милиони за купуване на гласове (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК