САЩ призоваха американците в Ливан да напуснат страната

Близък изток

САЩ призоваха американците в Ливан да напуснат страната

7549
преди 5 часа
САЩ призоваха американците в Ливан да напуснат страната
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Вашингтон призова американците, намиращи се в Ливан, да напуснат страната на фона на задълбочаващия се конфликт между Израел и ливанската шиитска групировка "Хизбула", докато все още има на разположение пътнически полети, предаде АФП.

препоръчано

По-рано израелските власти забраниха струпванията на хора в целия район от северния град Хайфа до границата с Ливан. Въвеждането на мярката е заради очаквания отговор на групировката "Хизбула", след като по-рано при израелски удар в Ливан бяха ликвидирани командири от шиитското движение. По последни данни, цитирани от Ройтерс, при тези удари са били убити 37 души, от които 16 - членове на Хизбула, 2 от тях - представители на висшето ръководство.

свързани новини

От израелската армия информират, че в последните часове са нанесли масирани удари в Южен Ливан, след като са засекли приготовления на Хизбула за обстрел на селища в Израел. По данни на израелското командване от началото на деня са унищожени 400 ракетни установки на "Хизбула".

Израелски военни сили са щурмували офиса на телевизия "Ал Джазирa" в град Рамала на Западния бряг. Базираният в Катар канал излъчи на живо кадри от минутите, в които израелските войски се появяват на вратата и биват допуснати да влязат в офиса на канала. Те предават военна заповед на един от служителите на телевизията за затваряне на канала за 45 дни. Няколко минути по-късно предаването е прекъснато.

В изявление Синдикатът на палестинските журналисти осъди израелския ход, заявявайки, че "това произволно военно решение се счита за поредно нарушение срещу журналистическата работа и разкрива престъпленията на окупацията срещу палестинския народ".

През май израелските власти нападнаха хотелска стая в Ерусалим, използвана от "Ал Джазира" като офис, след като правителството реши да закрие местните операции на телевизионната станция, като заявиха, че заплашва националната сигурност.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 81
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК